Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie ccę karmić piersią

Mam dużo pokarmu i nie chcę karmić piersią POMOCY

Polecane posty

Gość nie ccę karmić piersią

3 dzień się męcze mi mam dosyć... strasznie bolą mnie piersi prawą mam twardą i czuje bicie z niej gorąca i jeszcze trochę i coś mi się zrobi.... więc moje pytanie jak przejść na butelkę ? i nie dopuścić do tego aby zrobiło mi się jakieś zapalenie ?

Gość wcale w ogóle
a dlaczego nie chcesz karmić?

Gość mamama27
okładaj surową kapustą - taką zwykła białą - daj do lodówki potem troche rozbij tłuczkiem i na biust - ja tak robiłam i efekt był taki że po 2 dniach piersi zmiękły i nie bolały już tak - potem troszke odciągałam i dodawałam małemu do mm aż coraz rzadziej i sam pokarm zniknął - jak chcesz tak odrazu to idź do gina po tabletki - ale z tego co wiem mają sporo skutków ubocznych

Gość enepep
juz ci sie powoli robi zapalenie. odciagnij aż będzie ulga. leć po kapuchę liście poodrywaj daj do zamrażarnika - wyćiągnij .......zbij tłuczkiem i wsadz w stanik . do tego szałwia, ale nie herbatka tylko tabletki. w ostatecznosci bromergon

Gość zastój masz
musisz rozmasowywać piersi, przystawiaj dziecko jak najczęściej. Musisz zastoju się pozbyć bo od tego to zapalenie może się zrobić.

Gość no faktycznie kurde
a gówno prawda żadne liście kapusty weź pieluchę tetrową daj na cycki i mocno obwiąż bandażem 3-4 dni i pokarm sam zniknie będą bolały przez ten czas ale dasz radę

Gość Utnij
I już

Gość mamama27
o jeju z tym bandażem to hard core - heh - mi kapusta bardzo pomogła

Gość MM>
kup sobie w aptece tabletki antilactik, i pij szałwie która wygasza laktacje. Pozdrawiam

zacznij wydluzac pory karmienia. zamiast np co 3 h karm co 4lub 5 h.nie mozesz calkowicie odstawic ,bo pelne piersi nieoproznione moga byc przyczyna zapalenia. mozesz mniej pic i jesc.moge sphytac dlaczego tak bardzo nie chcesz karmic?

bo karmienie boli! jedengo syna karmilam 7 miesiecy i powiedzialam nigdy wiecej takiego bolu. przy drugi odstawilam cycusia w 2 tyg. I niech mi nikt nie pisze ze jestem wyrodna matka bo przez caly okres karmienia mialam mega depreche. Sa kobiety ktorym sprawia to przyjemnośc ( czytalam tez że mozna miec przy karmieniu orgazm :D) dla mnie to byla meka panska

ja karmie juz prawie 6ms. mnie bolało tylko na poczatku,bo jako ,ze to moje pierwsze dziecko nie potrafilam prawidlowo go przystawiac. teraz uwielbiam to robic(ale nie w sensie ze mnie to jara)i nic mnie nie boli. drugie dziecko tez bede tak karmic i wiem,ze pojdzie mi lepiej,bo wiem jakich błędów unikac. cały sekret w tym,zeby dziecko szeroko otwierało buzke i tyle. a ja z kolei mialam depreche jak mi nie wychodziło na poczatku,bo bardzo chciałam karmic i ból na poczatku nie był w stanie mnie zniechęcic.

Gość no faktycznie kurde
:-O juliusz

to mnie maly strasznie zmasakrowal brodawki i przez to staly sie mega wrazliwe ( tak twierdzila polozna) do tego wklesle brodawki. Nawet kapturki nie zdawaly egzaminu bo nie chcial z nich pic. i tak meczylam sie 7 miesiecy... :/ eh

Gość lalalalalazaaa
co za debil wymyślił te bandaże . matko nie róbcie tak nigdy w życiu.