Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dawena

Piżama do karmienia czy koszula do szpitala?

Polecane posty

mam piżame z guzikami,specjalnie do karmienia Jest sens ja brac do szpitala? Czy lepiej miec cos dluzszego jak bedzie obchod nie wiem co zrobic.. brac nie brac a nie chce miec tez tobolka jak cyganka w szpitalu

Coś dłuższego od piżamy? Piżama ma przecież spodnie, nawet jak krótkie to chyba niewiele dłuższe od koszuli? Ja brałam piżamę (nie specjalną do karmienia, tylko zwykłą rozpinaną) bo lepiej się w tym czułam, przytrzymywała całe te siatkowe majty z podkładem poporodowym :) No i jak wychodziłam z sali to nie musiałam prezentować wszystkim nóg które średnio wyglądały. Do porodu miałam koszulę. A tobołek i tak będzie, weź walizkę po prostu... jak bierzesz ręczniki, klapki, szlafrok, kosmetyczkę, czasem rzeczy dla dziecka to ta jedna piżama nie robi takiej różnicy.

No wlasnie ja mam niezgrabne nogi hehe i wolalabym miec pizame w sumie.. tylko podobno jak jest obchod to badaja w sali i nie chcialabym sie rozbierac od pasa w dol calkiem do naga :O

Gość ha ha ale jaja
nie wiem jak u Was ale u mnie na obchodzie miedzy nogi nie zagladali, ja akurat mialam koszule ale dziewczyny w pizamach smigaly, wiec bierz smialo

a ja polecam koszulę nocną, tzn taką do kolan. Zależy jeszcze jak będziesz rodzić ale jeśli naturalnie to codziennie będą przychodzili lekarze i zaglądali Ci "tam" :-) i męczyć się ze spodniami to raczej kiepski pomysł, a koszulę tylko podwiniesz i już.. przy cesarce właściwie też lepsza niż spodnie bo nic nie uwiera w brzuch, a wiadomo, rana musi oddychać więc najlepiej jakby nic tam nie było... ja miałam taką koszulkę do kolan i było spoko.. wszystkie babki takie miały..

No na obchodzie to tylko lekarze, i tak cię widzą od pasa w dół gołą- czy to podciagniesz koszulę, czy zdejmiesz spodnie... Mi naciskali brzuch i oglądali krocze, ale asysta stała tak że dziewczyny z łóżek obok mnie nie widziały.

kurcze w sumie nie napisalam - ja mam planowane cc to tez badaja krocze?no chyba nie?czy badaja? :O a dla dziecka mialyscie osobna torbe czy razem jak popakowalam pieluchy i podklady to sie wysypuje a jeszcze rozki mam 2 do spakowania jakbym na wakacje jechala :O

Gość ha ha ale jaja
a mnie nigdzie nie zagladali.... uciskali tylko brzuch sprawdzic czy macica sie dobrze obkurcza....to zalezy od szpitala

im blizej tym bardziej sie boje i zaczynam histeryzowac :(:(:(

Gość ha ha ale jaja
no to jak masz CC to raczej ci tam zagladac nie beda bo po co:P ja dla dziecka nie musialam miec nic (procz pampersow) wszystko zapewnial szpital

ja też miałam cesarkę :-) mi nie zaglądali w krocze, ale ja nie ubrałabym spodni na tą ranę.. mnie np bardzo to bolało, w ogóle nie mogłam się tam dotknąć, nie wyobrażam sobie mieć wtedy ubranych spodni.. w ogóle długo po cesarce chodziłam jeszcze w ciążowych spodniach żeby nic nie uwierało w brzuch.. a to że masz dwie torby to się nie przejmuj.. każda mama zabiera dużo rzeczy.. wiadomo, lepiej mieć więcej niż jakby miałoby CI czegoś zabraknąć.. ale z drugiej strony zawsze możesz poprosić męża czy mamę lub kogoś żeby coś Ci przynieśli z domu..

No niestyety szpital nic nie zapewnia,ale lepiej nosic jak sie prosic:) trzeba miec koszulke do porodu ale nie wiem jak to wyglada z cc to taka zwykla koszulke nocna czy jakas z apteki specjalna a polozna u mojego gina jest naprawde... dziwna i nic z niej nie moge wyciagac moze kwestia wieku ;) moze macie racje z tym uwieraniem przez gumke ze bedzie bolalo

Gość kjkd
Ja bym polecała koszulę do karmienia, ranę po porodzie trzeba wietrzyć, więc pod kocem lub kołdrą można rozłożyć nogi i w każdej chwili przewietrzyć ranę. Koszula jest wygodniejsza, bo człowiek jest wtedy cały obolały, więc mnie by się nie chciało jeszcze podciągać spodni od piżamy.

piszcie mi dalej jeszcze ze czlowiek taki obolaly to tu wam na zawal zejde i sie skonczy :O ;)

Ja o wietrzeniu krocza tylko na kafe słyszałam :) A brzuch nawet lepiej w piżamie, gumkę od spodni na biodra naciągniesz i wystawisz, ale to nie jest pod plastrem? Nie wiem, miałam sn... No i nie byłam cała obolała, tylko w kroczu, czułam się lepiej niż przed porodem...

Gość krola11980
Do szpitala powinnaś zabrać dłuższą i luźna koszulę. Zobacz na desirebutik.pl mają ciekawy wybór:)

Gość kjkjf
u mnie i do cc i do naturalnego porodu pytały położne czy chcemy byc w swoich koszulkach czy w szpitalnych... moja koszulka po cc byla do wyrzucenia niestety :(

Gość phoenix30
Ja miałam pidżamę a do obchodu spuszczałam tylko trochę spodnie bo po 2 razy cc, pidżamy kupowałam w lidlu tam są tanie a po porodzie i połogu właściwie nie nadaja się już do noszenia.

Gość drazka
w polsce panuje terror koszulowy, w wielu szpitalach nie można piżam

Gość gość
Lupoline ma fajne koszulki takie do karmienia, a najlepiej zabrać i koszulkę i piżamę na pewno się przydadzą a przecież to mało miejsca zajmuje a lepiej w razie W mieć pod ręką i lepiej kupić majtki higieniczne siatkowe w aptece na swój rozmiar bo te ze szpitala to miałam pecha i spadały, http://www.ebieliznasklep.pl/ciazowa-c-221_260.html