Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiutka0087

prawda o psach z rodowodem :(

Polecane posty

Gość _..._
nie rozumiem ludzi,którzy mają psa i mają się za super bo "temu kundlowi zapewniają budę, łańcuch i chleb" po co takim pies,oni nawet nie są śmieszni,tylko tragiczni,dobrze,że jest prawo,które zajmie się takimi, a rasowy,czy schroniskowy,to zależy od właściciela,niektórym zależy na psie danej rasy i z danym charakterem i ma prawo,ja mam psa rasowego z hodowli i mieszańca przygarniętego i oba mają się dobrze, do tego pomagam w schronisku gdy tylko czas pozwala, a tak w woli informacji, Polska to nie taki ciemnogród,mamy policję dla zwierząt,weszła w życie nawa ustawa o pseudo i prawidłowym trzymaniu psów, do tego lira,czyli program szkolenia psów schroniskowych,no i dużo schronisk trzyma wysoki poziom, niestety są wyjątki,tak jak wszędzie, a najciężej jest na wsi i mentalność ludzi tam żyjących pozostawia wiele do życzenia i ludzie,którzy nie traktują psa jak przedmiotu są wyśmiewani,jak to ukazał już ktoś w wypowiedzi wyżej :(

Gość wiktoria19slask
psy z rodowodem to nagonka hodowców, chca dużą kase a psy mają chore zaniedbane trzymają w klatkach i mnożą mam psa bez rodowodu za 400zł i jest piekny i zdrowy i nie chce sluchac glupot ze mialam szczecie i takie tam. szczescie to maja ci co maja zdrowe z rodowodem, oszustwa calego zwiazku i podkladanie szczeniakow

Gość _..._
to się jeszcze musisz dużo nauczyć,bo Twój pogląd na świat jest dziwny, czyli według Ciebie,to straż dla zwierząt i schroniska są źli,bo nie popierają takich rozmnażalni bez rodowodów i starają się je likwidować, a nowa ustawa o nie mnożeniu i nie sprzedawaniu na targowisku,która ma ukrócić pseudohodowle też jest zła? najlepiej przekręcić wszystko i w imię kasy pisać głupoty, zresztą ja bym nie kupiła psa tak tanio,bo wiem ile wychodzi taki miot i prawidłowa nad nim opieka i to na pewno nie jest kilka stów,a skoro pseudo na tym jeszcze zarabia,to można sobie wyobrazić na czym tną koszty, a takich suczek po pseudohodowlach to mamy pełno w schronisku, niedawno jakaś baba przyniosła suczkę ala sznaucer z 3 ms szczeniakiem, bo jej się za granicę zachciało, sunia nie ma książeczki, bo nie dali jej (?!) a szczeniaka nie czuła potrzeby szczepić

"mamy policję dla zwierząt,weszła w życie nawa ustawa o pseudo i prawidłowym trzymaniu psów, do tego lira,czyli program szkolenia psów schroniskowych,no i dużo schronisk trzyma wysoki poziom" No to gratuluję !!!!! Nareszcie się coś ruszyło w tej sprawie i oby tak dalej, szczerze trzymam kciuki, żeby tu było jak w Niemczech chociażby :) Wiktoria dużą kasę to wyciągneli od Ciebie pseudohodowcy którym jak idiotka dałaś 400złotych za kundelka. Mogłaś przygarnąć pieska ze schroniska, potrafisz wytłumaczyć dlaczego tego nie zrobiłaś? Bo mieszany będzie gorszy, tak? Bo z taką podróbą jak twój to wciśniesz sąsiadowi kit , że to rasowy i będziesz się czuła lepsza? Chore podejście :o Tymczasem właśnie dołożyłaś się do cierpienia zwierząt - tych trzymanych w klatkach, rozmnażanych tylko dla pieniędzy. Bo ŻADEN dobry hodowca nie sprzeda rasowego psa za groszowe sprawy PONIEWAŻ w odpowiednie prowadzenie ciąży suki jak i odchowu szczeniąt wydaje BARDZO DUŻO PIENIĘDZY dlatego też cena się różni. To że kupiłaś psa za taką śmieszną sumę świadczy raz o tym, że jestes naiwna i dałaś się nabrać pseudohodowcy, dwa wsparłaś kolejną rozmnażalnię która nie prowadzi do niczego dobrego, trzy możesz być pewna, że psy NIE MIAŁY tam zapewnionej prawidłowej opieki, bo to są naprawdę ogromne koszta, zauważ, że rozmnażacze kundelków podrabianych na rasowe to są ludzie którzy chcą ZAROBIĆ więc ile on włożył w te psy? Grosze. Teraz się zastanów nad tym......

Za kundelka to ja dałam w schronie 40 złotych. A ktoś tam wyżej 400. Tak naprawdę powinno się przestać rozmnażać psy również w hodowlach bo to jest tak masowa skala, że bardziej przypomina produkcję niż hodowlę z miłości do rasy

Boratka, no na pewno jeśli widzi się ''hodowle'' które mają po 10 ras z każdej kilka psów :o ciekawa jestem jak oni z każdym psem z osobna pracują, tworzą więź? Hmm.... Prawda jest taka, że dla niektórych jest tylko KASA, KASA i jeszcze raz KASA. Trzeba wiedzieć co to jest HODOWLA a co to jest PSEUDOHODOWLA. Bo takich produkcji niczym te chińskich zabawek jest od groma, a prawdziwej hodowli trzeba dobrze poszukać.

Gość maria...S
"Wiktoria dużą kasę to wyciągneli od Ciebie pseudohodowcy którym jak idiotka dałaś 400złotych za kundelka. Mogłaś przygarnąć pieska ze schroniska, potrafisz wytłumaczyć dlaczego tego nie zrobiłaś?" W schroniskach chcą 250zł za starego chorego psa, to samo przy adopcji w internecie. Myślałam również o tym, ale kupiłam yorka bez rodowodu za 900zł miniaturkę :) Lepiej troche dołożyć i mieć szczeniaczka, którego można jeszcze wychować i bez problemów zdrowotnych.

Maria, w jakim celu się tłumaczysz ? Chciałaś kupić to kupiłaś. Nie ma obowiązku brać psów ze schroniska. Ja bym osobiście nie wzięła. To są psy z ogromnymi problemami psychicznymi jak również fizycznymi. Dla samotnej "zamożnej" osoby jeszcze ujdzie ale nie dla rodziny.

Gość pozwoleee sobieee
zacytowac z innej strony komentarz do tego artykulu. "Pokrętna i kompletnie nielogiczna argumentacja . I zobrazuje to przykładem z innej dziedziny posługując sie takim jak u pana tokiem rozumowania: skoro są kierowcy łamiący przepisy ruchu drogowego , jeżdżący po pijaku itd mimo ,że mają prawo jazdy to w takim razie oznacza że ten "papierek" nie ma żadnego znaczenia jeśli chodzi o bezpieczeństwo na drodze. Czyli wymóg aby człowiek zanim siądzie za kierownicą zdał egzamin czy przeszedł jakąś weryfikację umiejetności jest bez sensu skoro nie zapewnia on automatycznie 100% bezpieczeństwa. Fakt że na drogach są wypadki jest w tej logice niezbitym dowodem nieprzydatności prawa jazdy i limitowania dostępu do ruchu drogowego tylko dla uprawnionych. To wyłącznie jakaś "klika" znalazła sposób na zarobienie kasy i tyle W logice tego pana należałoby w takim razie nie tyle zaostrzyć kontrole i wyeliminować z ruchu osoby nie stosujące sie do przepisów a raczej znieść "papierek". Pana postulat jako rozwiązanie na całę zło - zostawić sprawę otwartą i niech kazdy w swoim sercu oceni czy czuje się na siłąch ruszyć w drogę. Jak kocha motoryzacje i wiatr we włosach to w zupełności wystarczy Strach się bać..." Podpisuje sie pod tym rekoma i nogami a wszystkim pozostawiam sprawe do przemyslenia i uwazam, ze rozsadni ludzie potrafiacy czytac ze zrozumieniem wiedza ze papierek byc MUSI. Tylko trzeba najpierw weryfikowac dobrze hodowle by nie trafic na ciula.