Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eerrrrrrffffffffff

ILE U WAS LEKARZE BIORA ZA CESARKE-500zł to nie za malo? WAZNE!!!!!

Polecane posty

Gość eerrrrrrffffffffff

Witam jw ile u wasz biora za planowana cesarke ze wzgledow zdrowotnych ciezarnych ja mieszkam na slasku chce dac 1000zł a ktos z rodziny namiawia mnie na 500zl mysle ze to za malo i lekarz moze sie obrazic :O nie piszcie ze nie powinnam nic dawac bo dobrze wiadomo ze tylko ryby nie biora i przytocze slowa:pokaz lekarzu co maz w garazu :O

Gość taka sobie jedna ja .....
a czemu chcesz mieć cesarkę, ja po cesarce leżałam 6 dni w szpitalu i czułam się fatalnie, ból po ustaleniu znieczulenia był okropny a jeszcze nie wolno było się ruszać, masakra no i po wyjściu wylądowałam znów w szpitalu po 2 dniach z wysoką gorączką i na antybiotykach a i tak nie wiedzieli od czego, nie polecam ale skoro chcesz:)

Gość mamamam26
ze względów zdrowotnych to powinnaś miec za darmo

Gość eerrrrrrffffffffff
ale wiecie ze biora wiec sie pytam czy 500zł to wysratczajaca kwota??ja uwazam ze nie

Gość eerrrrrrffffffffff
up up

Gość mit?
płacisz jak nie masz wskazań lekarskich. jeśli sa wskazania masz za free :)

Gość eerrrrrrffffffffff
ja wiem dziewczyny,ale akurat w moim miescie tak jest ze i tak sie placi ja mam wskazanie od ortopedy(uraz kregoslupa) ale za to ze umawiasz sie z lekarzem i on ci to robi daje mu sie w lape wiec jak 500zl czy 1000?? mysle ze za zycie i zdrowie moje i dziecka 500zl to za malo jednak tesciowa forsuje zeby nie dawac 1000zl:O

Gość pyśka567
w podkarpackim od 1000 do 1500

Gość stać cię na tyle
to tyle daj, jak dasz dużo to będzie lepszy jak za mało to cię oleje

ale jaja ja mialam 3 cesarki tez ze wskazaniem ale nic nie placilam i nie wiem po co to robic

coś ściemniasz, jak masz wskazania to nic nie płacisz. Płaci się tylko za "cesarkę na życzenie"

Gość panienka z państwa serów
1000

Gość mamamam26
u mnie to idziesz do szpitala z papierem że masz mieć cc i umawiasz się na termin i juz - nic nie placisz - komu i za co - do sądu z takimi co biora

Gość o ile dobrze
Ja mam dopiero 13tc ale od samego początku mam już z góry ustaloną cesarkę- ze względów zdrowotnych. I nie myślę płacić, tym bardziej że chodzę prywatnie do gin i on będzie mi robić cc. Co innego jeśli jest cesarka na życzenie

Gość ze względów zdrowotnych
to powinno być za darmo na życzenie - w Poznaniu - lekarz powiedział, ze będzie to kosztowało 3 tys.

Gość o ile dobrze
Bo teraz nie jest tak jak kiedyś, że idę mówię że chcę cc i mam. Teraz lekarze wolą aby kobiety rodziły naturalnie - ja też bym wolała no ale co poradzę. Przecież cc to operacja, poważna sprawa. Dłużej się męczysz po wsyztskim...

Gość eerrrrrrffffffffff
smieszne z tym ze sciemniam bo ja nie mam co robic tylko pierdzielic jakies glupoty na kafe otoz wskazanie mam zaswiadczenie od ortopedy ze rozwiaznie przez cc chce zeby mi robil moj gin ale chodzilam cala ciaze do przychodni a kase mu chce dac po zabiegu tzn umowic sie z nim na zabieg i pozniej jak przecyztam w karcie ze to on robil to mu dac w lape za to ze to zrobil miszkam w czestochowie niestetu tu sa takie zwyczaje :O z tym ze ja chce mu dac 1000zl (bo pozniej chce zeby sie zajal nadzerka i kto wie czy nie 2 ciaza gdyby byla i wtedy bede miec zawsze otwarte drzwi)

Gość witaminka- Ce
Zależy od miasta np. w Poznaniu będzie inna cena niż w małej mieścinie. U mnie mała miejscowość (trochę ponad 10 tyś mieszkańców) lekarz prowadzi całą ciąże (prywatnie oczywiście) i za zrobienie cc dodatkowo bierze 500 zł. Ale tak jak pisałam miejscowość jest mała no i całą ciąże prywatnie chodzisz do lekarza ;-)

Gość o takie sobie..
cesarka to cos straszengo i o 100razy gorszego niz poród naturalny,,ja 2 razy rodzilam normalnie i jakos zyje ...dziewczyny i jeszcze chcecie za to placic...lezalam z kobietami ktore mialy cesarke..plakaly z bólu gdy ja w tym czasie juz biegalam

Gość są i takie które płakały
bo lekarze nie zrobili im cesarki lub zrobili za późno :o

Gość gfggfgfgfg
właśnie przez takie głupie pizdy lekarzom sie wydaje,że są panami i władcami i ze im się należą datki od pacjentów. A jak ktoś nie ma takich pieniędzy to co? To skażą Cie na śmierć/???

Gość Bożena AB
Czasy takie,że coś w tym jest. Nikt już nie ukrywa,że wszędzie liczy się kasa ;-) U mnie w mieście jak chodzisz prywatnie to poród idzie szybko i sprawnie a jak na kasę chorych to dziewczyny leżą same na porodówce po dwadzieścia godzin ;( smutne ale prawdziwe A jak jest w stanach ? Ci których nie stać na ubezpieczenie chodzą bez zębów.

bez przesady cesarka jest operacją, ale nie jest taka straszna ja z bólu nie wyłam i byłam na chodzie tak samo jak koleżanki po porodzie sn

Gość eerrrrrrffffffffff
dziewczyny ja nie chce cc bo jestem nie wiem tchorzem czy jestem wygodnicka jestem po operacji kregoslupa i ja wiem na czym polegaja operacje i ile sie po nich dochodzi do siebie ale nie urodze sn bo mogloby sie to tragicznie skonczyc dla mnie i dla dziecka dzisiaj bylam u lekarza (cala ciaze chodze do przychodni) mialam zamiar dac mu tysiaka po wykonaniu cc ale nie moge sie z nim dogadac nie wiem czy nie czeka na kase przed zabiegiem wg usg mam termin 18.08 a wg om 24.08 ale om cos pokrecilam wiec nie ma co sie sugerowac i teraz kazal mi przyjsc w weekend wieczorem na 20 na ktg i jak bedzie dobrze to do domu i mam sie mu pokazac w tygodniu nie umowil sie ze mna konkretnie na date :O nie wiem czy chce czekac az mi wodyodejda i mnie zlapia skurcze? tylko po co jak cc jest planowane a nie chce dac mu kasy przed cc bo boje sie ze zrobi to jakis przypadkowy lekarz z dyzuru a on zgarnie kase... no poradzcie cis bo jestem zakrecona jak ruski termos :O:O

Jeśli masz wskazania, nie dawaj żadnej kasy! Mają obowiązek Ci zrobić i od nfz dostają za to pieniądze. To jest moje zdanie

po raz kolejny zrozum,ze jesli masz wskazania do cc to nie placisz. przeciez ci tu pisza,a ty jakas tempa jestes,swoje klepiesz.

Gość eerrrrrrffffffffff
Dorciu nie obrazaj mnie bo tempa to jestes ty ja sie nie pytam czy jak mam wskazanie to tez musze placic tylko chce zeby akurat ten a nie inny lekarz mi to zrobil i zeby bylo wszystko wykonane super