Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poszukującaOdpowiedzi

studia i po studiach.. co robić?

Polecane posty

Witam wszystkich. mam pewnie problem i zastanawiam się jak go rozwiązać. Skończyłam w tym roku studia: filologia polska z nauczycielstwem i nie wiem co dalej robić. tzn wiem, chciałabym uczyć w szkole, ale oczywiście w mojej małej mieścinie nie poszukują nauczycieli polskiego. oczywiście, jeśli znajdę pracę w innym mieście to wyjadę. Moje pytanie kieruję do ludzi, którzy znają prace nauczyciela.. czy to prawda, że w ciągu 5 lat od ukończenia studiów muszę odbyć roczny staż w szkole? bo w przeciwnym razie utracę uprawnienia nauczyciela?

no właśnie.. jak pójdę do urzędu pracy to oni pewnie wyślą na jakiś inny staż. dlatego chyba będę szukała pracy bez ich pomocy póki co. a Ty jak robisz?

Składałam CV do szkoły,ale póki co cisza,będę się starała znaleźć coś bez pomocy urzędu,a jeśli się nie uda to się zapiszę jako bezrobotna.

ja też mam taki plan :) ale nie wiem, co z tego będzie.. Chciałam skończyć jeszcze Oligofrenopedagogikę, ale nie mam co marzyć jeśli najpierw nie znajdę pracy. chociaż mam jakieś dobre przeczucie :) może jest dla mnie gdzieś miejsce :)

dziękuję:) Ja za Ciebie również trzymam :) w końcu dla kogoś praca musi być. Może będziemy miały szczęście :)

Gość praca jest ale
dla inżynierów i lekarzy

Gość jack ill
to nieprawda nie traci się uprawnień!!!

to fakt :) zawsze też można pracować w jakimś dużym zakładzie nie wiem przy produkcji słoików czy coś takiego.. żadna praca nie hańbi, aczkolwiek ja szukam czegoś satysfakcjonującego mnie :)

jack ill to potwierdzone jakoś? nas straszyli, że jak nie zrobimy stażu to wszystko przepada :(

Gość jack ill
pewne masz moje słowo;)

jesteś nauczycielem? :) ok wierzę Ci:)

Gość a dlaczego tak
negatywnie podchodzisz do stazu z pup ? ja po ukonczeniu stazu mialam staz tam gdzie chcialam i to ze srodkow pup, wystarczy tylko dogadac sie z babkami lub wczesniej znalezc pracodawce co bedzie chcial cie przyjac na staz. po ukonczeniu stazu zatrudniono mnie :)

no właśnie sama nie wiem jak mam podchodzić.. bo tak naprawdę jeszcze nie byłam tam ani nic.. ale wątpię, czy znajdą dla mnie staż w jakiejś szkole? pewnie wyślą mnie do jakiegoś biura albo do zakładu jakiegoś..

a dlaczego tak - można wiedzieć w jakiej branży pracujesz?

Gość jack ill
szkoły rzadko ogłaszają się w pup musisz osobiście odwiedzić jak największą liczbę szkół i zostawić cv może Ci się poszczęści

dokładnie tak zrobię:) w sumie umiesz liczyć - licz na siebie :-)