Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bladaankaaaaa

nie przyjęli mnie do pracy w solarium -bo jestem za blada.

Polecane posty

Gość bladaankaaaaa

mam 23 lata ,studiuję ,teraz mam wakacje,wiec jak zobaczyłam ogłoszenie w centrum opalania,e pryzjm do pracz w solarium, pomyślałam,że fajnie, moze uda mi sie cos dorobić. Poszłam, zostawiłam CV ,pani powiedziała,że oddzwoni. No i oddzwoniła, zaprosiła mnie na rozmowę. w tym czasie przyszła osiemnastolatka i spytała, czy oferta nadal aktualna, tak -jasne,ze aktualna. najpierw pani zajęła sie nią, potem mna. Dziewczyna zgrabna, czarna, długie nogi , włosy do pasa . Od razu pierwsze pytanie, gdzie tak się opaliła. o dziwo - w Tunezji , w pierwszym tygodniu pazdziernika jedzie do Hiszpani i chciała sobie coś odłożyć, by nie naciagać juz rodziców. Zostałam oddelegowana, podziękowano mi w sposób "Dziękujemy pani bardzo ,ale znależliśmy inną kandydatkę, spełniającą lepiej wymogi firmy" ale jakie wymogi ? No sama pani rozumie,nie bylibyśmy wiarygodni w stosunku do klientek , gdyby pracowała tu osoba o tak jasnej karnacji. no szlag mnie trafił! Dziewucha 15 minut rozmowy -przy mnie ,gdzie ja czekałam na to kilka dni, poza tym tatuś prawnik, stać go na wyjazdy dla "laluni". jaki ten świat jest chory. . . .

tam zawsze siedza takie zjarane plastiki no ale z jednej strony to rozumiem to tak jakbys zatrudnila do swojego salonu fryzjerskiego rozczochrana fryzjerke z odrostami :)

Gość bladaankaaaaa
no ja rozumiem,ale to już nawet nie o to chodzi. Dziewczyna w czerwcu była z mamą we Włoszech , potem Tunezja ,poszła do pracy by dorobić na Hiszpanie. przecież żadne solarium nie dałoby jej tak wspaniałej opalenizny. To jest jawne robienie ludzi w konia. "pojde, bo mają dobre lampy.patrz jak ta laska sie zjarała"

Gość bladaankaaaaa
faktycznie.;)

Gość nastuakny
:O

Gość emfdsff
brak slow ja to jestem osobiscie nerwowa osoba , gdybym byla na miejscu autorki to bym na bank awanture zrobila tej calej szefowej ichyba bym jej wszystkie kudly z glowy powyrywala

Gość bladaankaaaaa
a tam ,nie warto sie denerwować nie ja pierwsza nie ostatnia,jak ktos napisał ale faktycznie,było to niesprawiedliwe

Gość Nieee i Nieee
Ja też pracowałam kiedyś w solarium, ale jak mnie przyjęli to nie wymagali ode mnie opalenizny, tylko wręczyli mi dwa karnety, żebym nie straszyła klientów swoją bladością ;)

Gość lewica górą
a może za brzydka?

Gość jaj jaj jaj
To jest dykryminacja i gdybys poszla z tym do sadu to bys wygrala, naprawde. O ile chodzilo tylko o opalenizne;) Bo jesli spelnialas inne wymagania, tyle ze bladaosc to jest dykryminacja ze wzgledu na wyglad.

Gość jiu8uij9
to była dyskryminacja na tle opaleniznowym :P Następnym razem wiesz co masz zrobić - wypić kilka kartonów soku z marchwi i nałożyć kilo bronzera, zanim udasz się na rozmowę.

Gość dj;slk;l
trzeba było się wysmarować samoopalaczem wtedy by cię nie pokonała żadną opalenizną :)

Gość bladaankaaaaa
raczej nie będę szukała już niczego w tej branży.;) prędzej coś w młynie znajdę, niz tam.;)

W młynie nie znajdziesz, bo młyny likwidują na potęgę :( Więc już w solarium większa szansa oczywiście z równie bladą konkurencją :)

Gość bladaankaaaaa
mhm.;) to nie dobrze, najwyżej zostanę bezrobotna do końca wakacji. albo jakaś piekarnia,chociaż też pewnie kontrastu oczekują, opalenizny wymagają

Gość piekorz
spoko, jak cuś to w piecu sie troche opalisz

Gość Raczej to nie jest źle...
Ale co cię dziwi? To przybytek zajmujący się urodą, zatem powinna to być ładna, opalona dziewczyna. Też bym ją wybrała. Takie prawo rynku. A czy ty samo poszłabyś np. do dermatologa z czymś na twarzy co wygląda na trąd? Bo ja nie! Bez względu na kwalifikacje i dyplomy.

Ktoś blady także się kłóci z przesłaniem tego przybytku. A jak w ogóle była ładna to też plus bo dziewczyny zapragną wyglądać jak ona, a faceci też jak do miodu przybiegną. ;)

Gdyby pewnie nie było konkurencji, to daliby ci karnety do wykorzystania, a skoro trafił się ktoś odpowiedniejszy, to wygrała lepsza na to stanowisko. Akurat tutaj aparycja jest ważna, u nas na solariach też lalki pracują.