Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uyuuytuytuyty

Nie rozumiem jak mozna sluchac black metalu przeciez od tego boli glowa.

Polecane posty

Gość uyuuytuytuyty

Nie wiem jak mozna z upodobaniem wsłuchiwac sie w te krzyki. Myslalam, ze moze w pisenkach tego typu jakies swietne teksty sa. Nie. Zadnej melodii. No nie rozumiem...

Gość uyuuytuytuyty
Wiadomo, ze o gustachsie nie dyskutuuje ale rozumiem jak tos slucha kazdego innego rodzaju muzyki ale nie tego..

Gość uyuuytuytuyty
To mi wytlumacz. Ani tam rytmu, ani tekstu. O co chodzi.. Rozuemiem, ze niektorzy lubia rap, pop, techno, trance, muzyke klasyczna, rocka ale metal??

Po pierwsze black metal ma linię melodyczną, death metal i trash metal są dużo bardziej agresywnymi gatunkami muzyki gdzie rzeczywiście w pierwszej chwili można mieć poczucie chaosu . Po drugie - różne są gusta, mnie akurat black metal się podoba, nie jest może moim ulubionym gatunkiem i nie każdego wykonawcę lubię, ale podoba mi się właśnie moc tej muzyki. Dla kontrastu drażni mnie hip-hop i rap.

Pink_Panther - jak tego zespołu nie lubię tak perkusję mają świetną :D

Metal to coś więcej niż muzyka. To sposób życia. Nie potrafię Tobie wytłumaczyć dlaczego robią na mnie wrażenie te wszystkie skomplikowane partie gitar etc. Teksty? Zależy jakie... No "ladne w ogólnym tego słowa znaczeniu może nie są, zwłaszcza w blacku. Ale mają swoje przesłanie.To się po prostu czuje całym sobą. Tak jest i już. Kocham metal i kochać będę po kres swoich dni.

Mnie ten rodzaj muzyki męczy. A wiadomo, że melodia powinna sprawiać przyjemność, być "balsamem dla ucha", a nie szczotką drucianą haratającą narząd słuchu. Więc doskonale rozumiem odczucia bólu głowy u autora. :P Z drugiej strony jestem w stanie zrozumieć, że ktoś może czerpać z tej muzyki radość. Moje ulubione kawałki nie raz też komuś nie przypadają za bardzo do gustu.

http://www.youtube.com/watch?v=0YjFczL41sk - przykład melodic black metalu. Jeden z moich ulubionych utworów. Pink_Panther - to chyba zależy od tego co kto lubi. Jeżeli ma się ochotę odpocząć to są ballady metalowe, ale na naładowanie akumulatorów to mnie odpowiada jak najbardziej (i humor od razu lepszy :D)

Czarne glany - wow...podstawic "hip-hop" pod metal i byłaby wypowiedź typowego dresa...

Gość kafetryjnyprawiczek27lat
jak miałem 16 lat grałem w zespole Black Metalowym a i tak miałem -20 pkt. u dziewczyn:(

Jesoo, Fawila coś to zapodała za wycior uszny. :D Lubię mocniejsze brzmienia, ale nie aż tak intensywne, jednak musi być w tym jakaś nuta przewodnia, bo tu to tylko szum i zgrzyt. :P (Wiem, wiem, o gustach się nie dyskutuje)

to niesluchaj przeciez cie nikt nie zmusza ------------- Biura Nieruchomości Rzeszów - www.iangroup.net - Mieszkania Rzeszów - www.iangroup.net

E tam, można podyskutować :D Tak swoją drogą myślę, że to chodzi o "wyczulenie", ktoś kto słucha dużo metalu będzie się zachwycał linią melodyczną gitary prowadzącej i wyjątkowo dynamiczną perkusją, a ktoś kto nie zna nawet nie będzie słyszał poszczególnych instrumentów :D

Właśnie najbardziej mnie tam drażni nadmiar perkusji droga Fawilo, a widzę, że Ciebie zachwyca. :P Znika gdzieś rytm, słychać jedynie serię uderzeń, jak z karabinu.:D Tu jest przykład dobrego, rockowego (co prawda nie metal, ale nieważne) kawałka z umiarkowaną perkusją w tle: http://www.youtube.com/watch?v=lhPAkjqNHIY

Gość El Torro
Generalnie jestem tolerancyjny wobec przeróżnych gatunków muzycznych, ale tolerancja kończy się na tzw metalu. Czemu ma służyć atakowanie narządu słuchu dzwiękami, przypominającymi odgłosy maszyn do zdrapywania asfaltu, czy mlotów pneumatycznych? Bardzo szybko zanika wrażliwość muzyczna takich osobników - przestają zwracać uwagę na małe smaczki, niuanse, niosące słuchaczowi radość.. a juz zupełnie śmiać mi się chce , gdy słyszę że ktoś słucha metalu na przemian z muzyką klasyczną! Przeciez to jakby kąpiel w jeziorze i kloace naprzemian ! Dlatego nie ma tolerancji dla szajsu zwanego metalem. Bez skrupułów przestawiam suwak w pozycję 0% :P

Tak swoją drogą, co do growl'u - zawsze mnie bawiło jak niewprawieni wokaliści na drugi dzień po próbie/koncercie prawie nie mówili :D

Gość El Torro
Tym którzy chcą się zainteresować głębiej tematem, proponuję przestudiowanie historii tej muzyki (pojawiła się stosunkowo niedawno) oraz jej powiązania ze strukturami zła (okultysci, etc.)

El Torro - uważasz, że zróżnicowany gusty muzyczne to coś złego? Mnie tam akurat takie połączenie pasuje. Tak poza tym, słucha ktoś folk metalu może? :)