Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasiia23

Podejrzana miesiączka, czy ciąża?

Polecane posty

Gość Kasiia23

Witam. Mam problem. Otóż zastanawiam się czy jest możliwe bym była w ciąży. Wiem, ze najlepiej zrobić test, ale trochę się boję więc najpierw chcę zapytać co sądzicie o mojej sytuacji. Otóż podejrzany jest o wszystko stosunek który miał miejsce jeden dzień po miesiączce. Wiem, że teoretycznie nie są to jeszcze dni płodne. Nie stosowaliśmy z partnerem żadnego zabezpieczenia, doszedł w środku oczywiście. Następna miesiączka wystąpiła w terminie tylko miała jedynie 4 dni a zawsze było 5. Teraz miałam drugi i był jeszcze gorszy ponieważ tylko przez 2 dni a trzeciego przez chwilkę niewielkie plamienie prawie niewidoczne. W dodatku opóźnione wszystko było o jeden dzień a zawsze miałam tego samego nawet mniej więcej w tych samych godzinach. W dodatku od jakiegoś czasu odrzuca mnie od alkoholu. Nawet moje ulubione nie przechodzą mi przez gardło chociaż nigdy dużo nie piłam. Przepraszam, że taka długa wiadomość. Jak sądzicie? Możliwe żeby to była ciąża? Przecież 1 dzień po okresie nie jest jeszcze płodny.

Gość _Czekoladowaa_
Tak to jest mozliwe ze zaszlas w ciaze, teoretycznie podczas okresu nie mozna zajsc w ciaze ale zdarza sie to a to np z tego powodu ze plemniki zyja w pochwie kilka dni ok.5, wiec gdy nadeszla owulacja mogly cie zaplodnic.. najlepiej to zrob test i wszystko bedzie jasne, bo jesli zawsze mialas regularne miesiaczki a teraz tylko plamienia to moze byc to ciaza..

Teoretycznie mogłaś zajść, ale nie przesadzaj - okres trwający 4 dni zamaist 5, to przecież mala różnica. Także miesiaczka kilka dni wczesniej czy później, nadal jest określana jako regularna. Więc nie panikuj.

Gość Kasiia23
Agawa_Agawa, widać nie przeczytałaś do końca ponieważ teraz z 5 zrobiły mi się 2 dni tylko. I tym się właśnie martwię. Ale we wtorek zrobię test to się dowiem, Tylko teraz się martwię trochę.