Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nirwanka

Chudnięcie w ciąży.

Polecane posty

Gość nirwanka

Jestem w 7 miesiącu ciąży i schudłam prawie 4 kg. Lekarz zalecił mi "odchudzanie" ponieważ miałam już mały nadmiar kilogramów. Wszyscy znajomi i rodzina dziwią się i złoszczą na mnie. Czy któraś z Was była w podobnej sytuacji?

Gość nirwanka
Dziewczyny żadna z Was nie była w takiej sytuacji?

Gość myszkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
w necie jestduzo informacji o tym. Ze w czasieciazy mozna chudnac, nawet duzo wiecej. Jesli z dzieckiem wszystko ok i lekarz nie widzi w tym nic niepokojacego to nie masz sie co martwic

Ja chudlam na poczatku ciazy tylko dlatego ze nic poza jablkami, mandarynkami i marchewka moj organizm nie przyjmowal:)

Gość nirwanka
No właśnie lakarz mi zalecił schudnąć. Twierdzi że z dzieckiem wszystko ok. Czasami się zastanawiam, bo boję się o maleństwo. Wszystkie koleżanki sporo przytyły i to dlakażdego jest normalne.

Gość Ta fotka była tu już
a ile to było za dużo? Podaj wyjściową wagę i wzrost? A jak się odchudzasz?

Gość owca z jabłkiem
u mnie to samo,jestem w 23tyg i schudłam 4kg.dodam,ze niespecjalnie i nie moge znalezc przyczyny

Gość nirwanka
Na poczatku ciąży ważyłam 66 kg, teraz 62. Przed ciążą przytyło mi się prawie 10 kg. W sumie to pewnie schudłam więcej bo przecież dziecko, wody płodowe i łożysko też ważą.

Gość Ta fotka była tu już
a jaki wzrost?

Gość nirwanka
158

Gość no bez przesady
ja przy 170cm miałam na poczatku ciąży 73kg i jakoś lekarz nawet nie wspomniał o odchudzaniu. Zresztą znam o wiele tęższe kobiety które były w ciąży i żadna nie dostała zalecenia odchudzania w ciąży.

Gość nirwanka
Też znam dziewczynę która ważyła dużo więcej niż ja i nie kazał jej się odchudzać.

Gość nirwanka
Zresztą ciesze się że jak narazie udało mi się schudnąć. Nie będę później miała problemu ze zrzuceniem nadmiaru kilogramów.

Gość no bez przesady
a w jaki sposób się odchudzasz? jaka dieta? Lekarz ci dietę zalecił czy po prostu sama ograniczasz jedzenie?

Gość nirwanka
Odstawiłam przede wszystkim słodycze. Zdarza mi się zjeść coś słodkiego ale tylko okazjonalnie. Przede wszystkim się nie objadam. Staram sie na kolację jeść cość lekkostrawnego.