Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bozenna

Koszty przesylek na Allegro.

Polecane posty

Gość bozenna

Jak to jest ze sprzedajacy naliczaja sobie oplaty za przesylke trzy razy drozsza niz oplata na poczcie? Ostatnio koles policzyl mi 27zl zamiast 11. Powinnam domagac sie zwrotu tej kasy? Bo to jest nieuczciwe chyba.

Gość 585685685
Cwaniaczki dają niższą cene towaru, a tną na przesyłkach. Allegro nic z tym nie robi, też mnie to wkurwia.

Gość Tylko i wylacznie wtedy jesli
w aukcji byl wyraznie podany koszt przesylki i wynosil mniej

Gość soxooxos
w ten sposób sprzedawcy często rekompensują sobie niskie zarobki na sprzedaży badziewnych towarów :(

JAsne że niektórzy usiłują na tym zarabiać. Ale weź pod uwagę i to, że towar trzeba opakować i zanieść na pocztę... Czeto postać w kolejce. To też nie jest za darmo.

Gość jjjjjkjkjkjjkj
jak koszt był podany w aukcji to licytujac zaakceptowalas go i nic teraz nie poradzisz:o

Gość bozenna
Tak, ale jesli prosze o wysylke za granice czegos co wazy mniej niz 0,5 kg to pytam o koszt przesylki, a on mi wyjezdza z 27 zl zamiast 11!. I nie ma na to bata? Przeciez to jawny kant jest.

Gość bozenna
Wybacz, ale nie przyszloby mi do glowy doliczac takich kosztow za koperte i spacer na poczte. Jesli juz, wliczylabym to w cene produktu.

Popularna praktyka. Produkt wystawiają w niewiarygodnie niskiej cenie a potem za zwykły list płacisz kilkanaście złotych Wbrew pozorom to bardzo skuteczna metoda

"Wybacz, ale nie przyszloby mi do glowy doliczac takich kosztow za koperte i spacer na poczte." No to może Tobie. Ale mnie przyszło. I nie zawsze opakowanie jest tylko w formie koperty.

Gość poczta...
wg cennika poczty list polecony za granice do 0,5kg kosztuje dokladnie 16,3zł do europy a jak ma byc priorytetowy to 20,6zł wiec nie 11;) poza tym wypadalo zapytac raczej przed zalicytowaniem..

Gość bozenna
Zapytalam przed licytowaniem i nie zdecydowalam sie na zakup. Dla zasady. Wlasnie sprawdzialm - do 500g - 11zl za przesylke zwykla.. To byla ksiazka, wiec nie wchodza w gre inne opakowania, niz koperta.

Gość bozenna
I co? tez naliczasz takkie koszty? Dlaczego nie wliczysz tego w cene produktu?

Gość poczta...
11zł kosztuje przesyłka zwykła (niepolecona) a wiekszosc sprzedawcow z allegro w ogole nie wysyła zwykłymi bo w razie zaginiecia przesyłki nie mieliby dowodu nadania i nie mogliby udowodnic ze ja w ogole wysłali

To zależy. Jeśli sprzedam coś co trzeba opakowac jakoś specjalnie to doliczam koszty opakowania (wg mnie wchodza one w koszt przesyłki a nie towaru).

Gość bozenna
W porzadku - niech bedzie polecona. To ciagle 16,30, a nie 27 zl. Ta dodatkowe 10 zl to zwykle nieopodatkowane zdzierstwo.

Gość bozenna
Mowimy tu o ksiazce. Ksiazka nie potrzebuje specjalnego opakowania. Nie chce sie tu rozwodzic specjalnie w tym temacie, ale jak dla mnie to jednak koszt produktu.

Gość janusz z bydgoszczy
achtunk! biedaczka

Gość bozenna
Hehe ja jestem koszmarnie rozrzutna, ale nie lubie naciagactwa. I tyle w temacie mojej biedy. :)