Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bo my już mamy

Kiedy zmienic mleko na następne?

Polecane posty

Gość bo my już mamy

Dziecko ma skończone 4 miesiące ale mi zostały jeszcze 4 puszki mleka 1. Czy kupować już 2 czy mogę wykorzystać jeszcze do końca tą 1? To pewnie wystarczy na jakieś 3 tygodnie.

zalezy, jaka firma. Ja miałam Bebiko i na 2 zmieniłam dopiero po 9 miesiącach chyba, teraz od całkiem niedawna używam mleka Junior

Gość Gosiaczkowo
a jakiego używasz? Większość zmienia się po 6mies.

Gość bo my już mamy
bebilon pepti.

Gość bo my już mamy
wymiennie z nutramigenem daje i ten nutramigen po 4 miesiacu sie zmienia, a zostały mi 4 opakowania jego.

To dawaj Nutramigen 1, a Pepti 2. Jak skończysz opakowania to kupisz 2.

Gość bo my już mamy
No ale na nutramigenie 2 pisze ze po 4 miesiacu, a teraz mamy ten nutramigen bo lekarka byla na urlopie i nie mialam skąd wziac recepty na pepti, a koleżanka miala do odsprzedania nutramigen, a podobno to to samo.

To nie to samo. No ale mniejsza o to. A lekarka już po urlopie? Jak tak to idź po receptę na Pepti. Jak nie to dawaj Nutramigen póki nie wróci z urlopu. Że dziecko skończyło 4miesiące to nie znaczy, że mleko jest dla niego niedobre. Poślizg jedno- czy dwutygodniowy nic dziecku nie zrobi.

Gość Gosiaczkowo
to nie jest tak, że musisz konkretnego dnia zmienić to mleko. 1 i 2 różni się troszkę składem. Ja też ze spóźnieniem wprowadziłam 2, bo mąż narobił zapasów 1

Gość Gosiaczkowo
powtórzyłam dokładnie to, co lapia napisała :)

Gość bo my już mamy
Wrócila z urlopu ale poszla na l4 jest jakaś w zastępstwie ale taka co mi na nerwy dziala ma chyba z 70 lat i wszytsko sprawdza w takiej ksiazce, wszytsko z niej czyta i w niej szuka a mnie krew zalewa ze ona nic nie wie! Wroci nasza za 3 tygodnie bo tak na prawde to jej maz zmarł i dlatego wziela l4 zeby wszystko pozalatwiać. Jak do niej dzwonilam o ten nutramigen na komórkę to mi powiedziala wtedy ze mam smialo dawac bo to to samo, ale teraz dzwonić nie bede bo mi glupio. Ma babinka same zamrtwienia i nie bedę jej pierdolami glowy zawracać. Jak piszesz ze te 2 tygodnie nie zrobią rożnicy to dam jej to do konca, a potem już kupie 2 też od tej kolezanki bo ona miala tego nakupowanego caly zapas bo jej mówili ze maly musi pić a ona mu i tak dawala bebiko zwykle i nic mu nie bylo no i teraz się tego pozbywa bo mowila ze byl taki czas ze nie mozna bylo go kupic i wtedy nakupili na zapas tego mleka jakby co

Nutramigen1 podaje się do końca 5 miesiąca. Jak skończy 5 to można przejść na dwójką. A nie jak skończy 4. Na puszce jest napisane.

Gość jest napisane
PO 4 MIESIĄCU! Co oznacza ze jak się skończy 4 a ni 5. Nie wiem skąd te twoje teorie.

Gość jest napisane
A dokładnie to tak: "dla niemowląt powyżej 4 miesiaca życia" i nic mnie tak nie irytuje jak to ze ktoś nie ma pojęcia na dany temat a wtrąca swoje trzy grosze i wypisuje fałszywe informacje, które mogą komuś innemu zaszkodzić, wprowadzić go w błąd. Jak się czegoś nie wie to się po prostu milczy. Taka jest zasada!

A czytasz z 1 czy z 2. Bo na puszce 1 jest napisane "Nadaje się dostosowania jako jedyne źródło pożywienia dla niemowląt do 5. miesiąca życia". Mam, to przepisuje żywcem z puszki stąd moje informacje. Mówię o nutramigenie.

I nie wypisuję fałszywych informacji jak to twierdzisz tylko tak jest napisane na Nutramigen1. Mam tą puszkę przed nosem bo moja też to mleko jadła więc przygładź piórka;/

Gość mamamama27
my karmiliśmy nutramigenem 1 i po 5 m-cu zaczęliśmy podawać nutramigen 2 ale powoli tzn najpierw raz dziennie 2 a reszte 1 - potem 2 razy dziennie aż przeszliśmy całkowicie na 2 a bebilon pepti to broń boże nie to samo co nutramigen - ma inaczej shydrolizowane białka no i ma laktoze - nie można ich obu używać zamiennie a to że twój lekarz jest na urlopie to nie ma już innych lekarzy czy co??

Gość Sabaczka
Mieszkam w Niemczech, uzywam mleka milupa (do dokarmiania). W moim poradniku wyczytalanm, ze spokojnie mozna dalej uzywac mleka PRE, czyli tego pierwszego - mleka 'nastepne' maja tylko te zalete, ze sa tansze, rozwinieto je z mysla o biedniejszych krajach. Dziecko, ktore ma 4 miesiace skonczone, moze zaczynac jesc z lyzeczki warzywa przetarte i to to pozywienie staje sie zrodlem skladnikow odzywczych. Dzieci karmione mlekiem z proszku wrecz POWINNY juz zaczac jesc inne zarcie, nie tylko mleko. Ja bym na twoim miejscu na pewno zuzyla to, co mam i nie kupowala nastepnego mleka