Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vvvxvcvx

czy pies musi miec dodatkowe szczepienie wyjezdzajac na wkacje zagranice?

Polecane posty

Gość vvvxvcvx

mieszkamy w holandii,lekarka powiedziala nam ze pies musi miec dodatkowe szczepienie jesli planujemy zabrac go zagranice...zastanawiamsie czy faktycznie jest to konieczne? ktos moze wie cos na ten temat?

Gość Doktor Fiutas
wsadz mu w dupe 20 gietów to cie przepuszczą

to zależy od kraju do którego psa zabieracie w niektórych obowiązuje kwarantanna itd ale o szczepieniach dodatkowych nie słyszałam jeszcze. I na co w ogóle te szczepienia?

Gość vvvxvcvx
a co to sa giety?

Gość vvvxvcvx
konkretnie to nie wiem, lekarka powiedziala tylko tyle ze pies potrzebuje dodatkowej szczepionki bo zagranica jest inna flora bakteryjna -cos takiego, dobrze nie pamietambo to bylo juz jakis czas temu a za bardzo nie skupialam sie na tymco mowi bo jeszzce wtedy bylismy niemal pewni ze zagranice nie bedziemny wyjezdzac. jedziemy do francji...

Gość Doktor Fiutas
hahahhahahahahhahahahahaha o bake mi chodzi ...

a to pierwsze słyszę, że trzeba takie coś robić. Nigdy o dodatkowych szczepieniach nie słyszałam/nie robiłam mojemu psu i nic mu nie było :P ale nie będę zaprzeczać czy potwierdzać bo szczerze nie mam pojęcia, pierwsze słyszę.

Gość gość
Pies powinien ogólnie mieć porobione wszystkie szczepienia, niezależnie od tego, czy się wyjeżdża czy się nie wyjeżdża. Trzeba regularnie odwiedzać weterynarza i robić badania, w końcu to też stworzenie jest. Np. w http://lecznica.pila.pl/ mają bardzo dobrą profilaktykę i program szczepień dla piesków.