Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzona na glupi kabel

Jak trzymają się u Was kable od ładowarki w laptopach>>?

Polecane posty

Wejście od zasilacza z laptopa mam z tyłu komputera. Trzymając go na kolanach w pewnym miejscu kabel się zgina i z czasem kabelki się wyrabiają, schodzi ta osłonka z kabla, a przewody przerywają. Staram się ratować ten kabel, ale izolacja długo nie wytrzymuje i znowu kable się rozchodzą. W serwisie mi wymienili na nowy zabuliłam za to 60zł. Nowy kabel pochodził miesiąc i znowu mi dziś przerwały się kabelki. Szkoda znowu kasy na nowy kabel więc zamówiłam z allegro identyczny za 11,99 i sama zamierzam wymienić ten kabelek. Kasy trochę zaoszczędzę, ale tak czy siak czuję, że ten kabel znowu będzie słabszy w miejscu tego zgięcia i długo mi nie posłuży. Nie wiem co to za marne kable do tego laptopa, bo mój ojciec ma już ponad rok swojego i kabelek elegancko nadal się prezentuje. I nic się mu nie naderwało nawet. A ja już 3 kabel w ciągu pół roku załamać się idzie. Jak mi przyjdzie z allegro ten nowy to chciałabym może go jakoś wzmocnić? da się w ogóle żeby mi się nie przerywał? bo ja nie będę przecież kabla wymieniała co kilka tygodni.

Komputer to nie dziewczyna nie trzyma się go na kolanach. Ale zboczenia są różne :classic_cool: zasilacz to kwota 50-100zł wymiana gniazda w laptopie 50-200zł zależy od pazerności serwisanta :)

trzymam na kolanach bo tak wygodnie poto mam laptopa zeby uzywac go w lozku, a nie na stole. Zreszta moj ojciec tez go trzyma na kolanach, kazdy kogo znam a ich kabelki ise trzymaja u mnie taki felerny mam della :(

męska rzecz ja wymiany zasilacza nie potrzebuje, bo tylko kabelek sie narusza i wychodza najpierw na wierch z tej oslonki kabelk iczerwony, czarny i bialy, a potem sie przerywaja juz w ogole. Potrafie wyminic kabel i go przylutowac, ale sek w tym, ze to bedzie jzu 3 kabel. Rozumiem raz na rok wymienic, ale u mnie 3 w ciagu pol roku zalamana jestem.

Gość Piczekson Orange
Laptop po to ma baterie , ze jak trzymasz na kolanach to jedziesz na baterii , a nie na kablu !

Czy urwany kabelek od laptopa to powód do rozpaczy? Kup sobie macbooka albo coś droższego gdzie serwis wymieni zasilacz/kabelek na swój koszt .

jesuusie. Ale ja nie trzymam na baterii, bo mam kijową baterie juz wysluzona i trzyma mi tylko pol godziny wiec jest meczace, odlaczac, podlaczac i tak w kolko. Poradzono mi abym wyjela baterie i leciala na kablu tylko.

meska rzecz gdybys ty musial co 3 tygodnie wymieniac kabelek to tez bys sie wkurzal. na poczatku 60 zł w serwisie zostawilam, teraz ok kupilam tani za grosze, ale jak sie rozwali znowu za kilka tyogdni to sie wkurze i bede rozpaczac. Bo to jest irytujace te ciagle wymiany. Innym jakos nie sprawia to takiego problemu, a u mnie ciagle sie psuje.

meska rzecz nie jestem taka bogata zeby dobry komputer wywalic i kupic cos lepszego zeby miec darmowe serwisowanie. Komputer dziala tylko kabel sie oslabia ciagle:( szukam zatem sposobu by go moze jakos wzmocnic? moze sie da?

Sama napisałaś że kupujesz słabe kable. Za dobry kabelek silikonowy trzeba zapłacić, sądzę że w oryginalnym zasilaczu takiej tandety nie było na początku i nie psuł się miesiąc po zakupie. Podwójnie chytry traci ... podwójnie.

SCANDALIEROS sratatata. Taaa wymieniac lapotpa z powodu kabla. Ja mowie kabel sie psuje nie laptop. Jak Ci zawracaj dupcie to zabierz ja ode mnie i bedzie miala spokoj nie musisz wchodzic na moj temat ze swoja szanowna dupcia 🖐️

meska rzecz kupuje taki jaki mi zaoferowali w serwisie. Jak wpisuje na allegro kabel do dell to mi wyskakuje slaby. Moze to dobra mysl kupic porzadny kabel tylko gdzie ja taki znajde? na allegro tylko jeden rozdzaj, a w serwisie tez dali kiepski.

Kup cały zasilacz oryginalny, na bank nie ma tam takiej lipy. Nie wierzę że nie wytrzyma roku. No chyba że ćwiczysz akrobatykę albo imitujesz pływanie synchroniczne i szarpiesz sprzętem jak chłop widłami w stodole :classic_cool:

na stole mi sie nei wygodnie siedzi:P to teraz wsadze to gowno co mi przyjdzie z allegro, a za lepszym sie rozejrze tylko kurcze nie wiem gdzie szukac. Ale poszukam myslalam, ze jeden rodzaj kabli jest tylko do tego modelu

meska rzecz poszukam oryginalnego dzieki za rade.

wcale, ze nie mam starego bo komputer ze sklepu. Dopiero po pierwszym porzetarciu kabla po 2 latach zaczely mi sie problemy robic. I w serwisie wymienilam to dali mi do gowno teraz jak widac znowu gowno zamowilam, bo zamowilam identyczny jak mi w serwisie dali. No , ale ok bede szukac oryginalnego moze znajde

Gość a co!
ja mam jeden kabel od 3 lat i też trzymam na kolanach, np teraz:P ale jakoś mi się nic nie psuje

Gość Piczekson Orange
Tak jest mnie tez sie nic nie psuje .

Ok to nawet sobie kupie ten co tu zaprezentowales, bo sie nada do mojego modelu:)

Zawsze mozna pokombinować z kabelkami do zasilacza, ja kupowałem kabelki na stronce multikable i sam kombinowałem z naprawą, a że jestem po elektryku to całkiem sprawnie poszło;D

Gość Kasik4444
Ooo mój chłopak też zamawiał kable ze strony miltikable. Solidna firma, dobry sprzęt. Jesteśmy zadowoleni i polecamy:)