Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gmaja

6 mc dziecko ile razy spi i je w ciagu dnia a jak to jest w zlobku?

Polecane posty

witam za mc oddaje dziecko do żłobka bedzie mial wtedy 6,5 mc, pani kierownik kazala mi dziecko nauczyc spac w godzinach 12 - 14 i przestawić dziecko na mleko mm. Narazie daje mu na noc mleko i kolo 11 sinlak.Za tydzien mam wprowadzać powili jakieś owoce i warzywa a po 2 tyg gluten. Tylko ciezko mi idzie to karmienie o odpowiednich porach bo moj maly jest na piersi na rzadanie. i tez nie wiem jak mam go przestawic na spanie o 12. bo on jeszcze spi czasami kolo 9 - 10. Mam mu wtedy nie pozwalać spać? on wstaje kolo 6 wiec nie mam sumienia go meczyc do 12. ale moze powinnam?a w jakich godzinach powinnam mu podawac jedzeni liczac ze do zlobka będzie chodzi o 7. wiec sniadanie(moje mleko) bedzie jadl przed wyjściem .

Gość mamamam27
ojej - mój ma 10 m-cy a śpi od po 8, koło 9 rano czasem godzine czasem dwie - po 12stej - ale niejestem w stanie przewidzieć kiedy wstanie a kiedy chce spać i ile śpi - i kiedy i ile zje mleka - przecież takie dziecko to człowiek a nie maszyna - nie żal ci go oddawać w takie miejsce? jeszcze z rygorami - może lepiej jakąś nanie?

Gość Ola _b
Witam! A ile śpi koło tej 9-10?? później o ktorej chodzi spac?? idx może jeszcze raz do tego żłobka i wyjasnij pani dyrektor że dziecko nie wytrzymuje od 6 rano do 12. jakis czas pracowalam w żłobku w tej najmniejszej grupie i najmlodsze dzieci szly spac jak byly zmęczone, nikt ich nie przetrzymywał. dzieci które skończyly rok szły spac o jednej porze, a młodsze najczęściej wcześniej.

no rożnie spi czasem pol godziny a czasem prawie 2. to zalezy, o której sie budzi bo czasem wstaje o 5 i potem zasypia ok 6.30 i wstaje po 8 . Musze oddać do żłobka, nie mam go z kim zostawić a szczerze mam wieksze zaufanie do opiekunek w zlobku niz do jakiejs obcej baby ciagle sie slyszy i o jakis wypadkach, a w zlobkach jednak jest wykwalifikowana kadra..ale nie o ty jes topik. najgorzej to z tym jedzeniem bo do konca 6 mc nie powinno sie dawac nic innego jak piers a tu musze go juz zaczac przestawic kolo 11 daje mu ten sinlak a potem kolo ktorej powinien jesc i co? ja naprawde nie wiem bo on jest na rzadanie na piersi wiec jekiedy chce i nie sa to za bardzo te same godziny.