Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biedronkowa...

kupujecie w biedronce??

Polecane posty

Gość biedronkowa...

Ostatnio słyszałam jak kobiety na placu zabaw obsmarowywały wszystkie te które kupują w tym sklepie. Ja osobiście robię tam zakupy zwłaszcza jak są zabawki dla dzieci i inne akcesoria. czy wy tez uważacie ze zakupów tam dokonują tylko co ludzie których na coś nie stać??

Gość jjjjjjjjjjjjjj
ja dużo kupuję w biedronce. Dla dziecka pieluchy też. Ostatnio dada są już całkiem niezłe -kiedyś były grube i sztywne, ale teraz naprawdę ok.

Gość Miraculum5
Ja też dużo kupuję w Biedronce. To jest nasz podstawowy sklep. Mleko, masło, owoce, warzywa często, słodycze, chemię gospodarczą, jogusrty itp itd... Sama jestem w ciąży i pieluchy, chusteczki dla dziecka też mam zamiar tam kupowac.

Gość Miraculum5
W naszym kraju niewiele osób na wiele stać. To raz. Dwa skoro mogę zaoszczędzić, czemu mam tego nie zrobić? Trzy, w biedronce kupują też bogaci ludzie z prostej przyczyny- cen produktów markowych, które w normalnym sklepie są 2x droższe.

Gość pianko
Ci c o tak obsamrowywują tych biedronkowych to pokazują tylko swoje ograniczenie i prostactwo, ja nie uważam siebie za człowieka z plebsu, mam wyższe wykształcenie, pracę w biurze, mąż też, zarabiamy dość dobrze, a Biedronka to nasz sklep nr 1,mają tanie rzeczy stosunkowo dobrej jakości.Pieluchy i chusteczki też z Biedronki. Nawet mleko bebiko opłaca sie tam kupować w paczkach po 500 g, mnóstwo ludzi u nas na osiedlu robi tam zakupy, w sobotę sklep pęka w szwach, gorszej jakości rzeczy są w wielu wielkich marketach i tam też mniej klientów.

Gość Mama 2latka..........
ja również lubię ten sklep, ostatnio byłam bardzo zadowolona ponieważ w sprzedaży były zabawki drewniane uwielbiane teraz przez moja córkę, pisaki nietoksyczne, kredki, ciastolina, pieczątki, kolorowanki, namiot i inne!!! super

Gość kupuje codziennie i zostawiam
tam srednio 60zł- nie uwazam ze mało wydaje - bo za te 60zł kto wie czego nie przyniose patrzcie na producenta a w "drozszych" sklepach zapłacicie wiecej a jakosc ta sama - np ketchup z biedronki produkcja ta sama co ketchup w mc donalds- i co?ten w mc donalds moze "lepsiejszy"?

Gość eurb ie eiu
U mnie w miescie Biedrona to najbardziej oblegany sklep :D Sama tam kupuje. Zreszta jak ide na zakupy, to zawsze mam wyczajone, gdzie promocje i tak biegam po miescie-kilka rzeczy tu kupuje, kilka gdzie indziej. Nie oszukujmy sie, wszystko drozeje w zatrwazajacym tempie a wyplaty? No coz-stoja w miejscu albo nieznacznie sie zmieniaja co i tak jest niczym w porownaniu z cenami zywnosci, owocow, warzyw, ciuchow.

kupuję, bo mam pod samym domem praktycznie, a większość podstawowych produktów tam dostanę

Gość mamamam27
ja uwielbiam zakupy w biedronce - świetnie ceny - no i mają mnóstwo "podróbek" np. odpowidnik, cifa, domestosa czy vanisha - i niczym sie nie różnią od oryginały poza ceną - są przynajmniej 2 razy tańsze, kupuje też proszek do prania, odżywki do włosów, no i na 1 miejscu pieluchy i niebieskie chusteczki nawilżające - u mnie hit - no i fajnie mają rzeczy przemysłowe, można trafić na fajną okazję - robie tak zakupy co tydzień takie większe i malo mnie obchodzi co kto myśli o takich sklepach - ja sie ciesze ze mi pare groszy zostaje w kieszeni a nie trace na jakości

Ja kupuję i też jest to dla mnie podstawowy sklep. Nie rozumie nawet dlaczego miałabym się tego wstydzić?

te które tak uważają to debilki,ja kupuje bo mam ten sklep blisko i sa tam akurat produkty jakie stosuje,typu mleko w butelce,bebiko dla syna 500g gdzie wszędzie są 350g itd...,akcesoria kupuje typu :ostatnio zabezpieczenia do kontaktu,do szuflady (u mnie teraz jest przecena i sa po 2,99) akurat do gniazdek mi się przydały,czasami zabawki kupuję.Jeszcze wodę polaris i żywiec kupuję w biedronce,warzywa,owoce. sklep to sklep,dla mnie nie ma znaczenia gdzie kupuję,wolę iść 5 min do biedronki niż jechać np.do reala autobusami 40 minut czy do tesco 15 min i potem wystawac na przystanku z wozkiem i worami z zakupami,zakupy w większych sklepach robimy w weekendy :) jak mąż ma wolne

tez kupuje w biedronce, jest mnóstwo rzeczy oryginalnych a 2 x taniej:) biedronke mam pod samym nosem,:) a ludzie którzy krytykuja takie sklepy zwyczajnie to zakompleksiona biedota ktora stara sie czyms dowartosciować bo ja kupuje w tesco czy realu ale nie w biedronce:)

Gość moje sloneczko teraz śpi
Ja również kupuje w biedronce, to mój ulubiony sklep. W pobliżu mam również delikatesy, lewiatana czy groszka ale tam ceny są znacznie wyższe za te same artykuły. Do biedronki zawsze chodzę po papier toalet., mydło, proszek, soczki, słodycze, pieczywo i inne. Lubię też kupować tam zabawki czasem rośliny i inne gadzety :)

Ja też kupuję w biedronce. Towar dobrej jakości w niskiej cenie. Rewelacyjny jest płyn do mycia naczyń bodajże kraft niebieski, poza tym wkładki higieniczne, soki, mrożonki, ketchup, pomidory w puszce, maślanka jest bardzo smaczna, kluski z mięsem, serki do smarowania (są chyba najtańsze, a jest na nich napisane ser, a nie żaden mix do smarowania czy inny wyrób seropodobny), ser żółty Liliput, markowe alkohole w niskich cenach - Baileys czy Grant's. Poza tym czasem kupuję mojej córce zabawki i też są to produkty firmowe, za które w innym sklepie zapłaciłabym co najmniej 50% więcej. Nadziałam się tylko na białym serze i to już kilka razy, mimo, że miał długi termin przydatności po kilku dniach w lodówce woreczek był strasznie napompowany

nie kupuje bo przeważnie nie lubię nosić przy sobie gotówki, wolę płacić karta i wybieram te sklepy, które to umozliwiają

Gość kobieta z ...........
ja tez lubie tam kupowac dlaczego mam przepłącac skoro tam moge kupic taniej kupuje przede wszsytkim pieluchy DADA na ktorych nie zawiodlam ani razu od 2 lat czesto maja super promocje na art dla dizeci-zabawki, buciki ciuszki

to fakt, to mnie w biedronce jedynie wkurza, że nie można płacić kartą ani bonami sodex ho, tylko gotówką...

Gość kobieta z ...........
włąsnie jedyny minus DUZY dla tego sklepu to brak mozliwosci płącenia kartą nie iwem dlacego tego nie zmienią mieli by jeszce wiecej kilentow z tego co wiem to kazdy na to narzeka

płatność kartą to dodatkowy wydatek dla sklepu. Od każdej transakcji sklep musi zapłacić za tą usługę. zapewne dzięki temu biedronka może sprzedawać taniej niż inne sklepy. Osobiście ja wolę płacić gotówką także dla mnie to nie problem

Gość lula24
Nie wierze, żeby opłaty za możliwość płacenia kartą były tak wielkie że towary by podrożały nie wiadomo jak... Weźmy pod uwagę ile jest Biedronek w całej PL...

dla mnie tez minus,ze nie mozna karta placic - ale od jakiegos czasu w mojej biedronce jest bankomat,z ktorego moge wyplacac bez prowizji - wiec problem sie rozwiazal,po prostu przed zakupami wyplacam kase. A tak to tez jest dla mnie sklep,w ktorym kupuje wiekszosc rzeczy. Slodycze,slone przekaski,soki,napoje,wode,owoce,warzywa.chemie itp. Ostatnio kupilam tez paczkowana kielbase krakowska i zywiecka - taki dosc spory kawalek,a wedlina jest z Sokolowa,czyli z dobrej firmy. I naprawde jest dobra.

opłaty może nie są znaczące ale ktoś musi je pokryć a w tym wypadku obowiązek ten spada na kupującego. Poza tym różne sklepy liczą sobie różne marże.

Też kupuję w biedronce, bo mam do niej blisko. Poza tym faktycznie jest w miarę tanio i obsługa bardzo miła (przynajmniej u mnie), więc chętnie się wraca do takiego sklepu. Szczerze mówiąc nie wiem co tu jest do śmiania się czy obgadywania. Sklep jak każdy inny.

Zauważcie, że każdy tutaj pisze, że kupuje w biedronce "bo ma blisko", to jest fakt, biedronka stara się, żeby każdy miał do niej dostęp, najczęściej biedronki są gdzieś pośrodku osiedli, między blokami i w tym chyba tkwi sekret... bo załóżmy taki Lidl, też ma fajny towar, też niedrogo, ale jak dla mnie daleko... jak mam się tłuc autem przez pół godziny, żeby przejechać na drugi koniec miasta - bez sensu... a biedronkę mam 15 minut pieszo (mieszkam na zadu*piu :) ) zresztą mój małżonek wracając z pracy obojętnie którą drogą a ma do wyboru dwie - mija po drodze co najmniej 2 biedronki i ani jednego innego marketu...

Chętnie i często kupują w Biedronce.Chwalę sobie miłą obsługę, ich produkty kosmetyczne i chemiczne (niczym nie ustępują markowym jeśli chodzi o jakość), niskie ceny markowych produktów (soki produkuje dla nich m.in.Hortex). Nie czuję się gorsza robiąc zakupy w Biedronce.Jak ktoś ma z tym problem to jego zmartwienie.Znam parę osób,które mieszają ten dyskont z błotem, a wieczorem robią tam zakupy (idiotyczne zakłamanie).

Gość nie wiem gdzie ty mieszkasz
ale we wrocławiu na każdym kroku znajdziesz lidla i biedronę