Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zioło_

Pokrzywa i skrzyp polny na włosy i paznokcie...

Polecane posty

Gość zioło_

Kupiłam sobie susz pokrzywy i skrzypu i zamierzam pić takie napary by wzmocnić włosy i paznokcie. Jak myślicie, picie takich ziół może jakoś pomóc? Nie licze na cud, wiem, że to długotrwały proces, ale na pewno nie zaszkodzi :) Może ktoś z Was pije, jakie efekty?

Gość zioło_
nikt nie pije/pił? :)

Gość zioło_
dodam tylko, że chodzi mi o włosy łonowe

Gość zioło_
haha :classic_cool:

Gość lolasima
i jak ?

ja łykam tabletki ziołowe ze skrzypu pokrzywy i czegos tam jeszcze. Nic nie dają mimo iz obsesyjnie dbam o włosy. Nie odkryłam NICZEGO co by poprawiało bardzo wygląd włosa na zasadzie uzdrawiania a nie nakladania chemii ktora da krotkotrwały efekt, ALE paznokcie w ekspresowym tempi emozna wzmocnic olejkami rycynowym czy arganowym. Doslownie tydzien i pazury są biale i mocne ze ja pitole.

Gość kehshysv
Piję pokrzywę i skrzyp od dwóch lat regularnie - a przerwami. Robie tak, że raz dziennie zaparzam w jednym kubku saszetkę pokrzywy i skrzypu i wypijam małymi łykami powoli- kubek stoi na biurku w pracy i zajmuje mi to kilka godzin. Po skończonych opakowaniach robie dwa tygodnie przerwy i zaczynam od początku. Na pierwsze efekty czekałam długo na pewno ponad miesiąc ale teraz zupełnie nie mam problemów z włosami, przestały mi wypadać choć myję i prostuję je codziennie. Na paznokcie działa gorzej ale działa- polecam bo znacznie poprawiła sią przy tym moja cera, tylko- CIERPLIWOŚCI :)Latem robię przerwę na całe dwa miesiące.

Gość kehshysv
pcham

Gość dfafaf
Ja pije pokrzywę od kilku lat. Robie przerwy oczywiście. Działa, włosy szybciej rosną i mnóstwo baby hair. Podobno dobrze jest pić naprzemiennie ze skrzypem. Ale nie miałam czasu zebrać skrzypu w czerwcu. Może w tym roku sie uda.