Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wrozka-smutka

pomagalam rodzicom i chyba mam po malzenstwie

Polecane posty

Musze sie wyzalic a wiem ze najlatwiej zrobic to na forum.Sama nie wiem co powinnam zrobic- od dwoch dni mam siekiere w domu a to dlatego ze pomagam rodzicom.Oni maja trudna sytuacje, moj ojciec nie pracuje , wszystko jest na glowie mamy ktora ma emeryture ale wiadomo ze nie starczy na wszystko...poki z nimi mieszkalam dawalm im nieco wieksze sumy -teraz jest ok 200-300zl miesiecznie.Nie mowilam nic mezowi zeby sie nie zloscil-i tu przyznaje jest moja wina ze to przemilczalam.Ale teraz sie dowiedzial i jest awantura ze go oszukiwalam, bo pomagam rodzicom a oni sa niezaradni i sami sobie winni.Pieniadze mamy osobno -zrzucamy sie na mieszkanie i oplaty plus zycie i to co dawalm rodzicom bylo zarobione przeze mnie.Teraz ma pretensje ze jego rodzice cos nam dawali- dolozyli sie do mieszkania a ja pomagam swoim zamiast odkladac ta kase...ale ja tak nie moge -nie moge pozowlic zeby moi nie mieli za co zyc.Sytuacja sie zmieni gdyz wkrotce urodze dziecko- i wiem ze juz ne bede mogla pomagac swoim bo sie nie da finansowo, ale moj maz wymaga ode mnie deklaracji ze JUZ nie bede im pomagac a zreszta jak mowi i tak nie wierzy ze przestane.A on nie ustapi bo to w imie zasad i m.in w stosunku do jego rodzicow nie w porzadku.A ja od poczatku nie chcialam aby dawali nam kase na mieszkanie-wolalam wziac wiekszy kredyt na dluzszy czas, ale nie... a teraz sa problemy.Powiedzcie- czy to ma jeszcze wsio sens....

Gość taka sobieeee
kutas nie mąż :( pamiętaj męża można mieć innego rodzinę tylko jedną P.S. też bym tak robiła jak ty :)

Bardzo mi przykro, ale dokladnei Cie rozumiem, gdyz ja tez pomagam rodzicom bo nie daja rady. Tyle ze moj P rowniez pomaga swoim bo tam sytuacja jest jeszcze gorsza... Z jednej strony da sie zrozumiec Twojego meza bo wkoncu jego rodzice pomogli Wam ale z drugiej strony powinien tez troche zrozumiec. Przeciez nie fundujesz im zagranicznych wycieczek tylko pomagasz w codziennych wydatkach. Troche moze nieladnie ze nie wiedzial od poczatku, napewno jakos sie dogadacie, wkoncu jestescie rodzina, glowa do gory i szczesliwego rozwiazania :)

Gość mamswojaniunieiotwieramwinozni
fakt, źle że przemilczałaś ale powinien zrozumiec że to Twoi rodzice przeciez :O Ty masz rację, zrobiłbym to samo

No maz twierdzi ze moi nie potrzebuja pomocy bo nic oprocz tego ze ojciec stracil prace jakis czas temu sie nie stalo- tzn nie jest niedolezny ani nic takiego - a tata chodzi szuka pracy ale ciagle slyszy ze za stary itepe itede,ogolnie to moze ma jakies wyidealizowane myslenie o pracy-przepracowal w zakladzie 30 lat i chcialby podobna robote, nic nie ma a ostatnio chcialby juz pracowac gdziekowlek ale nawet z tym gdziekolwiek sa problemy!:( a i moze jest ciut niezaradny ale nie mam serca zostawic ich bez pomocy i mojej mamy ze wszystkim na glowie:(:(ale moj maz twierdzi ze poki jako tako jest z ich zdrowiem to powinni dawac sobie sami rade:( i to co zabolalo najbardziej- zapytal sie co im zawdzieczam- to mu powiedzialam ze to ze mnie wychowali i dali szczesliwe dziecinstwo-zawsze musi byc cos za cos??

Gość jjaaalinnna
jakbym o swojej sytuacji czytała, tyle, ze ja w trakcie awantury tak zaczęłam beczeć z emocji, prawie histeria, wytłumaczyłam mężowi swoje rozterki i rozpacz, mąż zrozumiał, ze to nie moja wina, że mam taką a nie inną rodzinę, nie mozna się jej wyrzec, no i trzeba pomagać biedniejszym, zapytaj co on by zrobił na twoim miejscu.....

No chyba poki poruszaja sie o wlasnych silach to moga sobie na siebie zarobic jakos...tak chyba on to widzi, nie wiem co by bylo w odwrotnej sytuacji bo takowej on nie bierze pod uwage...tez sie zryczalam i co...?? dupa - jestem w ciazy i stresy takie niezbyt sa chyba dla mnie wskazane- ale co z tego- on mowi ze to wszystko mam na wlasne zyczenie.Ja nie mam juz sil i jakbym byl madrzejsza i miala jaja to powinnam juz dzis uciekac do rodzicow....

Gość jjaaalinnna
zrób i poczekaj na jego reakcje, ja tak zrobiłam, zadzwonił......

No tylko jeszcze musze znalezc gdzies jaja zeby zebrac sie sie i pojechac do rodzicow....nie wiem czego sie boje i to jest okropne....siedze w domu on wrocil z pracy i polozyl sie spac mimo ze tego nigdy normalnie nie robi...a ja siedze i mysle co byloby najlepsze i co robic....:( chyba mi na nim zalezy mocno i taka miekka jestem a z drugiej strony gotuje sie we mnie ze zlosci:(

Gość o kooorwa skoro na Twoim
współczuję Ci autorko męża buca :O fakt, nieładnie że nie wiedział o tym od początku ale atakowanie że jego rodzice wam pomagają jest nie fair bo robią to z własnej, nieprzymuszonej woli i to tylko i włącznie ich dobry gest. a skoro Ty pomagasz rodzicom ze swoich pieniędzy to w sumie nic mu do tego. chociaż i tak uważam, że macie dziwny układ z pieniędzmi - za dziecko też będziecie się rozliczać :O ?

Skladamy sie miesiecznie na nasze wydatki i juz.Ja od poczatku nie chcialam miec wspolnego konta bo kiedys cos wspominal ze wtedy on by je prowadzil.Wiedzialam ze moga byc problemy i mamy osobne fundusze- wydaje mi sie ze w naszych czasach to dosc czeste zachowanie.Myslalam ze tak bedzie lepiej bo w razie co tak jak teraz-pomagam rodzicom ze swojej kasy , boje sie pomyslec co by bylo jakbysmy mieli wspolna -wtedy juz bym byla ewidenta zlodziejka....

Rodzice są jedni, to oni dbali o nas cały czas... to normalne że my się nimi też opiekujemy ... jesli facet tego nie może zrozumiec trudno, dla mnie wygląda to tak, moge obcego faceta przyjac do rodziny i bedzie dla mnie tak samo ważny jednak jeśli opowie się przeciwko nim, może się walic. Rodzice są jedni a takich mężo pijaw jest pełno ;p

Gość no nie wytrzymam co za
Współczuję męża:-( Boziu czy ten twoj maz nie ma serca??? Ok rozumiem go ze mogl sie wkurzyc o to ze mu nic nie powiedzialas ale to ze kaze ci sie zdeklarowac ze nie ebdziesz wiecej pomagac rodzicom to jakas paranoja:-( Ja bym nie odpusciła...Twoi rodzice utrzymywali Cie przez co najmniej 18 lat jak nie dłuzej wiec jesli ty im teraz pomozesz przez rok-2-3 lata to chyba nic sie takiego nie stanie. Pamiętaj rodziców masz jednych a meza nie koniecznie!!

Wyszlam i to wcale nie az tak dawno temu , a znamy sie 7 lat i generalnie dobrze nam sie zawsze ukladalo, do tego czas nie jest dla mnie juz laskawy bo jestem po 30stce i myslalam ze teraz to bedzie ten moj jedyny, i na zawsze facet:/... a teraz takie szopki:( nie obiecam mu ze nie bede juz pomagac rodzicom bo uwazam to niejako za swoj obowiazek ,zreszta sam stwierdzil ze i tak by mi nie uwierzyl ze juz tego nie robie.... co za bezsens....

Ja bym na twoim miesjcu nie ustapiła. Niech spada jak tego nie zaakceptuje!!! Co to jest w dzieiwsjszych czasach 200-300 zł???Wstydziłby sie!! Tym bardziej ze twoj ojciec nie ma rpacy to powinien to uszanować!!!

Gość LajzaMinelli
mąż ma rację jesteście na dorobku - czy aż tak dużo zarabiasz? Rodzice nie są niedołężni - niech sami o siebie zadbają. Wstydu nie mają. W życiu od dzieci pieniędzy bym nie ciągnęła.

"teraz jest ok 200-300zl miesiecznie.Nie mowilam nic mezowi zeby sie nie zloscil-i tu przyznaje jest moja wina ze to przemilczalam" twoja kasa, twoja sprawa. chociaż ja bym pewnie o tym powiedziała partnerowi, gdyby zaszła taka sytuacja, bo wiem że zrozumie. mogłaś sobie za tę kasę kupić dobry krem albo perfumy. ale pomogłaś rodzicom i chwała ci za to.

offerma- az tak to nie ma- kupujemy czasem cos ze swoich pieniedzy ktore kazde gdzies tam ma ...i nie rozliczamy sie do zlotowki- i moze masz racje - wspolne konto jest lepsze - tylko moj maz lubi bardzo oszczedzac i wsio kontrolowac wiec ja nie wyobrazam sobie ze mialby sie ciagle pytac - a to 20zl to na co... a tamto to po co wyplacalas...ja wplacam a Ty szastasz?? a wcale do jakichs rozrzutnych nie naleze:/

Gość chocholize
Co za okropny człowiek! Jak on w ogóle śmiał Ci coś takiego powiedzieć? Postaw sprawę jasno. Ty zarabiasz - Ty wydajesz na co chcesz. Nie można być tak ubezwłasnowolnioną. Dziewczyno ratuj się jak jeszcze możesz, bo jak to zajdzie za daleko to będziesz miała w domu masakrę a nie życie. Koleś ewidentnie dziwny...

peeewno -moj maz tez nie jest niedolezny a cala kase na slub -czyli garnitur i inne wydatki wzial od rodzicow -mogl se uzbierac nie?? ...fakt wtedy pracowal krotko ale jakos nie mowi ze jest im to winny i im to odda.... rodzice musza nam dac a my im to niech se sami radza...?? sorry ja tego nie kupuje...

Gość chocholize
Od wędliny to chyba nie bardzo się tyje :P Autorko daj znać jak będziesz z nim rozmawiać. I nie daj się :) Postaw sprawę jasno, bądź twarda. A co :)

Njabardziej mnie wkurza ze tu mowi zebym sie nie denerwowala no bo ciaza ale sam ma w dupie jak mi takie nerwy funduje...zreszta mam ciagle problemy w ciazy , ostatnio srednio sie czuje i chyba najlepiej by bylo jakby lekarz wyslal mnie do szpitala.... mialabym swiety spokoj przez chwile, a tak brakuje mi zimnej krwi zeby cos zrobic a jednoczesnie wiem ze nie moge sie poddac jego szantazom.

LajzaMinelli Chyba sobie zartujesz??? Nie mow tak, bo nigdy nie wiadomo czy i ty na starosc nie stracisz pracy!! Ja bym rodzicom zawsze pomogła gdyby tylko mieli problem!! To oni na mnie łożyli 25 lata wiec pomogę za wszelką cene jesli tylko znajdą sie w potrzebie!! Taki facet moim zdaniem jest bez serca, nie szanuje pewnie i swoich rodziców, bo ten co szanuje i kocha nigdy by nie zostawił swoich rodziców na pastwę losu...

Gość KasiaaK
Wspaniała z Ciebie córka Autorko :-) Przykre to co piszesz o mężu,że on ma o coś takiego pretensje do Ciebie. Trochę źle zrobiłaś,że przemilczałaś całą sprawę bo zawsze to lepiej porozmawiać o tym z partnerem. :/ Ale twój mąż powinien być dumny z takiej żony! Ja też jestem za tym,żeby pomagać bliskim w potrzebie. Tym bardziej,że pomagałaś z pieniędzy przez Ciebie zarobionych. Chociaż jeśli Twoi rodzice mają trudną sytuację to mąż sam powinien zaproponować im pomoc i nieważne z czyich pieniędzy . Tak jak ktoś napisał ciekawe gdyby to jego rodzice byli w potrzebie ?

Na rozmowe to sie poki co nie zanosi bo on sie woli nie odzywac, a ja i ja nic juz nie mowie, posprzatal teraz , lyknal ostetntacyjnie paracetamol i teraz siedzi i sie za glowe trzyma...najwazniejsze dla mnie jest to czy to w ogole wsio ma sens....

Gość KasiaaK
Lajzaa bez komentarza :o Szkoda mi Ciebie,że tak Cię wychowano. :(