Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ksksjed

Do mam 3-4 miesieczniaków-czy przebieracie swoje dzieci na noc w piżamkę ??

Polecane posty

Gość ksksjed

i czy rano myjecie niemowlakom buzie po spaniu -oczywiscie ponadto wieczorna kąpiel jest.

Gość ja przebieram
w pajacyk,a buzie rano myje jak mala zje,wtedy ja tez ubieram w inne ubranka.

Gość dasdasds
Ja stosowałam zasadę: po kąpieli świeże ubranko lub po zabrudzeniu. Czas na zmienianie ubrania z dziennego na nocne innych przebieranek przyszedł gdy córka była starsza.

Gość HEHEHEHE moja historia:D
raczej jak w wpisie powyzej. i mycie buzi szyi i raczek rano i po kapaniu i zabrudzeniu nowe ciuszki. moj raczej lubi body, zeby nzki byly gole jak mu ubieram pajace to placze... dziwne...

Gość ja przebieram
Moja ma 7 miesiecy ale wlasnie jak miala 4 to juz ja w pajacyk do spania zaczelam ubierac,oczywiscie taki zapinany w kroku bo bardzo praktyczny.Nie lubi sie ubierac wiec z pajacykiem jest najszybciej.Jak byly zimniejsze noce to jeszcze body pod pajacyk.

Od urodzenia po kąpieli przebieram w piżamkę, jak jest chłodniej to pajacyk, albo piżamka dwuczęściowa, a jak upały to tylko bodziak. A rano przemywam buźkę i szyję i przebieram w inne, dzienne ubranko. Chcę, żeby mała od początku wyrabiała sobie poczucie dnia i nocy. Dlatego też jak śpi w dzień to nie zaciemniam pokoju. Tak samo postępowałam ze starszymi dziećmi i nie miałam specjalnych problemów z usypianiem, czy później samodzielnym zasypianiem.

Gość piszę na pomarańczowo bo
Mój syn ma piżamę od urodzenia właściwie. Przebierałam na noc od pierwszego dnia. Jak zimno to pajac, jak ciepło to rampers.

Gość a ja ubieram na noc
albo w pajacyk albo w bodziaka lub w bodziaka i takie półśpioszki (w zależności od pogody/temperatury)i rano ubieram w inne dzienne ubranko

Gość do znow mama
a ty to chyba nic nie robisz tylk osie rozpladniasz caly czas. cieakwe ile zarabiasz, pewnie maz cie utrzymuje.

Gość dzis bylam
ja nie widze takiej potrzeby. Przeciez po wieczornej kapieli ubieram dziecko w czyste ubranka przewanie spioch i body z dl rekawkiem lub body z kr rekawem + pajacyk. Po co takiego malucha przebierac bez potrzeby?

Gość dzis bylam
do: do znow mama: a chocby ja utrzymywal to co cie to obchodzi? Pewnie ci zal dupe sciswka bo ty zaiwaniasz w biedronie na kasie a ona w domku sobie "siedzi" znow mama : pozdrawiam :)

nie, nie siedzę w domu i mąż mnie nie utrzymuje, mam własną działalność, a moje zarobki pozwalają mi na godziwe życie z czwórką dzieci, wszystko o mnie w stopce :-) ja nie jestem anonimowa, nie mam potrzeby dosrywać nikomu na pomarańczowo, jak niektóre frustratki:-P

Gość Ja swoją
córcię (ma 5 miesięcy ) od początku przebieram w ciuszek do spania. Jak była noworodkiem i tak do 3 miesiąca to miała na noc osobne śpioszki a teraz od jakichś dwóch miesięcy ma zakładane pajace.