Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pogankaaa

''...czy ty jeszcze wierzysz w Boga?''

Polecane posty

Gość pogankaaa

''....Mamo , ja werzę w jego dobroć, w to, że jest jakąś siła wyższą , sprawczą...Ale wiem ,że to żaden magik-czarodziej.Wiesz,że fantastycznie to przedstawiła poetka , jakby powiedzieli Rosjanie ''poetessa'' - Maria Pawlikowska - Jasnorzewska ? Jej zdaniem Bóg to małżeństwo. On i Ona jako jedno.On jest jak Leonardo da Vinci - myśliciel, sprawca , konstruktor. Chemik i fizyk , mechanik i technik.Ona jest typowa artystką.Jej zabawki to farby , szmatki, woale, przędze, listki złota i srebra.Jest jak Coco Chanel, Helena Rubinstein,Boznańska , Łempicka...Czasem, jak się nudziła, zabierała Mu to , co stworzył , i malowała , barwiła, skrapiała perfumami, bryzgała złotem, doklejała świecidła, blaszki, cekiny, piórka i kłaczki. Kwiaty wymyślił On , a pomalowała Ona.Dlatego natura jest taka mądra i piękna. No i obydwoje mają na nas wpływ.On racjonalista , pragmatyk Ona romantyczka , poetka.Zależy , które bardziej nami kieruje...'' ''Jeśli Bóg , to dwie postaci w jednym , to jest to obraz idealnego związku kobiety i mężczyzny..'' :)

Gość chyba powinno być tutaj
w pana Boga

Gość pogankaaa
eh...no pewnie juz wiecie to prowo jest :P

Gość pogankaaa
ejjjj żadne provo ...

Gość pogankaaa
tak szczerze , to właśnie coś czytam i poczułam potrzebę rozruszania palców :)

Gość pogankaaa
WHO współczuję Ci ,że musisz ;) czytać takie pierdoły...