Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy białe złoto

czy białe złoto jest teraz na czasie ? pierscionki

Polecane posty

Gość czy białe złoto

czy warto kupic narzeczonej zółte złoto?

Gość Torere
chyba że jest Chinką

Gość kasa jest dla frajerów
lepiej dać taki z gumy do żucia.

Gość nieokiełznany fan celulitu
a platynowy pierscień kanclerski?

Gość czy białe złoto
lubi

Ja mam z białego złota pierścionek, z szafirem i dwoma (małymi) brylantami. Wygląda jak srebro za 20 zł, ale mi się podoba :) jednak owóż na zaręczyny wolałabym z żółtego choć wolę białe :DKup jej żółte bo się każdy będzie zastanawiał czy nie poskąpiłeś na pierścionek.

Gość czy białe złoto
a co o mieszanym myslicie , to moze byloby dobre wyjscie? macie takie pierscionki co myslicie doradzcie

Gość ...ot..co...
ja generalnie preferuje biale zloto. biale zloto pasuje bardziej do mlodych osob, a zolte do starszych. tak przynajmniej mi sie kojarzy ;)

Gość Ania.M.M
albo zolte zloto albo mieszane z bialym. Ja dostalam, piekny, nietani, z bialego zlota z brylantem (niemalym) od Kruka a po jakims czasie kiedy juz zmtowil sie troche wyglada jak srebrny...biale zloto jest przereklamowane

Gość ...ot..co...
pierscionek z bialego i zolego zlota nie jest dobrym pomyslem. w razie przerobek wszystko bedzie na nim widac, a wiadomo z biegiem czasu palce sie zmieniaja

Nie martw się, platyna też. Platyna jest strasznie miękka i z czasem robi się nieźle porysowana. Białe złoto jest znacznie twardsze.

Gość czy białe złoto
mnie jubiler mówił że bez problemu zmienia rozmiar a co sadzicie o bialym zlocie ladnie bedzie to wygladdało?

Mieszane najgorsze. Żółte złoto też jest ładne. Ale nie takie miedziane jak to kiedyś ruskie złoto było... przejdź się do jakiegoś jubilera i pooglądaj.

Gość czy białe złoto
anouk-masz z białego złota?

Gość czy białe złoto
dlaczego mieszane najgorsze ? pozniej mozna obraczke dobrac biala albo zolta kamila nosi tylko srebro

aj tam takie gadanie... Białe złoto jest ok pod względem wytrzymałości. Ja mam swój 3 lata jakieś i wygląda jak nowy. Nie zdejmuję go w ogóle.. bo to coś w stylu zaręczynowego, ale nie do końca :)

mieszane moim zdaniem najgorsze bo mi się nie podoba.. Ona może nosić srebro, ale ja tak samo tylko srebro noszę, a mimo wszystko bym wolała z żółtego na zaręczyny... no bo to przynajmniej jak zaręczynowy wygląda. Ja swojemu już kilka razy mówiłam, że w razie czego to chcę żółty. Bo na 100% kupiłby biały.

Gość czy białe złoto
margarit biale zloto masz tak?i nadal ladnie wyglaa?

Białe złoto dzięki niklowi jest twarde i wytrzymalsze. Ja je lubię. Mam też sporo zóltego i czerwonego. I platynowy pierścionek (jest niesamowity) o dużo, dużo srebra. Uważam, że białe złoto ładnie rozświetla diament w pierścionku. Żólte tak nie umie.

tak, błyszczy się dalej :) a jak się wyczyści to w ogóle oślepnę :) A w żółtym złocie wcale diament nie ginie.. wręcz się będzie odznaczał.

Gość Iza87
Ja osobiscie wole biale zloto. Nie wiem czemu, ale jakos tak bardziej mi pasuje do ciuchow i wszystkiego. Zolte zloto zakladam od swieta jak akurat mam ubranie w cieplych barwach czy cos, a na codzien poginam w bialym zlocie i srebrze. Ale to zalezy od Twojej pani. Moze przejdz sie z nia po sklepach i "przypadkiem zatrzymaj sie przy wystawie u jubilera" i skomentuj jakis lancuszek czy cos i postaraj sie delikatnie z niej wyciagnac co preferuje. Albo "zatrudnij" jej mame, siostre czy kolezanke, zeby sie dowiedzialy jaki by chciala pierscionek zareczynowy dostac. Ale niech to zrobia tak, zeby sie nie skumala o co biega.

Gość czy białe złoto
anouk a wlasnie nie masz poczucie ze wyglada zareczynowy jak srebrny ?ludzie pewnie tak mysla zolte zloto mojej sie nie podoba a jak juz to wspominala cos o laczonym to by juz chyba bardziej na zareczynowy wygladał

moja siostra też cały czas tylko srebro, dostała żółty na zaręczyny i nosila potem ze srebrem też. Wcale to się nie gryzło. Ale racja... powinieneś od kogoś wyciągnąć co ona by chciała mieć.