Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfjhgjhfgjg

czemu tu piszecie o pensjach 1500 PLN jeśli średnia wynosi 3500 ?

Polecane posty

Gość gfjhgjhfgjg

nie rozumiem to ktoś w Polsce dostaje tą średnią?

Gość Fermotta
Prawie kazdy ma wiecej niz srednia. Przecietna pensje zanizaja lenie, ktorzy pewnie pracuja po 4 godziny, bo wiecej im sie nie chce

Gość dasd
Wszyscy mają średnią, tylko celowo zaniżają swoje zarobki, żeby wzbudzić współczucie :classic_cool:

Gość wrednamalpa26
smieszy mnie to srednia krajowa 3500 to czemu prawie kazdy kogo znam pracuje za najnizsza krajowa

Gość fmdsfmsdoifs
mój ojciec pracuje 8 godzin dziennie i zarabia 2tyś i to dopiero od niedawna bo jeszcze 5 lat temu zarabiał 1700 🖐️

Gość bo obracasz się wsród
nieudaczników

Gość fmdsfmsdoifs
ale tak to jest jak pracuje u prywaciarza.

Gość tylko wariaci mogą głosować
hihihi - nie wiesz co to średnia? Jak ty zarabiasz 20 a ja nic to średnio mamy po 10 :)

Gość to nie średnia a mediana
brutto Żalą się ci którym jest źle więc ich słychać. Przeciętny zarobek nie jest powodem do chwalenia się.

weź pod uwagę, że jednak większość użytkowników Kafeterii to osoby młode, często studenci lub zaraz po studiach, a ci zarabiają z reguły mało. Poza tym wątki, w których pojawiają się wynagrodzenia mają raczej charakter narzekający:) Więc mało prawdopodobne, żeby udzielił się w nich ktoś, kto przyzwoicie zarabia, chyba, że chce się pochwalić i dowartościować:P

Gość wrednamalpa26
czy wg ciebie osoba pracująca w sklepie czy jako sekretarka jest nieudacznikiem?

Gość konieczynkaa
sredniej nikt nie ma tak to zawsze jest z tymi srednimi, jedni zrabiaja po kilkanscie tysiecy inni najnizsza krajowa i z tad ta srednia, jakby kazdy przecietny obywatel zarabial 3,5 tys to wtedy srednia bylaby wyzsza

Gość wrednamalpa26
gdyby każdy zarabiał po 3500 to by nie było takiej biedy jak teraz

O, to też:) Jak weźmiemy 10 osób, które zarabiają 1500zł i jedną, która ma 15000zł to już mamy średnią prawie 3000zł:)

Gość konieczynkaa
ja jestem z malego miasteczka i moge powiedziec ze u nas pielegniarka zarabia ok1,5 tys (mam w rodzinie pielegniarki to wiem) pracownicy w fabrykach od 1200 np.w grzejnikach i kranach ok1500 w innych fabryakach ale na czterobrygadowce do 1700 w hutach tyle zarbiaja zwykli robotnicy fizyczni a tych jest najwiecej, kolega menadzer ma 2200 tez mu daleko do sredniej, panie w sklepach 1000 zl pani kierowniczka z urzedu 5 tys

wrednamalpa26 smieszy mnie to srednia krajowa 3500 to czemu prawie kazdy kogo znam pracuje za najnizsza krajowa Bo GUS policzył średnią krajową tylko na urzędnikach państwowych.

Gość kjhfrtyuiop^mplokjh
WY TU JAK COS PIERDOLNIECIE TO SCYZORYK SIE OTWIERA W KEISZENI JA MAM WYZSZE WYKSZTALCENIE? LAT 37 I ZARABIAM 1250 A 10 LAT TEMU ZARABIALM 1700 TEN KRAJ JEST CHORY

Gość gfjhgjhfgjg
prezesi firm i banków zarabiają po 50 tyś i więcej miesięcznie, ale czy tylko to zawyża średnią?

Gość prezesi, urzędnic itd
nie zawyżają przeciętnej jak twierdzicie. Do tego mylicie przeciętną ze średnią. Nic dziwnego, że jej nie osiągacie. A i tak wokół bieda aż piszczy.