Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SzukamInfo

Badania HIV w Gdańsku - czy naprawdę anonimowe ?

Polecane posty

Gość SzukamInfo

chciałam sobie zrobić badania na wirusa HIV w trójmiescie, z tego co wiem to jest taki punkt w Gdansku. Czy te badanie jest bezpłatne? Trzeba miec skierowanie? Czy jest ono anonimowe? może ktoś zna jakie info o tym badaniu na terenie trójmiasta?

Gość no faktycznie kurde
są bezpłatne to na pewno ale musisz czekać na wynik trochę lepiej idź oddać krew od reki ci zrobią badanie wynik zaraz!!!!!!!!!!!!!

oddawanie krwi nie jest anonimowe :) a na wynik tez by musiał czekać . Poza tym te badania, dla pewności ze względu na tzw okienko serologiczne trzeba powtórzyć bodaj po 2 tyg, a o ile się orientuje, to jeżeli istnieje podejrzenie zarażenia badanie trzeba również powtórzyć po ok 3 mcach dla całkowitej pewności :)

Gość no faktycznie kurde
a własnie że nie bo ja oddawałem krew zrobili mi bad odnośnie hiv i wzw zaraz był wynik i mogłem oddać krew oni w krwiodawstwie mają inne procedury spokojnie możesz iść

No to może tez zależeć od ośrodka i możliwościami jakimi dysponują

Aaaale, tak, czy inaczej badanie aby było wiarygodne trzeba powtórzyć własnie ze względu na to okienko serologiczne, no chyba, ze od terminu przypuszczalnego zakażenia minęło ponad 3 miesiące, to wtedy chyba już pierwszy będzie w 100% wiarygodny :)