Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aguleczka

SOFTWARE DOWNLOAD CLUB czy ktoś miał z nimi problem

Polecane posty

Gość Aguleczka

Cześc dziś otrzymałam wiadomośc że mam zapłać 198 zł za jakieś tam usługi czy Wy też tak miałyście mnie się wydaje że to jest podobna strona jak to pobieraczek.pl nie mam takiej sumy a w ogóle czemu mam płacić tam nie ma żadnego nip-u czy nawet telefonu prosze o jakąś sensowną odpowiedź mój e-mail agnieszka_g855@o2.pl

Gość dszniutka
Czesc! Ja tez wczoraj otrzymalam taka wiadmosc ,ze sie zalogowalam i mam uiscic 198 zl. za konto SOFTWARE DOWNLOAD CLUB . Ktos z nas robi wariatow. Wlamuja sie do naszych skrzynek pocztowych i wykorzystuja do swoich finansowych celow. Trzeba bedzie zwolac sie kto juz otrzymal taka wiadomosc. Nie wiem jak to sie skonczy kiedy sie wpisalam . czy to znow nie jest nastepna lapanaka na potwierdzenie wejscia do owego klubu falszywcow.

Gość wasik
ja takżę otrzymałem taką wiadomość że mam zapłacić 198żłotych i jeśli nie zapłacę to sprawa ma zostać oddana do adwokata co mam robić proszę o pomoc

Gość dszniutka
cz trzeba w takim razie powiadonic o tym policje i prokurature. To jest czysty zysk dla piratow wirtualnych. A potem media podaja do wiadomosci ze w ciagu doby pewna grupa ludzi zdobyla wielokrosc kasy. Wlamuja sie na poczte wirtualna , okradaja dane i wykorzystuja do swoich celow finansowych a potem ciesza sie z nas glupkow.

Gość wasik
OSTATECZNEWEZWANIE DO ZAPŁATY Szanowny(a) Panie/ Pani: biniak zygmunt ! Informujemy, że nasza faktura nr 20112806346 z dnia 2011-07-17 nie została uregulowana mimo przypomnienia o zapłacie. Niniejsze wezwanie do zapłaty opiera się na zawartej z nami umowie o członkostwo w www.softwareclub.eu. Rejestrując się w naszej ofercie usług podał(a) Pan(i) swoje dane dotyczące nazwiska, adresu pocztowego i mailowego. Poza tym potwierdził(a) Pan(i), że akceptuje ogólne warunki handlowe służące za podstawę niniejszej umowy. Przysługujące prawo do odstąpienia od umowy w ciągu dwóch tygodni po zarejestrowaniu się nie zostało przez Pana/Panią wykorzystane lub nie w terminie albo nieskutecznie. Na podstawie art. 476 Kodeksu Cywilnego (Dz. U. z 1964 r. nr 16, poz. 93, z późn. zmianami) wzywamy do natychmiastowego przekazania należnej sumy łącznie z kosztami upomnienia, na nasze konto firmowe podając tytuł wpłaty, zgodnie z poniższym zestawieniem: SOFTWARE DOWNLOAD CLUB 2011-08-17 Imię biniak Nazwisko zygmunt Ulica kosowska Nr 21 Kod pocztowy 08-300 Miasto Sokołów Podlaski OSTATECZNEWEZWANIE DO ZAPŁATY Szanowny(a) Panie/ Pani: biniak zygmunt ! Informujemy, że nasza faktura nr 20112806346 z dnia 2011-07-17 nie została uregulowana mimo przypomnienia o zapłacie. Niniejsze wezwanie do zapłaty opiera się na zawartej z nami umowie o członkostwo w www.softwareclub.eu. Rejestrując się w naszej ofercie usług podał(a) Pan(i) swoje dane dotyczące nazwiska, adresu pocztowego i mailowego. Poza tym potwierdził(a) Pan(i), że akceptuje ogólne warunki handlowe służące za podstawę niniejszej umowy. Przysługujące prawo do odstąpienia od umowy w ciągu dwóch tygodni po zarejestrowaniu się nie zostało przez Pana/Panią wykorzystane lub nie w terminie albo nieskutecznie. Na podstawie art. 476 Kodeksu Cywilnego (Dz. U. z 1964 r. nr 16, poz. 93, z późn. zmianami) wzywamy do natychmiastowego przekazania należnej sumy łącznie z kosztami upomnienia, na nasze konto firmowe podając tytuł wpłaty, zgodnie z poniższym zestawieniem: Rodzaj usługi Kwota klubowa - ściąganie(*)Kwota nettoStawka VATKwota VATKwota brutto Członkostwo klubowe 198.00 zł160.98 zł23%37.02 zł198.00 zł Wymienioną sumę prosimy przekazać na nasz rachunek bankowy w ciągu 2011-08-22 dni od daty otrzymania niniejszego wezwania. Dane do przelewu: Właściciel konta: Internet-Service Numer konta: 49 1090 1968 0000 0001 1519 1520 Instytut bakowy: Bank Zachodni WBK W przypadku nie przekazania należnej sumy w wyznaczonym terminie, sprawę skierujemy na drogę postępowania sądowego bez ponownego wezwania do zapłaty. W przypadku gdy dokonali już Państwo zapłaty, prosimy o potraktowanie niniejszego pisma za nieważne. Informujemy również, iż działając na podstawie Ustawy z dnia 14 lutego 2003r. O udostępnianiu informacji gospodarczych w przypadku braku zapłaty, po upływie miesiąca od daty wysłania niniejszego wezwania informacja o Państwa zobowiązaniach zostanie przekazana do: Krajowego Rejestru Długów Biura Informacji Gospodarczej S.A., z siedzibą we Wrocławiu przy ul. Armii Ludowej 21. Do Państwa informacji: Niniejsze wezwanie do zapłaty opiera się na zawartej z nami umowie świadczenia usług internetowych o udostępnianiu usług on-line. Rejestrując się na naszej stronie internetowej podał(a) Pan/Pani swoje dane, tj. nazwisko, adres pocztowy oraz i mailowy. Na podstawie adresu IP 80.51.66.150 może Pan/Pani zostać zidentyfikowany(a) w sposób prawnie uzasadniony. Poza tym uzyskaliśmy od Pana/Pani potwierdzenie akceptacji ogólnych warunków handlowych, służących za podstawę umowy. Przysługujące po zarejestrowaniu się prawo do odstąpienia od umowy w ciągu dwóch tygodni nie zostało przez Pana/Panią wykorzystane lub nieterminowo albo nieskutecznie. Poprzez postawienie haczyka przy zdaniu: "Zapoznałem się z ogólnymi warunkami i zgadzam się" potwierdził(a) Pan(i), że przeczytał(a) i zaakceptował(a) Pan(i) ogólne warunki handlowe. Odnośnie dalszych szczegółów prosimy mieć na uwadze zaakceptowane przy zawarciu umowy ogólne warunki handlowe, które w każdej chwili możliwe są do wglądu na naszej stronie internetowej. Uwaga: Prosimy o wyrozumiałość, jeśli w myśl realizacji naszych stosunków umownych sprawę dalszego ściągania długu przekażemy do wyspecjalizowanego biura inkasowego lub adwokackiego. To może spowodovać dodatkowe niekorzyści dla Pana(i). Zgodnie z decyzją Europejskiego Trybunału Sprawiedliwości, umowy zawarte przez Internet są prawomocne. Prosimy ponownie o uiszczenie wyżej podanej kwoty do dnia 2011-08-22 Z poważaniem Usługodawca: Internet Service ul. Skarzynskiego 57 50-950 Wrocław NIP: 6152027918 Nr konta 49 1090 1968 0000 0001 1519 1520 Bank Zachodni WBK Ale co zrobić gdy otrzymałem coś takiego

Gość weerewwr
Olać, a w przyszłości czytać regulamin. :)

Gość fox65
SKŁADAM ZAWIADOMIENIE O POPEŁNIENIU PRZESTĘPSTWA, RADZĘ WSZYSTKIM POSZKODOWANYM ZROBIĆ TO SAMO

Gość wasik
ja już złożyłem zawiadomienie

Gość wasik
najlepiej powiadomić policję

Gość dszniutka
cz Jak mozecie to prosze skopiowac nasze forum dyskusyjne -kto otrzymal takowe wiadomosci i przekazac do policji.

Gość myśli
musielibyśmy się wszyscy zebrać na jednym forum, na prawnym jest chyba nas najwięcej, link powyżej

Gość wasik
gdzie ten link

Gość janusz z bydgoszczyy_
musicie sie wreszcie nauczyc, ze na takie maile odpowiada sie tak: Z powazaniem, z wielkim zainteresowaniem mozesz obrobic mojej matce palke

Gość wasik
czyli co przepraszam za wyrażenie olać to

Gość sdps
ja tez dostałam takie coś, ale dawno nie odbierałam poczty, więc wysłali mi jeszcze wiadomośc o ostatecznym terminie spłaty. nie wiem czy coś ściągałam boję się czekac i zobaczyc co się stanie bo nie chce płacic odsetek. Prawdopodobne jest, że zarejestrowałm sie na tej stronie ale raczej nie ściagałam nic. Czy to mozliwe, żeby taka umowa byla wiążąca? Czy jest tu ktos, kto przekroczył termin spłaty? Co sie stało?

Gość wasik
jeszcze nie widziałem odpowiedzi czy ktoś przekroczył termin płatności ,według mnie to ściema

Gość myśli
ściema na 100% , chamstwo, nielegalne praktyki, wyłudzenia, zastraszanie.Chyba nikt nie zapłacił, albo ci co zapłacili milczą. Jakie odsetki, od czego ? od nielegalnie wystawionej "faktury", firma kogucik która wystawia fakturę nie ma swojej siedziby, firma która nie istnieje w świetle prawa ,nie może żądać odsetek ba , nie może żądać niczego :) bo jej nie ma.Firma windykacyjna też nie będzie się bawiła w dochodzenie należności...

Gość wasik
wiem że to ściema wysłałem polecony na wskazany adres list przyszedł zwrot z adnotacją adresat nieznany pod wskazanym adresem takiej firmy nie ma.

Cześć. Ja również dostałam podobną fakturę, sprawdziłam na stronie GUS -u NIP tej rzekomej firmy i takowa nie istnieje a poza tym to w ich regulaminie brakuje (z wyjątkiem NIP-u, który i tak jest fikcyjny) podstawowych informacji odnośnie firmy tj. REGON,KRS.Wysłałam do nich mail-a z prośbą o podanie tych danych, minął tydzień i nic brak odpowiedzi. Czyli lipa na max...

Gość robię rozeznanie
Adres też się nie zgadza, nie ma we Wrocławiu takiego numeru. Kto się sfrajerzył i zapłacił? :D

Nie sądzę żeby na tym forum ktoś zapłacił, wszyscy mieli lub mają wątpliwości co do tych oszustów. Dzwoniłam do UOKiK babeczka powiedziała żeby tego pod żadnym pozorem nie płacić a sprawę zgłosić na policję. I tak też zrobię.

Gość Jan 32
Mam identyczną sytuację jak w/w uważam że pod żadnym pozorem nie wolno płacić oszustom,brak możliwości rezygnacji w dwuch tygodniach z uwagi na brak adresu i brak e-meila

Gość kamson83
Witam. Ja dostałem takiego e-maila wczoraj czyli 1.09.2011r. o tym że do 06.09.2011r.muszę wpłacić 198zł ja wy wszyscy. Oczywiście od razu wysłałem ok. 4 e-maile z rezygnacją ich usług i zapytaniem o tą sumę 198zł ale nikt się do mnie nie odezwał a telefonu tam żadnego nie ma. Nie wiem co mam teraz robić płacić czy nie...? Też nie wiadomo do końca bo ten regulamin/umowa ich nie jest zrozumiała tzn. czy to jest wpłata jednorazowa czy też miesięczna??? Powiedzcie mi co wy zrobiliście PŁACILIŚCIE czy NIE Pozdrawiam . kamson83

Gość wasik
pod żadnym pozorem nie płacić ,ja wysłałem ponad 20 e mail i list polecony, który przyszedł z powrotem z adnotacją adresat nieznany pod wskazanym adresem taka firma nie istnieje, sprawę przedstawiłem na policji.

Gość myśli
potem jeszcze dostaniecie maila ze jeżeli nie zapłacicie zostaniecie podani do BIG we Wrocławiu, tym też się nie przejmujcie, w razie "W" wyślecie do firmy opis sytuacji itd...

Gość brzex
Ja zawiadomiłem Prokuratórę Wrocław Fabryczna oraz UKS we Wrocławiu