Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czarodziejka21

173cm wzrostu i ...

Polecane posty

66kg wagi. To efekt mojego odchudzania, w ciagu 12 dni zrzucilam 4 kg, wazylam 70kg. Zastanawiam sie czy juz ok wygladam czy jeszcze powinnam sie odchhudzac, dodam tylko ze juz jestem osłabiona ta dieta i chcialabym pozwolic sobie na wiecej, tesknie za smakolykami i slodyczami, kawa, jak zrobic by je zjesc ale utrzymywac wage i chudnac oczywiscie w dluzszym czasie, choc 2 kg. Ile powinnam wazyc waszym zdaniem? moge schudnac jeszcze 2-3 kg ale wiecej nie dam rady

masz taka wagę że trzeba zobaczyć zdjęcie aby ocenić czy coś jeszcze powinnaś zrzucić ;]

Gość luocolor
odchudz sie jeszcze

Gość no nie moge.....
leviviatan a Ty znow z tymi zdjeciami :O a moze pochwalisz sie i pokazesz nam swoje?

no nie moge..... -> same kilogramy niewiele mówią bo przecież mięśnie są cięższe niż tłuszcz wciec dwie osoby o takim samym wzroście i wadze mogą zupełnie inaczej wyglądać ;P czarodziejka21 -> waga wygląda na dobrą co do wzrostu

o dziekuje za glos. obliczajac bmi jest w normie. w srodku. sprawdzajac wage prawidlowa to jest ona w przedziale 62-67kg. wiec, moze znajde sie po srodku 64,5? choc 64 bardziej mi odpowiada. tak tez musze zrobic jeszcze 2 kg. a potem ja utrzymac. co robic zeby utrzymac wage po diecie??

Gość adinnaaaa
tez mam 173 cm wzrostu i tez kiedys wazylam 70 kg. wprowadzilam kilka zasad do swojego zycia i schudlam 15 kg. Teraz moze jestem troche za chuda. Ale mam taki uraz po tych kilogramow, ze juz wole byc troche za chuda

jestem z siebie dumna bardzo, ze udalo mi sie zrzucic te 4 kg, to efekt wyrzeczen wielu, czekolada, slodycze, kawa itp. jem warzywa, ciemne pieczywo owoce, woda mineralna, wlasciwie tyle, czasem jogurt naturalny. czuje sie oslabiona, i brak mi kawy i czegos slodkiego

Gość adinnaaaa
jadlam do 15, ale wszystko z niczym sie nie ograniczalam. pozniej tylko woda. na poczatku to wydaje sie proste, ale po jakims czasie czasami az mnie brzuch bolal z glodu. to nie byl nagly spadek wagi, bo to trwalo az rok. od dwoch lat mniej wiecej waze 55 kg. czasami dwa kg wiecej, ale zaraz wraca do 55.

czarodziejka21 -> musisz przynajmniej częściowo utrzymać dietę. a najlepiej jakbyś dietę zamieniła na ruch. a i pamiętaj ze waga człowieka może w ciągu doby zmienić się nawet o 2 kilo ;)

Gość no nie moge.....
ja Wam cos powiem, najwazniejsze to dobrze czuc sie w swoim ciele, kg nie sa az tak istotne, poza tym do autorki, szybko schudlas, za szybko, by utrzymac wage, bardzo niezdrowo jest szybko chudnac, bo powstaje efekt "yoyo" i powraca sie do poprzedniej wagi, badz kilka kilo wiecej przybywa, musisz sie teraz bardziej pilnowac niestety, bo raz dwa powrocisz do wagi sprzed odchudzania, albo nawet wiecej... jak wiadomo jedzenie 5 posilkow dziennie, nie podjadanie i jedzenie 3 h przed snem, powinno przyniesc rezultaty, (ja sie do tego nie stosuje a i tak nie tyje :D ) no ale wiem po innych ze te wyzej wymienione metody skutkuja

Gość adinnaaaa
i jeszcze bardzo duzo chodzilam. 1,5 - 2 godziny dziennie szybszego spaceru.

ja slyszalam ze powinno sie od wzrostu czyli jak u Cb 173 -10 = 163 czyli dobra waga powinna byc 63 żeby nie bylo wyzej. ale to zalezy , ja niby mam poniżej a nie czuje sie dobrze bo fałdy wystaja:(

dziekuje za rady. nie chce wracac do poprzedniej wagi, wiem ze nie zdrowo schudlam, ze jesli sie nie bede pilnowac waga wroci, chce sie pilnowac bo kosztowalo mnie to wiele wyrzeczen, wiem ze musze zmienic swoje zywienie, na pewno nie bede jadala chleba jasego, i ziemniakow do obiadu, 5 posilkow, co 3 godz, i ograniczyc slodycze ktore uwielbiam, duzo wody. jeszcze jakas wazna wskazowka?

Gość no nie moge.....
oczywiscie jedzenie OSTATNIEGO posilku 3 h przed snem ;) poza tym nie powinno sie pic 20 min PRZED i 1.5 h PO jedzeniu, z tego wzgledu ze nastepuje "efekt zalania" zoladka, kwasy trawienne sie rozcienczaja i orgaznim trudniej, i dluzej trawi, przez co odklada sie tkanka tluszczowa, tak samo po jedzeniu nie mozna sie polozyc, dlatego ze organizm nie trawi pozywienia tylko przechodzi do stanu "uspienia"

2-3 razy w tyg rower lub jakis inny sport, po 18 nie ma jedzenia, na fast foody, slodycze 1 raz w tyg sobie pozwole, no i kontrolowac wage

Gość no nie moge.....
w czasie jedzie tez nie nalezy popijac zapomnialam dodac, poniewaz, rozcienczas pokarm a od mielenia i przezuwania sa zeby i slina. tez z tym walcze jakos mi to wychodzi, na poczatku troche trudno jest ;) mozna co jedynie "plukac zeby" czyli nawilzac je by nie bylo suchosci w ustach

Gość no nie moge.....
no rower to swietny pomysl, zawsze wysilek fizyczny idealnie wspolgra z utrzymaniem rzadanej wagi :) jest jak wiadomo nawet wskazany ;) no ale to wiedza wszyscy

Gość asia ya 25
u kazdego to inaczej.... ja mam 173 cm i waże 54 kg i wygladam good, ale jak ważyłam 63 to ci powiem że wygladałam jak pączek, tylko że to zależy od budowy ciała...

no wlasnie, od budowy to prawda, szczerze powiem ze chyba wygladam teraz w miare ok, i w sumie nie wiem dla kogo chce gubic te kg chyba na pokza, moj facet nie chce zebym sie odchudzala, prawda taka ze poznal mnie jak mialam 8 kg wiecej niz teraz i taka mnie pokochal wiec.. ale jestem zmotywowana tzn bardzo sie uparlam zeby schudnac i dlatego to robie, zejde do 63.

macie jaies pomysly co jesc na obiad?? bo ja nie wiem juz kompletnie co jesc, np jadlam przez 5 dni fasole szparagowa tylka, 3 dni brokula na obiad, i wlasciwie ak moje obiady wygladaja, co sobie przyrzadzac?? na diecie oczywiscie

Gość czaodiejka21
propozycje co jesc na obiad ktos ma???;) prosze podzielcie sie. Dzis zjadlam znow brokula.