Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sutlive

ciąża po tabletkach 72h? czy to możliwe.

Polecane posty

dziś mieliśmy wpadkę z prezerwatywą, mianowicie pękła. Po 4,5h wzięłam tabletkę "na wpadkę". Strasznie sie boję ciąży. Czy znacie przypadki ze po tych tabletkach zaszło się wciąże po tak szybkim jej zażyciu??

Gość AgusiątkoooooooS
raczej nie zajdziesz ;) ale 100% nigdy nie ma

Gość marchewkaaa
A czytalas ulotke ? Bo chyba nieee ;/ Tam wszystko jest napisane, przedewszystkim na jakiej zasadzie dziala ta tabletka !

czytałam ale strasznie sie denerwuje nie mam z kim pogadam, sama sie nakrecam

znam osobiście dzieczynę, która zaszła w ciąże po postinorze. Serio, nie ściemniam i nie chce siać paniki.

wiem ze to mozliwe, ale na to ma wpływ głównie czas po jakim pigułkę się weźmie, u mnie to 4,3 h wiec pocieszam sie ze wszędzie napisane jest skutecznośc ok 90% , wiadomo że nawet w ciąże można zajśc biorą tabletki anty i gumką zawsze jest jakis % ryzyka

Gość oczywiscie ze to mozliwe
postinor, escapelle, czy jakakolwiek taletka PO nie jest tabletka poronna! jezeli doszlo do zaplodnienia to jestes w ciazy i tyle.

Gość A.Siusiaczek w dupci był?
:)

Gość Kindybałek w sosie śmietanowym
Można zajść po tabletce w ciążę, ale jeśli wzięłaś ją 4,5 h po stosunku na 99% nie zajdziesz. Co to było Postinor, czy Ecapelle?

wyluzuj szanse na ciąże praktycznie takie jak podczas prawidłowego zazywania tabletek czyli jedne na milion tabletka zazyta szybko więc bedzie dobrze

Gość Rafi11
te dabletki dzialaja 100% do 24h po 24h 50 na 50 anwet 30

sutlive wiem ze to mozliwe, ale na to ma wpływ głównie czas po jakim pigułkę się weźmie, u mnie to 4,3 h wiec pocieszam sie ze wszędzie napisane jest skutecznośc ok 90% , wiadomo że nawet w ciąże można zajśc biorą tabletki anty i gumką zawsze jest jakis % ryzyka Tabletki anty chronią na 50%.

postinoryu juz nie ma w sprzedaży jest escapelle i jeszcze jakas nowa weszła na rynek zapomniałam nazwy

Escapelle jest lepsza od Postinor Duo. Raczej nie zajdziesz. Jednak możesz mieć plamienia i złe samopoczucie. Okres może być rozregulowany przez kilka miesięcy, a plamienia nawet przez kilka tygodni. To skutki uboczne.

A gumki, to były Durexy? Mi kiedyś rozerwało na kawałki Durexa, to syfy. Unimil jest lepszy. Teraz jest taki czarny, z czegoś innego niz lateks. "SKYN".

dziękuję za te słowa. Nie wiem co ze soba zrobić, az mi łzy płyna. Takie stres nie toważyszył mi nigdy. Wcale nie czuje sie lepiej psyhicznie po tabnletce tylko gorzej bo teraz tylko czekam

czytałam an stronie tego leku ze w pierwszej dobie daje 99% skuteczności. U mnie było 4,5 h wiec pocieszam sie.

Za 3 dni się uspokoisz. Kiedy powinien ci wypadać okres? Jesli niedługo, to się nie będziesz musiała dłużej stresować. Zobacz też ile zwykle masz cykl i w którym dniu cyklu się kochaliście. Ryzyko oceń sobie od 10 dnia do 20.

okres mam za 2 tyg wiec troche sie postresuje a teraz jestem w 15 dniu cyklu

kobietki brałyście Ecapelle w pierwszej dobie po stosunku??? i jaki skutki??? nie mogę zasnąc.

Uspokój się i tak teraz się nie dowiesz, więc nie ma co się stresować niepotrzebnie. Masz małe szanse na ciążę, a dziecko to nie koniec świata.

jestem panikarą, nei moge spsobie poradzic z mysla ze mogę być.......

o tej porze juz wszystkie noramalne dziewczyny spią , tylko ja taka głupia zasnąc nie mogę bo mi sie rano sexu zachciało

Coś Ci powiem, zastanów się, czy na pewno jesteście gotowi na seks:(. Może można w jakiś inny sposób okazywać sobie miłość, czułość? Po co masz się tak denerwować przed każdym okresem. Sądzę, że lęk przed ciążą zabiera Ci połowę przyjemności z seksu:(.

tak, zgadazm sie. Jednak sex daje mi wiele przyjemnosci a strach przed ciążą po wpadce w dni płodne to inna sprawa........