Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

eweneement

Moj piesek nie może zrobić kupy!

Polecane posty

Witam! Mam pytanie. Mam psa rasy beagle ma 2 miesiące. był raz odrobaczany u swojego hodowcy i miał 2 szczepionki. Mój problem polega na tym, ze gdy miałam go przez pierwsze 2 dni to robił normalną kupę, później zmieniło się to w biegunkę. Wyczytałam gdzieś, ze może być to spowodowane zarobaczeniem więc kupiłam tabletke i mu ją podałam. Aptekarz doradził mi również bym dawała mu przez jakiś czas suchą karmę dla juniorów i tak zrobiłam. Niestety mój pupil od 2 czy 3 dni wgl nie robi kupy!!Ma ogromny brzuszek:( Proszę o radę:( (dzisiaj podałam mu maślankę)

Gość dziuniatrunia
kup olej rycynowy w aptece i podaj psu, uważaj tylko, bo moze mieć rozwolnienie

Ile piesek ma teraz tygodni? Tak, olej rycynowy ale do jedzenia. Daj mu jakiś ryż czy coś takiego i tam dodaj. Zadzwoń teraz do jakiegoś weterynarza i pytaj o radę, zadzwoń do hodowcy po to jest aby Ci doradzać w każdej sytuacji jeśli chodzi o pieska.

Gość dziuniatrunia
pewnie zmiana karmy, za mało mokrego jedzenia u młodych to nic nadzwyczajnego, leć po ten olej ok.4 zł

Nikt tutaj Ci nie napisze co z nią jest, bo psa musi zobaczyć specjalista, weterynarz musi ją zbadać aby móc wykluczyć lub stwierdzić przyczyny. Możliwe, że to skutek zmian które nastąpiły w jej życiu, stres i tak dalej a możliwe że robaki lub cokolwiek innego. Dlatego nie zwlekaj tylko idź z nią do weterynarza. Możesz też zapytać hodowcy czy rodzeństwo w nowych domach też ma podobne objawy.

Gość dssdsd
wez od razu olej napędowy!

Dziękuję za rady, zaraz pedze do apteki po ten olej rycynowy. Ale jak go podawać? i ile?

Gość tlałka
mój berneńczyk od dni nie może się załatwić, przysiaduje jakby chciał, ale nie może, jest ospały i mało aktywny, może to upały?...

Gość agthrtjrjryj
Możesz mu zrobic lewatywę. Duży kubek przegotowanej chłodnej wody, strzykawka z apteki tylko jakaś duża, ja widziałam 100ml. Nasmaruj końcówke strzykawki masłem roślinnym nabierz wody i lekko wsun do pupy i wyciśnij. Powinno natychmiast pomóc. Tylko zrób mu na dworze bo od razu zrobi. Mój golde retriever tak miał jak miał 2 miesiące i to pomogło. Potem 2-3 dni dodawaj kasze gryczną do karmy. Bo opłukane jetiltko jest puste a kasza ładnie obkleja w środku(sorry za szczegóły)