Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KompletnieZaskoczonaRaczejSzcz

sa tu mamy trojeczki, wszystkie pozniej 5 roku zycia?

Polecane posty

mam 4 latka i 8 miesieczniaka i chyba jestem w ciazy!

Gość ja jestem w 2 ciązy
zaszłam jak mała miała 7 miesięcy, kompletny szok

Gość ja mam 3 dzieci
4,5 roku i 2-letnie blizniaczki :-)

gratuluje!! i jak znosisz ciaze z takim maluchem przy sobie? ja sie strasznie boje nieustannych nudnosci i tego cholernego zmeczenia :( a o porodzie to juz nawet nie wspominam, moj 2 byl kilka razy intensywniejszy od 1... to co bedzie za 3 razem!!!

witam kolejna mamusie!!! blizniaki! podziwiam, wiecie co najgorsze jest to ze ja jestem zdana tylko i wylacznie na siebie, no i meza ale wiadomo on pracuje, strach mnie oblatuje jak zaczynam myslec jak to bedzie miec 5 latka, 1.5 roczniaka i niemowle ...

Gość ja jestem w 2 ciązy
ja jestem już w 35 tyg i własnie najbardziej boję się porodu, ciąza przebiega mi dużo lepiej niz za pierwszym razem, zero mdłosci i do teraz śmigam codziennie z małą na pla zabaw, sprzątam, gotuję, wnoszę 15miesięczną(11kg) małą po schodach i..jakoś daję radę, szczerze mówiąc myślałam ze będzie gorzej

Gość ja jestem w 2 ciązy
tez jestem zdana tylko na siebie, bo mieszkamy za granicą z dala od rodziny

ja w 2 ciazy tez bylam aktywna, ale nie pwioem, zmeczona tez musialam sobie robic drzemki w dzien, normalnie nawet bym o tym nie pomyslala... do tego codzienne spacerki, gotowanie, sprzatanie wiadomo... ale lekko nie bylo, co do porodu to napisze ze 2 trwal o wiele krocej ale bol byl na prawde intensywniejszy! dodam z ejeszcze mala jakos sie ulozyla tak ze uciskala mi na nerw, czulam caly bol w plecach, podobno taki jest najgorszy, pozniej kilka dni po porodzie nie moglam normalnie siadac na kibelku, czulam taki prad i chlod heh ,to na pewno po tym ucisku w trakcie porodu

Gość ja mam 3 dzieci
Dla mnie najgorzej bylo pogodzic potrzeby dzieci w roznym wieku :-O Czyli na przyklad jestesmy na spacerze, 3-latek dobrze sie bawi, a dziewczynki wybudzaja się pomału, bo robia sie głodne. Więc musze przerwać starszemu dziecku zabawę, wbrew niemu, i zatargać cała ferajnę do domu... :-O Noce były spoko, bo dziewczynki dobrze spały, jadły i szły spać. Karmilismy je z mężem na zmianę.

my takze mieszkamy za granica:)

Gość sylwia_com
nie należę do mamy trojki dzieci lecz dwojki... mam dwoch synów... jeden na 4 lata drugi 3... pamietam jak dziś kiedy dowiedzialam się, ze jestem drugo raz w ciąży... pierwszy syn miał wtedy 4 miesiące.... .. najagorszy był piersze pół roku.. ale dalam rade... chcemy mieć trzecie ale ja się już nie pisze na teraz moze za 5 lat... ps. dasz rade:)

moje jeszcz esie budzi w nocy, w ogole to zabkuje, jesc tez chce, karmie w nocy raz mojego glodomorka, wlasnie zastanawiam sie jak to bedzie ze spacerami z taka wataszka... i w takim roznym wieku, z zabawkami itp... a co z podrozami, trzeba bedzie zminic samochod pewnie..

Gość ja mam 3 dzieci
no tak, samochod zmienialismy, tak zeby 3 fotele z tylu wstawic, i duuuzy bagaznik :-P

uciekam spac, jutro robie test bo to jeszcze nie pewniak z ta ciaza... ale cos czuje ze jestem... odezwe sie jeszcze :* dobranoc

Gość ja jestem w 2 ciązy
ja mam straszny dylemat, i spać nie mogę, bo mam możliwość wzięcia epiduralu i własnie się zastanawiam, bo za pierwszym razem rodziłam bez znieczulenia i ból był do wytrzymania, ale poród trwał prawie dobę i na koniec mdlałam z wycieńczenia, teraz mi wszyscy mówią że będzie szybciej i łatwiej.... jak zdecyduję się na epidural to będę musiała rodzic w innym szpitalu oddalonym 50km od domu, gdzie są sale kilkuosobowe i słychac inne krzyczące, podobno psychicznie koszmar a bez epiduralu mogę rodzic i byc w jednoosobowej sali, w szpitalu 300metrów od mojego domu( mąż i dziecko blisko mnie), super przyjazna atmosfera( połozne dobrze mnie pamiętają, bo dopiero co tam rodziłam) ...albo ..50km od domu będę sama ale bez bólu co byś wybrała na moim miejscu?

no samochod to ja mysle taki na 7 siedzen... z tymi tylnymi skladanymi, teraz mamy sory ale 'tylko' na 4 pasazerow, wydatki... lece 🖐️

Gość agusia_poiuy
Moja córka ma 4 lata, a młodsza jak miała 7 miesięcy to zaszłam w trzecią ciążę. Teraz jestem już w 9 miesiącu i za 4 dni mam termin :) Będzie trzecia córeczka :)

Do: "ja jestem w 2 ciazy", ja mam dokladnie taki sam dylemat, jeden szpital, malutki mam po drugiej stronie ulicy. Zdecydowalam sie jednak dojechac te 50 km i wziasc znieczulenie, bo nigdy nie wiadomo, a skoro jest taka mozliwosc.. Dodatkowo ten duzy szpital jest lepiej wyposazony i w razie czegos (nie dan Boze) to zajmie sie mna/dzieciem sztab specjalistow. Wyobraz jak najbardziej nazlezy do Ciebie, ja juz za kilka tygodni rodze :) Powodzenia

hej, witam, zrobilam przed chwila 2 test i znowu jakas poprzeczna cieniutka linia, bez sensu, chwile pozniej zniknela... ten test jest do d... poczekam kilka dni i pojde po inny, a najlepsze jest to ze mi sie tabletki skonczyly i musze sie umowic na wiyte po recepte dzis... ale @ ani widu.. nawet nie mam najmniejszego bolu brzucha, nic... Aha kolejne opakowanie powinnam zaczac w nd... a co bedzie jezeli do tego czasu @ sie nie pojawi? ... Nic pogadam z lekarzem dzis..

do dziewczyny w ciazy: - ja bym chyba wolala ten szpital gdzie jest mozliwosc wziecia epiduralu... w ogole tu gdzie mieszkam epidural jest za darmo haha ale... jak nie bedziesz nalegac to cie przetrzymaja do takiego rozwarcia ze juz epiduralu nie bedzie mozna podac... na gas and air- cie przetrzymaja... ja z perspektywy czasu i doswiadczenia wem, ze jak bede 3 raz rodzic, od wjazdu do szpitala bede nalegac na znieczulenie!!! :) aha dodam za 1 razem nie bralam nic, nawet tego tlenu.. za 2 wciagalam tlen, a za 3 bedzie epidural:)

Gość kawał życia :?
ja za chwilkę będę miała trójeczke. Mam synka 1,5 roku i spodziewam się bliźniąt, mam jeszcze córkę 6 lat, ale to już pannica. Będzie wesoło :?

to bedzie wesolo :) i to jak!!! gratulacje! na 3 maluszkow ponizej 2 roku zycia to chyba trzeba nie podwojny tylko potrojny wozeczek sprawic ;) nie no ale dobrze ze masz starsza coreczke, bedzie mogla czasem zerknac na maluszki jak mama bedzie chciala cos zrobic w kuchni czy isc szybko pod prysznic :)

Gość tylko nie tooooooooo
o kużwa, ale królice

ja nie jestem co prawda w 3 ciązy tfu tfu :P ale chciałam pocieszyć że u mnie 2 poród był szybki jak za przeproszeniem pierdniecie! hehe także spokojnie babeczki może i u was tak bedzie :)