Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie weim, no nie wiem

czy damy darę???

Polecane posty

Gość nie weim, no nie wiem

czy damy rade uzbierać pieniądze na wesele, ja 600zł na miesiąc, on 3tys, mamy 2,5tys zł odłożone, ale czy sdołamy w ciągu 11miesiecy uzbierać jeszcze a 15 tys, wiem głupie pytanie, ale jakoś mi tak ciężko, wesele planujemy na 70osób, za rok w lipcy 14, zespół za 1,5tys, od talerzyka 160zł,

Gość ktosiowy
planujesz slub za rok a nie masz nawet polowy kwoty ? to po co robisz to wesele dla zasady ? nie rozumiem takiego podejscia zastaw sie a postaw :O

A skąd my mamy wiedzieć czy dacie radę? zależy jak żyjecie i ile wydajecie na życie, ale zeby przez rok uzbierac 15 tys musielibyscie co miesiac odkladac najmniej 1000 zł a najlepiej ok 1100-1200. Zastanówcie się czy dacie tyle radę odkladac. Bo dochody 3600 nie sa zbyt duze by mozna lekka reka co miesiac tysiaka odlozyc. Ale jesli utrzymacie sie za 2600 to spoko dacie rade w rok tyle odlozyc. A swoja droga mogliscicie albo wczesniej zaczac zbierac, albo odlozyc slub o te kilka miesiecy jeszcze.

Gość nie wiem, no nie wiem
robimy wesele dla siebie, na nikogo nie liczymy, ale damy radę odłożyć 1500zł miesiecznie, bo rachunki to sprawy groszowe, żadnych zadłużeń,

Gość ffsfsaff
Szczerze to watpie... ;] Chyba ze bedziecie sobie odmawiac kazdej przyjemnosci to moze, jakis cudem... Wiem, bo jestem w podobnej sytuacji. Znaczy bylam... Ja i moj PM , mielismy mniej wiecej takie zarobki razem jak Ty z Twoim narzeczonym i ciezko bylo cokolwiek odlozyc... Narzeczony dopiero jak zmienil prace na lepiej platna ( za granica, wczesniej tez pracowal za granica ale zarabial mniej ) to dopiero teraz zaczynamy cos odkladac... ;)

Gość nie wiem, no nie wiem,
damy radę, bo chcemy, wymarzony slub, nikt nam nic nie funduje wszytsko sami, ale myśle że może podołamy, suknia ślubna nie będzie droga tak do 500zł, garnitur czasem też można tanio kupić,

jesli 1500 zl miesiecznie jak piszesz to czysta kalkulacja 1500x12 = 18000 plus to co macie juz odlozone. Wiec po co pytanie czy dacie rade? skoro masz zaplanowane 1500 odkladac lekka reke no to w czym problem? odkladaj i ciesz sie weselem:)

Gość nie wiem, no nie wiem
on pracuje w budownictwie a jak wiadomo zima to okres martwy tym się stresuję, bo wtedy nie odłożymy, może damy radę,

Gość kolezanka606
Ja i mój narzeczony zarabiamy ponad 4tys. Za miesiąc bierzemy ślub i robimy tylko obiad dla rodziców, rodzeństwa ( będą świadkami) i dla dziadków. Wszystko będzie nas kosztowało nie więcej niż 5 tys. Rozumiem, że marzysz o weselu, białej sukni itd. ale dla mnie głupotą było by robienie wesela na 70 osób przy waszych zarobkach. Nasi przyjaciele wiedzą, że nie zarabiamy kokosów, więc doskonale nas rozumieją i nawet podziwiają, że nie odbieramy sobie od ust aby zrobić rodzinny spęd.

Gość nie wiem no nie weim,
dzięki, ale to jest nasz jedyny dzien, damy radę, chocoażby koszt obrączek nam odpoadnie, mamy je już bo jesteśmy po cywylnym, uskładamy i będziemy dumni z samych siebie.