Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 28.

angina- jak ulżyć i pomóc maluchowi? pomocy!

Polecane posty

Gość mama 28.

moja 21 miesięczna córeczka przechodzi drugi dzień anginy, cały czas płacze, łapie się za gardło, próbuje mi pokazać co ją boli otwierając buzię. Dostała rano pierwszy zastrzyk (leki doustne wypluwa i zmusza się do wymiotów, jest straszny krzyk i wyginanie się, nie możemy dać rady we dwoje podać jej leków) i niedługo pielęgniarka przychodzi podać kolejną dawkę. co jeszcze mogę zrobić, by ją to tak nie bolało, czym jej ulżyć, proszę dajcie jakieś wskazówki:(

Gość mama 28.
nikt mi nie pomoże?:(

Gość a może chłodny okład??
na gardło angina pali ją przede wszystkim a jak dasz jej coś letniego do picia to jej ulży, a do tego nurofen działa przeciwbólowo i uspakajająco i jest słodki mojemu dziecku to zawsze pomaga

Gość biedna mala,ale
chyba dopoki antybiotyk nie zacznie dzialac,to nic nie mozesz zrobic...chociaz jak ja bylam mala to mama dawala mi lody przy anginie i to dawalo ulge,tyle,ze najpierw trzeba bylo sie przemoc,zeby je zjesc,a kazde przelkniecie sliny sprawialo bol

Gość mama 28.
też słyszałam o tych lodach. chyba zaraz pójdę jej kupić, ona właśnie nic nie chce jeść, bo ją boli, co jest zrozumiałe, daję jej co chwilę niegazowaną chłodną wodę, dzięki za odzew, sięgnę jeszcze po ten kompres, Boże, nie ma nic gorszego jak chore dziecko, a ona mi choruje co 1-2miesiące mimo, że dbam o jej dietę, unikam kontaktów z chorymi, nie chodzi do żłobka i była karmiona 9miesięcy piersią co miało tak super pomóc:/

tantum verde lub hasco sept do tego ibuprofen i posiłki letnie lub chłodne bo gorące lub bardzo ciepłe sprawiają ból nie zmuszac do jedzenia