Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zycietonicnormalnegoniestety

to jest wasze CUDOWNE Pomorze

Polecane posty

Oto ostatnie chwile życia św. Wojciecha PIERWSZEGO POLSKIEGO MĘCZENNIKA i przeczytajcie sobie słuchajcie jak WAZNY był wasz zjazd gnieźnieński, na który to przyjechał Otto. Teraz sprawdzimy kiedy umarł Mieszko I i to jest początek i koniec waszego CUDOWNEGO państwa polskiego, które... Żydzi mówią JESZCZE SIĘ NIE ZACZĘŁO A JUZ SIE SKOŃCZYŁo, a to kurde gdzie podpiąć bo to nie wiem - tego w ogóle nie było, to jest FIKCJA. SCIENCE FICTION jak filmy Stevena Spielberga i tyle. ============================================= Jednak po 5 dniach w okolicy pruskiego grodu granicznego Chollin (na południowych brzegach jeziora Drużno, obecnie wieś Święty Gaj)[3] 23 kwietnia 997 odpoczywających po mszy odprawionej w świętym gaju (pole romowe) zaskoczyło 7 strażników prowadzonych przez kapłana. Wojciech jako przywódca uderzony toporem lub włócznią w serce został zabity przez Prusa imieniem Sicco, który wg żywotów miał wcześniej stracić w walkach z Polakami brata. Ciału odcięto głowę i nabito na pal wyrazem hańby. Jego towarzyszy oszczędzono i odesłano do Polski. Głowę z pala zdjął potajemnie i przewiózł do Gniezna nieznany Pomorzanin. Wkrótce potem Chrobry wykupił resztę ciała Wojciecha na wagę złota i rozkazał pochować w Gnieźnie. Do jego grobu w 1000 roku pielgrzymował Otton III (patrz: zjazd gnieźnieński). W czasie jego wizyty w Gnieźnie założono metropolię arcybiskupią, której Wojciech został patronem, a jego brat Radzim Gaudenty stanął na czele. Święty Wojciech jest pierwszym polskim męczennikiem.

Moim zdaniem po mszy zrobili sobie OBIADEk i tyle. Ale głowę zostawili bo by grobu nie mógł mieć, a to tam ważne bo w Rzymie groby były najważniejsze. I rzeczywiście tę głowę zostawili, ale ktoś ZDĄZYŁ wiecie tę głowę wziąć i polecieć z tą głową do katedry, że umarł jak sw. Jan Chrzciciel. Ktoś to widział i wszystko opowiedział i że wziął głowę szybko żeby miał grób bo wiedzieli, że tak skończył św. Jan Chrzciciel, że też mu głowę odrąbano. I tylko ten Jan Chrzciciel was uratował, że w ogóle ta głowa była w tym grobie sw. Wojciecha i TAK JEST WAŻNY chrzest Polski i zawsze Zydzi, zero krzyża - przez to byli Krzyżacy, żebyście krzyż mieli bo wy nawet krzyża nie macie i tyle. I koniec :( No ale... i tyle. :( I nie byłoby tej głowy i by was nie uznał ten Otto bo w sumie jesteście uznani przez Otto 3 za państwo i tyle.

I wiecie kto był pierwszym polskim męczennikiem? Ten kto wziął tę głowę i zaniósł - komu? Nie wiem teraz - zaraz to doczytam bo go na miejscu zabił, żeby nie było, że żrą ludzkie mięso i tyle. I koniec. I tak męczeństwo jest w Polsce od razu. SŁOWO PRAWDY tu to zaraz męczeństwo i koniec. Co mu ten człowiek zrobił? Zaraz go zabił, żeby nikt się nie dowiedział. Mieszko to musiał być takie zersko to było. I tyle. A Niemcy się cieszyli, że nie ochrzcił to kopyta wyciągnie i wszystko ich - a już na pewno Pomorze, a tu? NIC. I czemu :(

Mnie wiecie co pasuje, że ten Mieszko to was nieżle oszukał. Nikt go nie wnerwiał tak jak św. Wojciech i to miał być ksiądz więc na tej mszy się znał, że to jedzonko i tyle. TYLE ROZUMIAŁ i koniec. Że to jedzonko jest, ale tym sie nie najesz. Co to ma być? I jak wiecie przyleciał do niego z głową św. Wojciecha do niego jakiś tam pomorzanin to poleciał bo myślał, że dostanie nagrode jak powie co się stało ze św. Wojciechem. A ten Mieszko był STRASZNY i powiedział - umarł jak św. Jan Chrzciciel i GO ZABIŁ NA MIEJSCU. I tyle. I już był chrzest - zobaczcie jaki to był kronikarz - wszystkie daty przemieszał , wszystko byleby synom było dobrze i tyle. No i zobaczcie jaki husyt to był i tyle. No i miał to swoje państwo. Bo on był Niemcem w sumie, ale nie i tyle. I taki był - wszystko jest żle zapisane od początku i tyle :(

I to juz wiecie sie śmiali wiecie, że dat nie ma wszystko przemieszane - eee co to za różnica - Żydom też się nic nie zgadza i świat liczyli ile lat ma - Zydzi już WTEDY mówili, że 3 tysiące - coś tam takiego. I ten Mieszko taki wódz, że lepszy od Hitlera się dowiem - nieeee... ale zaraz po Elżbiecie I w takim razie bo skąd ta Elzbieta I - po co wam ona? Po Mieszku I i tyle. Tak pasuje. Henry 8 nie był taki jak on i tyle. I mi wszystko pasuje - jedynie w datach oszukał w tych kronikach i na pewno został otruty za św. Wojciecha i tyle. Na pewno przez syna bo by radę mu dał, ale ojcobójca CHROBRY i mu rady nie dał. Nie pasuje? Pasuje IDEALNIE. :( I to jest historia Polski - kanibalizm i ojcobójstwo - ten mój ojciec to wiedział jak mnie nazwać. I gdybym miała pracę w Polsce to idę w urzędzie inne imię se wpisać. Boże - tu sie ŻYC NIE DA Z TYM IMIENIEM :( Coś strasznego :(

Gość Fatałaszki i inne ciuszki
Nie umiesz podszywac sie pod owce wiec wypierdalaj :classic_cool:

I wiecie - teraz jedziemy - św Stanisław BISKUP KRAKOWSKI - czy to jest w ogóle prawda? NIe wiadomo. I tyle. Ja uważam, że z czasem z tego Gniezna - a chrzest był NA PEWNO W POZNANIU, a nie w Gnieżnie bo tam nic nie ma i tyle to to z czasem z tego NIEZNANEGO POMORZANINA ZABITEGO PRZEZ MIESZKA PIERWSZEGO zrobili WIELKIEGO MĘCZENNIKA W KRAKOWIE wiecie. I tyle. I chyba tak powstał ołtarz Wita Stwosza bo ludzie myśleli że św. Stanisław BISKUP męczennik to PRAWDA i szli do tego Krakowa i tak myślała też św. Jadwiga i wszyscy byli pod wrażeniem wiary Krakowa a na pewno to jest nieprawda, wymyślili to , grób zrobili, że był taki biskup i wiecie - zobaczcie to są wszystko czasy rozbicia dzielnicowego i teraz zobaczcie - a czym są rozbiory? KARA BOSKA za takie rzeczy. I tyle. I teraz patrzcie ktośby przyszedl - i musicie znowu rozbiory podpisywać bo to bez sensu jest wszystko i tyle :( A ogólnie Polska to jest 1 grób i jak wy możecie miec Holandię znad morza W ŻYCIU!!! Tylko więcej kanibalizmu od was, pływać nie możecie, nic. Holandię i Anglię już tylko z grobów możecie miec, że macie groby. I TAK PRAWDIDŁOWO jest teraz Holandia i Anglia z GROBÓW. Bo czemu to Pomorze było kiepskie. Bo wiedzieli że najważniejsze w Rzymie były GROBY, a to oni się zjadają i tego nie potrzebują. I jeszcze jedną rzecz wiedzieli O RZYMIE - bo to wielkie państwo wiecie - wielkie podboje - jedną rzecz wiedzieli i to nie. No i tego nikt nie wiedział, że to wiedzieli, a mieli wiedzieć co innego. To im Zydzi mówili jak szli wiecie i to im wierzyli, a tu jeśli sie chrzcili to tylko też przez Żydów że był tam taki co w wodzie moczył przed tym całym Mesjaszem wiecie i to tam MOŻNA BYŁO SIE POMOCZYĆ choć nie wiadomo po co - woda w Jordanie była brudna, ale mówili że to z grzechu czyścił. No ale umyć się OD ŚWIĘTA można było bo tak to szkoda wody i tyle. Takie coś to jest i tyle. I że Żydzi odchodzili bo wszyscy tylko Mesjasz i Mesjasz i że niebawem koniec. Taki Mesjasz - i i to był ICH DOBRA NOWINA , że Mesjasz to na pewno nie był i tyle. .

I dlatego widzicie - Karków jest najmądrzjszy bo wiedzieli co robia IDEALNIE i tyle. I wiedzieli o Niemczech i że św. Bonifacy TO MUSIELI WIEDZIEĆ - misjonarz Niemiec i chrzciel zginął jak ich Jan Chrzciciel wiecie - i tu musi być to samo - w czasie mszy go przyszli i zabili NIEMCy. Tacy sami. No i tak dalej. A Anglia myślicie lepiej? Takie samo cygaństwo. A USA też. Zebyście nie myśleli że ktoś się wam. Ale wiecie tego św. Bonifacego zabili SŁUSZNIE bo tak już motał , że się nie dało. Ale to samo. I zobaczcie w ogóle się nie liczy I NIGDY NIE BĘDZIE bo to szczyt litości nad nim że w czasie mszy go zabili, a jak Niemcy byli w Krakowie bo CZYJE TO JEST - to właśnie szli tym św. Bonifacym - że tam św. Stanisław w kosciele na SKAŁCE TO SAMO - ta sama historia ... i wiecie tak to było. A teraz grób św. Stanisława - czy on tam jest? I tyle :( I to jest CAŁA HISTORIA POLSKI i jeszcze jedna postać się liczy - Z TEGO się wzięła ta postać, że wszystko to wiedziala no i tak co... a ten Piłsudski wasz to brak słów w ogóle, ale Józef i Maryja - czy ona żony Marii jakiejś nie miał. To bym też musiała poczytać. No ale zobaczcie - wielki wasz Jasienica a same pierdoły pisał i tyle. Bo tego początku nikt nie rozumiał, tego kultu świętych - tego Krakowa - skąd ten Kraków. I zobaczcie na Kraków ZAWSZE warto postawić bo ten św. Bonifacy TAM MOŻE BYĆ. Właśnie on. Bo tak i już. A inni to nie za bardzo. Św. Wojciech do Czechów, ale ten Bonifacy z Anglii i ci Niemcy mogą być i tyle. I to jest historia Polski. I ten mój ojciec w tym Krakowie - ja tam swoje i tyle. Takie życie :(

Wiecie - postawią sobie te zera Polaczki ten amazon. DE gdzie chca u siebie, ale zobaczcie - dobrze mówiłam, ze Kraków - od razu dobrze postawiłam i koniec. Najważniejsze miasto w Polsce i tyle. Chociaż wiecie krakusy - tez to takie... daleko od nich i tyle. I cała historia. A ja najlepiej na rentę i koniec. Mnie sie już nic nie chce. Najlepiej dziś w nocy żebym umarła i tyle. Tyle wam napiszę. Nawet mnie nie muszą kanonizować. Po co?

Zobaczcie - jeśli będziecie mieć NIEMIECKIE ksiązki w Polsce to TYLKO dzęki JÓZEFOWI PIŁSUDSKIEMU bo mu słabo języki szły. A jego matka MARIA, a pierwsza żona też - tak się ożenił, że nikt tego nie rozumiał bo chciał żeby żona pasowała i ozenił sie z Maria. Józef i Maryja - tak myślał i ...dzieciątko Jezus, ale chyba dzieci z nią nie miał i tyle. No i co? I tak wykończyłam wam polską oświatę, ale miałam ZARAZ PO TEJ SZKOLE im . Józefa Piłsudskiego wyjechać i normalne życie mam, a tak? Ja pierdzielę i tyle wam napiszę :( --------------------------------------------------------------------------- Maria Piłsudska wychowywała swoje dzieci w duchu głęboko patriotycznym, dbała też o ich wykształcenie. Dzieci uczyli sprowadzeni do dworu nauczyciele. Języków uczyły dwie bony, Niemka i Francuzka. Nieudana działalność inwestycyjna ojca doprowadziła zarządzane przez niego majątki do ruiny. Problemy rodziny pogłębił pożar, po którym w 1874 Piłsudscy przenieśli się do Wilna, zmuszeni tam do egzystencji w trudnych warunkach materialnych. Tu w 1877 Józef, wraz z bratem Bronisławem, rozpoczął naukę w I Gimnazjum wileńskim, mieszczącym się w gmachu dawnego uniwersytetu. W gimnazjum bracia, razem z innymi uczniami, poddawani byli intensywnej rusyfikacji. W 1882 obaj bracia (wraz z innymi kolegami) założyli kółko samokształceniowe o nazwie Spójnia, zajmujące się sprowadzaniem z Warszawy polskich książek. Studia w Charkowie We wrześniu 1884 zmarła ciężko chora od lat Maria Piłsudska. Rok później Józef zdał maturę (najlepsze oceny z historii czwórka i geografii piątka, najsłabsze z języków, z wyjątkiem francuskiego). Jesienią rozpoczął studia medyczne na Uniwersytecie Charkowskim. Tam zaczął działalność konspiracyjną w niepodległościowych organizacjach studenckich, trafiając m.in. w szerokie kręgi osób kojarzonych z rewolucyjną organizacją rosyjską Narodnaja Wola (uczestniczył w kilku jej spotkaniach). 2 i 3 marca 1886 brał udział w studenckiej demonstracji z okazji 25. rocznicy uwłaszczenia, znajdując się potem wśród ponad 150 zatrzymanych przez policję carską. Po zaliczeniu I roku, próbował przenieść się wiosną 1886 na uniwersytet w Dorpacie, jednak tam odmówiono mu przyjęcia dokumentów z powodu jego uprzedniej działalności opozycyjnej. Aresztowanie i zesłanie

No i tyle z Piłsudskiego - miał sie uczyć a nie latać po kółkach dzialalnościowych, a jakby wiedział to co ja to by se poszedł zapalić a nie o Polskę walczyć. On miał być lekarzem, a może bardziej księdzem. I tak miałam iść z tej szkoły... kiedy wszystko bym wam popsuła. Ale w 2004 to już mogłam iść. Choć nie z mojej winy bym wam popsuła, ale ZAŚ WSZYSTKO NA MNIE i tyle :( Tak by było bo studia przyrodnicze zamiast anglistyki. No siedziałam jeszcze tyle lat, że w zadek mnie możecie ugryźć. Teraz już wam niczego nie psuję. Tu w ogóle niczego sie nie da popsuć. No ale byłoby że tylko kasa, a tak ABSOLUTNIE, wcale. Zwłaszcza na ..ZACHODZIE. Tam w ogóle nie ma kasy. ANI TROCHĘ :(

Gość Kot Marian
Dlaczego przerwałeś terapię ? Wracaj na oddział !

I zobaczcie ZNOWU TO SAMo - gdyby nie św. Bonifacy - WYPCHAJ SIĘ ZE ŚW. Stanisławem - na szczęscie to tylko bajeczka. A jest po to on żeby nie było, że brygidki popieram i ich BAJECZKI - to takie BAJECZKI niech mówią swoim dzieciom i tyle. które pierwsze się wieszały? może i żydowskie, ale po to były brygidki w Londynie, zeby ich dzieci POPRAWIŁY te zydowskie żeby im sie nie wieszały. i się im nie dajcie bo całe Niemcy zajeżdżają I MOGĄ BYĆ, a ja nie - bo im św. Bonifacego zabrałam. Dlatego Krzyżacy i Brygida Szwedzka a nie oni bo sie ośmieszać nie będę czytając Dzienniczek i tyle. Jeszcze może św. Augustyna poczytać bo i tak muszę iśc Afryką w Holandii - TAK CIEPŁO TAM - to niech nie palą i tyle. Palą te pety jak nie wiem SMOKI WAWELSKIE to pózniej sa z Afryki. A powinni z Rosji i też wyglądają. Jak POKUTNIKI. A tak? WSZYSTKO KAINY i koniec. Bo czemu z nimi nie chce się zadawać. Bo nie jestem kainitką i tyle :( Bardzo z tego powodu ubolewam. A czemu Mieszko? Bo mówili, ze brata zabił i przez to wyjechał. Nie - nieprawda. Tak go pomawiali, że brata zabił - moze ktoś zabił, ale nie on i taki koniec - w Polsce. Bo coś z nim mieli robić - nie zdołali i tyle narobił :(

Widzicie tak to jest rządzi Pomorze - JEDEN KANIBALIZM I BEZSENS bo historia Polski to POMORZE się dowiem. No to 1000 lat temu. Ale ostatnio jest to Śląsk i koniec. 20 lat temu ktoś powie. Proszę bardzo - bo Śląsk to 200 lat historii a Pomorze AZE 20 lat bo czemu nie ustąpię, że historia Polski to NIE POMORZE. Temu - za 180 lat ustąpię jak nic się nie zmieni. I tyle :(

Wiecie - mówicie sobie co chcecie - Mieszko I zabił w życiu 1 człowieka. 1 człowieka co mu powiedział że św. Wojciech został pożarty żywcem przez pomorzan po mszy św. go złapali i pożarli żywcem , głowa na palu została zatknięta to przyniósł i proszę króla o pomoc dla rodziny i on go zabił i to był JEDYNY CZŁOWIEK jakiego zabił w sensie zabójstwo jest mu policzone, ale tak tego żałował że macie z tego kraków i tak dalej. I to wszystko jest mniej ważne - i za to was wszyscy potępią niz Iwonka z Hands to work, która się z lesbami zmawia w tym czasie na to jak mnie zabić jak wróce do Niemiec bo WSZYSTKO PRZEZE MNIE. Nie - przez nią - odkąd to KTOKOLWIEK NIEZNANY ma prawo wtrącać się w cudze życie? Ja mam prawo ja zabić - jakim prawem ona mi powiedziała, że ja na 6 lat przyjechałam. Co ona PIERDOLI? GDZIE ONA MA RODZINĘ? I ona jest ważniejsza niż całe to wasze państwo bo tam nie może być ktoś inny. Naprawdę. Wiecie - sami ją sobie zabijcie - chyba to potraficie. Lub się zapijcie wszyscy. Tylko nie wmawiajcie mi że ja na 6 lat tam wyjeżdżam. ZA GORĄCO. Po prostu :( Jedyny powód że nie. ZA GORĄCO. I tyle - bo czemu nie - ZA GORĄCO - żeby nie było, ze mam tyle kasy. ZA GORĄCO - napisałam 3 razy i do widzenia :(