Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerażonnaaaa

WYJE U MNIE SYRENA! Czy wybuchla wojna??

Polecane posty

Gość mam szacunek ale uważam
że to wycie syren na każdą okazję: śmierć papieża, rocznica jednego z powstań, wielkanoc itd, itp. jest niepotrzebna i wprowadza niepotrzebny chaos. Ktoś może się przestraszyć takiej syreny, np. starsza osoba. A potem będzie pożar i może ktoś nie ewakuuje się, bo fałszywe alarmy teraz usypiają jego czujność.

Gość gfyfgtufu
Nie wiem , ale mam 20 lat i naprawdę boli mnie jak ludzie tak lekceważą historię nie znaja dat, które znaczyły tak wiele...Kto jak nie my ma o tym pamietac? Kto ma uczyc młodsze pokolenia patriotyzmu, szacunku do historii? No powiedzcie, kto?

gfyfgtufu nie chodzi o krytyke ludzi ktorzy wzieli udzial w tym powstaniu. Jesli przeczytalabys ksiazke profesora Ciechanowskiego, o Powstaniu Warszawskim, to wtedy bys zrozumiala dlaczego ktos pisze, ze to byl bezsensowny zryw. Ja rozumiem, ze pochwalasz idee, tylko Ci ludzie tak naprawde szli na pewna smierc, rozumiesz? Ktos sobie wyimaginowal, ze powstanie cos da, a wiadomo bylo z gory, ze nic to nie zmieni. Szkoda ludzi i szkoda Warszawy.

Gość gfyfgtufu
Sugar-- postaram się przeczytac tą ksiązkę póki jeszcze wakacje. ale np boli mnie to co Martva mówi, bo to totalna znieczulica:-O Mogłaby chociaz kogos nie obrażać...

Gość gfyfgtufu
Martva- ale nie mów tak... Jak się tak mówi to samo zło się do siebie przyciaga;)

Ja sie nie wypowiadam za nich tylko w swoim imieniu i niczyim innym.

propaganda czyni cuda :classic_cool: stukali im do glowy, ze moga zwyciezyc, przeciez kazdy z tych powstancow powtarza, ze szli z zeby zwyciezyc...

Gość himler i tak miał
zamiar wysiedlić wszystkich warszawiaków

Gość godzina W
Tak piszecie dopiero w roku 2011. Wtedy Ci ludzie wierzyli, że zwyciężą, bo wtedy chęć odzyskania wolności była silniejsza, jak również po stokroć bardziej liczył się honor. A teraz? Jeden z drugim czy drugą bezdusznie wyrażacie się na temat tych, którzy chcieli wolności własnej i waszej - dla Was dla potomnych. Ja też ruszyłabym do walki i broniłabym rodziny i ojczyzny do końca. Albo to w człowieku jest - zasady, warttości- albo nie i żyje w swoim leniwym, pogardliwym światku. A Ci bohaterowie byli dumni z bycia Polakami i chcieli Polski wolnej i wielu z nich wolało umrzeć walcząc niż podkulając ogon tchórzliwie - tak samo i mieszkańcy, którzy czynnie nie walczyli - oni też czekali na wolność! Cześć i chwała bohaterom, cześć i chwała poległym oraz tym, którzy przeżyli!