Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie do doswiadczonych

mam pytanie do doswiadczonych

Polecane posty

dziewczyny, sluz plodny mialam 11dc (jeden dzien gdzie bylo go duzo, ciagnal sie i byl naprawde ladny) 12dc juz malutko, mieszal sie z bialym troche, ostre pobolewanie jajnikow caly dzien. 13dc juz praktycznie zero sluzu plodnego, zero boli. Kiedy mogla byc owulacja?

Gość glorunn
a ilu dniowe masz cykle?

27-28 dni

Gość glorunn
Płodność wypada różnie w zależności od tego jaki będzie cykl.Twój cykl jest prawidłowy. przy cyklach jakie masz- kobieta jest płodna na 7 dni przed owulacją i dzień po niej. Ta z kolei pojawia się na około 14 przed datą pojawienia się KOLEJNEJ miesiączki Około 14 dni przed kolejną miesiączką kobieta jest już niepłodna i nie ma żadnych szans na ciążę.

No dobrze, dziekuje za informacje. Zazwyczaj sluz plodny pojawial sie u mnie ok 13dc i ten teraz mnie zaskoczyl, bo pojawil sie wczesniej. Wiem od mojego ginekologa ktory zawsze mwoil ze owulacja wystepuje w ostatnim dniu z cechami sluzu plodnego, albo na dzien po sluzie. ale chcialam zapytac czy to w praktyce tez tak jest i czy ktos tez ma taka opinie jak moj lekarz. Wedlug niego wychodzilo by na to ze 12 lub 13dc moglo dojsc do owulacji. 27dni cykl minus 14 dni to wychodzi 13dc. Dobrze rozumiem?

Gość nhjbygtfrdc
"Około 14 dni przed kolejną miesiączką kobieta jest już niepłodna i nie ma żadnych szans na ciążę " denerwuje mnie jak standardowo każda klepie o 14 dniach przed spodziewanym okresem. U mnie przy 28 dniowym cyklu owulacja występuje na 10 dni przed następnym okresem więc nie mówcie sztywno o 14 dniach. Mam krótką fazę lutealną.

Jesli chodzi o II faze to kiedys bawilam sie w mierzenie tempki. Wzrost nastepywal 14 lub 15dnia cyklu, wiec moja II faza ma 12 lub 13 dni. Moge to jakos polaczyc z objawem sluzu 11 dc i dojsc do jakis wnioskow?

halo, jest tu jeszcze ktos?

up up :)

moze ale nie musi? moze wystapic w dniu po sluzie?