Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ProszeNieZjadajMnie

Czy jestem chora albocoś? (dużo czytania,ale prosze pomóżcie, może macie pomysł)

Polecane posty

Gość ProszeNieZjadajMnie

Mam taki problem, że ostatnio dziwne rzeczy się ze mną dzieją, zacznijmy od snów, od pół roku śnią mi się ciągle 3 takie same sny, zawsze w tej samej kolejności: 1. Jestem w dżungli w ciepłych krajach i nagle łapią mnie Eskimosi(wiem, że oni nie mieszkają w dżungli, ale w moim śnie tak jest). I chcą mnie zjeść, mówią, że woleliby kangura, ale skoro nie ma to i ja będę dobra. I zawsze wtedy im mówię że jestem łykowata i niesmaczna, ale oni mówią, że i tak muszą mnie zjeść bo są głodni. Jak już widzę, że jestem otoczona i nie mam szans na ucieczkę to mówię że jak już muszą mnie zjeść to chociaż nie z buraczkami bo ich nie lubię i wtedy zawsze się budzę. 2. Budzę się w takim porcie z dawnych czasów, pełnym starych żaglowców. Myślę, że muszę poszukać pracy, idę na jeden z takich żaglowców i mówię będącym tam ludziom żeby zawołali kapitana bo chcę się zatrudnić. Jeden z nich idzie zawołać kapitana a dwóch się kłóci czy na okręcie można zatrudnić kobietę czy nie. Jeden twierdzi że nie bo rozregulowują zegarki a drugi twierdzi, że to nic bo i tak nie mają tu żadnych zegarków. Potem przychodzi kapitan i pyta czy chcę być prostytutką no to ja że nie. To on mówi że w takim razie mogę być asystentką papugi tylko muszę ją dobrze traktować i wtedy się budzę. 3. Idę sobie po jakimś mieście i nagle jakiś facet do mnie mówi "przepraszam, chyba pani zgubiła głowę" spoglądam w dół i widzę, że na chodniku leży moja głowa, złośliwie się uśmiecha i puszcza do mnie oczko. Chcę ją podnieść, ale ona przede mną ucieka i podczas pogoni za nią się budzę. I non stop od pół roku śni mi się to samo? Chyba, że mi się nic nie śni, ale to rzadko. Przecież to nienormalne? Jak tak może być? Mało tego. Mama mówiła, że kiedyś w środku nocy zaczęłam się dobijać do sypialni rodziców a jak otworzyli to mówiłam mamie żeby tylko nie podawała sardynek z brukselkami bo już tego dłużej nie wytrzymam. A ja tego incydentu w ogóle nie pamiętam i nigdy nie jadłam sardynek z brukselkami. Mało tego. Mieszkam na 11 piętrze i zawsze po kąpieli chcę wyskoczyć przez okno. Ledwie się powstrzymuje to taka wielka chęć. I nie po to żeby się zabić, nic z tych rzeczy. Jestem wtedy przekonana że jak wyskoczę to będę latać, tzn wiem, że nie będę z jednej strony, ale z drugiej strony coś w środku mi mówi że będę i na pewno nie spadnę. Mało tego cały czas wydaje mi się, że mam brudne włosy. To już obsesja. Myję głowę codziennie i wcale mi się włosy tak bardzo nie przetłuszczają, jak patrzę w lustro to zawsze wyglądają ok. Ale jak nie patrze to mi się wydaję, że są takie obślizgłe. Jak zamknę oczy to widzę moje wstrętne brudne włosy. I cały czas czuje smród niemytych od dawna włosów. Pytałam się kiedyś nawet przyjaciółki czy śmierdzi od moich włosów to mówiła, że nie. Mało tego. Często mi się wydaje, że ktoś mnie dotyka chociaż nikogo obok nie ma. Niby tak delikatnie, ale tak, że jestem pewna, że ktoś mnie dotknął a nikogo nie ma obok. Mało tego. W nocy czasem słyszę wyraźnie pytanie "Do you love me?". Gdyby to było w innych okolicznościach myślałabym, że może jakimś cudem robi to chłopak, któremu się podobam (on mi niezbyt), ale co on by robił w nocy w moim pokoju, to niemożliwe. Proszę pomóżcie mi, to wszystko dzieje się już od dawna, poza snami, bo one zaczęły się dopiero pół roku temu. Nie wiem co mam zrobić? Może jestem chora psychicznie? Nie mówcie żebym na razie poszła do psychologa bo wolałabym na razie nie. Z góry dzięki za pomoc.

Gość przeciez lakier mozna
poszlabym do psychiatry na twoim miejscu :O moze to tylko przemeczenie, ale lepiej sie skonsultuj...

Nie chce mi się czytać ale jak wytrysk nie nastąpił w pochwie to nie jesteś w ciąży.

Gość 4-latek
O, masakra... Jeśli to prawda, to Tobie współczuję... Ja bym była przerażona!

Gość to mi wyglada na schizofrenie
idz do psychoterapeuty, nie do psychiatry, nie do psychologa. psychoterapeuci zajmują się analizą osobowości, to pomoże Ci się dokopać do źródła Twojego szaleństwa. swoją drogą, jeśli to nie choroba psychiczna, ani prowo, to ciekawe co...

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa950383790
:(

Gość my nie pomozemy ale
psychiatra. idzjak najszybciej,i tyle.

Gość zasmuconnaaa
schizofrenia?

Gość Elvis ex Beatless
Do You Love Me?:classic_cool:

Gość Lavoisserr
Większość Twoich objawów dałoby się wytłumaczyć złożonymi problemami nerwicowymi jakie napędzać może specyficznie kształtująca się osobowość. Jednakże do tego obrazu nie pasuje głos słyszany w nocy. Wyraźny głos i określoną sentencja. Jeśli słyszysz ją nie w środku wewnątrz twego umysłu a na zewnątrz to może być to omam wytwórczy albo tzw halucynoid. Tj dźwięk jaki się słyszy choć nie ma jego realnego źródła. Rady jak wyżej są niepełne. Uważam że jeśli z tym się nie chcesz męczyć albo z jakimiś powikłaniami to udaj się do psychiatry i do terapeuty też. "I"bo i obaj będą skuteczniejsi. Obaj muszą o sobie wiedzieć. Sny to zupełnie inna sprawa. Tu lampka ostrzegawcza pali się tylko przy tej dziwacznej potrzebie i przekonaniu "latania"i w głosach. Idź to specjalisty a wszystko będzie ok. Nie trać czasu na analizy na forum tego.

Gość kikuhgsjtukstyjtuky
ale 3 takie same sny ciągle to chyba też nie jest ok?