Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wiola York

Psy , sikanie na dworze .

Polecane posty

Gość Wiola York

Hej , też mam Yorka ( 3 miesiące ) mam Go już miesiąc i on ciągle załatwia się na balkonie . Mama położyła takie niebieski prześcieradło i on zawsze tam sika . Dzisiaj byłam już z Nim 3 razy na podwórku i nic , tylko wącha tą trawe i wącha -.- . Po paru minutach biegnie do klatki (mieszkam w bloku) i jak wejdziemy do mieszkania to biegnie na balkon i tam robi siusiu i kupę . ;/ Co mam robić ?! Pomocy !

Gość Wiola York
Chodzi mi co mam robić , żeby załatwiał sie na dworze .

ja moją też kiedyś uczyłam, ale trwalo to bardzo długo, chyba do pół roku,albo nawet dłużej załatwiała sie w domu ehhh:(

to Twoja rada , Ewa ? zabierz pas i to prześcieradłko na dwór i siedz z nim tak długo aż się wysika na nie . I tak kilka razy . Później schowaj przśćieradło ,ale zawsze keć sie z nim obok tego miejsca gdzie leżało na dworze . Nie znam sie na takich " maliznach ":)ale pies jest psem i zawsze działa w taki sam sposób :)

Wyprowadzać bardzo często na początku i jak tylko pójdzie w kierunku kocyka, to psa na ręce i biegiem na dwór, żeby tam się załatwił.

wyprowadzaj regularnie i dość często, zeby nie zdążył załatwic sie w domu, nagradzaj za załatwienie na dworze smakołykiem, pogłaskaniem

włąsnie , nagroda za każde nawet najmniejsze " psiknięcie " ale na dworze :)

oduczyc tego, co nauczyłyście do tej pory i nauczyć nowego sposobu załatwiania się wystarczy pomyślec, ale widzę, że nie łatwo o to u Ciebie dla dobra psa napiszę, jak dziad krowie na rowie 1. odcinasz kawałek tego niebieskiego prześcieradła 2. zabierasz ten kawałek ze soba na dwór 3. kładzies zna trwanik 4. czekasz, az pies się załatwi 5. chwalisz 6. codziennie zmniejszasz kawałek prześcieradła pozostawiony na balkonie o połowę 7. po tygodniu likwidujesz zupełnie prześcieradło z balkonu 8. stopniowo redukujesz wielkośc prześcieradła na trawniku aż do zera oczywiście - wychodzisz z psem często, 4-5 razy dziennie, w tych porach, w których sie najczęściej zalatwia oczywiście - chwalisz go za każdym razem, kiedy załatwi się na dworze oczywiście - jesteś pewna że pies nie cierpi na choroby układu wydalniczego mam nadzieję, ze napisałam to wystarczająco jasno i że zastosujesz się do tej rady i jeszcze jedno - traktuj psa jak psa, a nie jak zabawkę małej dziewczynki doucz się, poczytaj o behawioryzie i szkoleniu psów

Gość o takie sobie..
i prawidłowo,,,niech zalatwia sie w domu,,,wogule kto trzyma psy w bloku paranoja,,,a pozniej dzieciaki latają z gównem na butach,,,,,,bo gdzie nie popatrzysz tam gówno psie.,.,maszpsa to niech sra w domu nie na chodniku i prawidłowo,,,niech zalatwia sie w domu,,,wogule kto trzyma psy w bloku paranoja,,,a pozniej dzieciaki latają z gównem na butach,,,,,,bo gdzie nie popatrzysz tam gówno psie.,.,maszpsa to niech sra w domu nie na chodniku i prawidłowo,,,niech zalatwia sie w domu,,,wogule kto trzyma psy w bloku paranoja,,,a pozniej dzieciaki latają z gównem na butach,,,,,,bo gdzie nie popatrzysz tam gówno psie.,.,maszpsa to niech sra w domu nie na chodniku i prawidłowo,,,niech zalatwia sie w domu,,,wogule kto trzyma psy w bloku paranoja,,,a pozniej dzieciaki latają z gównem na butach,,,,,,bo gdzie nie popatrzysz tam gówno psie.,.,maszpsa to niech sra w domu nie na chodniku