Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bojaca sie porodu 8 miesiecy

Znieczulenie zewnątrzoponowe

Polecane posty

Gość bojaca sie porodu 8 miesiecy

czy ktoras z was miala znieczulenie zewnątrzoponowe prz porodzie czy je dostaje sie tylko przy cesarce??

Gość ja miałam ......
przy naturalnym porodzie i bardzo miło wspominam, czułam jedynie bóle parte

Gość ja mialam i bylo ok
choc troche bylam zaskoczona a tym : wszyscy mowili ze nic nie czuc fakt nie czuc skurczy nie czuc bolu czy masazu szyjki wiec to jest w ^100% prawda ale jedno bylo nie przyjemne dla mnie ucisk straszny na odbyt -czulam tak jakby mi wsadzono iles cegiel :D ale polecam jak najbardziej bez to bym chyba umarla

ja mialm przy normalnym porodzie , chyba bym umarla bez niego caly szacunek dla tych ktore rodza bez znieczulenia, ja myslalm ze umieram a tu dopiero bylo rozwarcie na 2palce. a ja sobie w ogole nie moglab z bolem poradzic. ja dostalam taka dawke ze nawet prtych nie czulam, ani jak dziekow wychodzilo tez nie. parlam kiedy mi lekarz kazal 3 parte i maly byl na swiecie, jak zobaczylam jego glowke w moim kroczu to bylamw szoku ze to juz. ale to tez nie dobrze bo w takich przypadkach czesto konczy sie kleszczami. Pmietam tylko ze mialam koszmarne dreszcze i chcialo mi sie strasznie spac. ale zdecydownie polecam

Gość mama sama w domu...
ja tak jak ja miałam.......... przy naturalnym

ja miałam, ale i tak wszystko czułam - czasami tak się zdarza, a ja miałam tego właśnie pecha. chyba po prostu za późno mi podali zzo.

XliloX chyba sie namęczyłaś rodzac takiego kolosa, moj byl ponoc jednym z najwiekszych dzieci a mial 56 i 3850 i ponoc sukces ze go wyparlam bez czucia partych , no ale twoj szacunek:)

Gość eik ieeeeeeeeee ieeeeee
Jak ja rodzilam, to nie bylo mozliwosci znieczulenia i nie zaluje, choc mialam bole z krzyza. Nastepne dziecko wiec urodze tez bez znieczulenia-na wlasne zyczenie.

Gość eik ieeeeeeeeee ieeeeee
Jak ja rodzilam, to nie bylo mozliwosci znieczulenia i nie zaluje, choc mialam bole z krzyza. Nastepne dziecko wiec urodze tez bez znieczulenia-na wlasne zyczenie :D Ale w sumie, jak kto woli, kazdy ma inna tolerancje bolu, wiec to kazdej kobiety osobisty wybor :D

gmaja >> dzięki! a synek podobno nie był wcale największym dzieckiem, jakie się wtedy urodziło. ja nie wiem, co te kobiety musiały przejść, mając jeszcze większe pociechy.

ja RÓWnież rodziłam z epiduralem, i czułam tylko parte.I wtedy już powiedziałam że na chwilę obecną mam dość porodów :D a mój synek wcale nie był taki duży-3450, i ok 53 cm. I również podziwiam kobiety które nie biorą znieczulenia a i dzieci często rodzą się duże :)

Gość mamamam27
przy cc jest znieczulenie podpajęczynówkowe a przy sn zewnątrzoponowe - to nie to samo