Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lolesław BOlek

Czego nam najbardziej brakuje w życiu ?

Polecane posty

Gość Lolesław BOlek

Właśnie, czego ? Każdy czegoś pragnie. Jak to jest u Was ?

Gość dziecko???
poczucia bezpieczeństwa

Gość kubelwagen
seksu i kasy mi brakuje. ja tam brunetki wolę.

Pewności, że ludzie kiedyś będą umieli zadbać o naszą planetę i nie zniszczą jej do końca. Że uda się rozwiązać problem głodu i skrajnej biedy na świecie. Moje własne małe sprawy to tylko kropelka, o którą sama się mogę zatroszczyć

Gość Lolesław BOlek
Widzę, że póki co większość pragnie materialistyczno-fizycznych rzeczy.

Gość Lolesław BOlek
o Boratka ratuje nieco wiarę w człowieka :)

Gość piczkaxxxxxxxxx
kasy kasy kasy :classic_cool:

Gość Lolesław BOlek
Uważacie, że kasa daje szczęście, że załatwia wszystko ?

Gość ajajaj aaaa
pieniędzy

Gość ajajaj aaaa
tak, kasa załatwia wszystko, bez miłości nauczyłam się żyć, bez pieniędzy nie- nie stać mnie na własne mieszkanie, na wyjazdy zgraniczne, na samochód, na inne przyjemności, imprezy, szaleństwa; mam dość mieszkania z kimś na wynajmie albo z rodzicami; już niedługo szlag mnie trafi

Gość Lolesław BOlek
Kasa nie załatwia wszystkiego. Nie spowoduje np. że będziesz zdrowy. Miliarderzy też chorują i umierają.

Gość ajajaj aaaa
ja dbam o zdrowie, tyle mogę zrobić a jak umrę to nie będę potzrbowac kasy, ale dopiero wtedy, póki żyję kasa załatwia wszystko

Gość Panna taka jedna 111
Brakuje mi przyjaciol albo chociazby znajomych z ktorymi mozna spedzic czas , gdzies wyjechac. Brakuje mi kasy, ktorej nie potrzebuje duzo ale obecnie wychodze na zero i na nic sobie nie moge pozwolic. Brakuje mi wlasnego kąta (=kasa). Brakuje mi tez faceta zycia, ale nie czuje ze jestem w 100% gotowa na nowy, powazny zwiazek. A przede wszystkim brakuje odwagi zeby zmienic dotychczasowe nudne zycie, bo lata leca i kiedys bede zalowala ile stracilam.

Jak zniszczymy Ziemię to co zrobicie z tą kasą? A za te wycieczki, samochody i inne tak naprawdę niepotrzebne duperele można uratować życie ludziom umierającym z głodu w Somalii i wielu innych krajach. Może zamiast dwudziestej pary butów kupić biednemu dziecku z sąsiedztwa podręcznik do szkoły? Nie można tak chociaż czasami?

Gość Panna taka jedna 111
Ale sie zdolowalam przez ten temat :O

Gość Lolesław BOlek
Boratka, to potwierdza tylko egoizm ludzki, wszechobecnie panujący :(

Gość Frenncinnnnnn16
ja potrzebuję 20 par butów i są mi one niezbędne, a dlaczego ma kupować dziecku podręcznik, gdzie ono ma rodziców?

Gość ajajaj aaaa
to że ktoś chce mieć pieniadze nie znaczy ze nie dba o środowisko. Ja na przykład zdaję sobie sprawę z tego, staram sie produkować jak najmniej śmieci, ale masz rację większość ma to w dupie. Nie interesuje ich to że niszczą środowisko. Jetsem na tym pukcie wyczulona i czasem aż mnie krew zalewa. Ludzie są "wygodni", mają skłonność do używania jednorazowych rzeczy, albo kupowania bulbli, szajsu, nie zdjaą sobie sprawy ze to są śmieci, które za chwilę zastąpią innymi. Trudno jest to ludziom przetłumaczyć, nawet domownikom :O

A dlaczego dla odmiany nie zrobić czegoś całkowicie bezinteresownie? Dla kogoś od kogo nie chcemy odwdzięczenia się. Podręcznik to tylko przykład. Można też zamiast kupować psa od hodowcy(najczęściej pseudo) zaadoptować ze schroniska. Tak naprawdę liczą się małe rzeczy

Gość Lolesław BOlek
Ale piękny mamy świat. Nie ma co, żeby ludzie musieli łaknąć kawałek papierka, bez którego nie można się obejść. Smutne to w sumie. A czy nie chcielibyście np. żyć w świecie bez pieniędzy ?

Gość Lolesław BOlek
wymieniałbym ziemniaki które urawiam za inne dobra współczesne

Gość to nie jest tylko kawałek
papierka, kto łaknie kawałek papierka? Pieniądz ma swoją wartość, masz kasę masz wszystko inne. Także to nie tylko papierek, pieniądz jest tyle wart ile możesz za niego kupić. Papierkiem byłby gdyby był wartości papierka

Ja to czasem myślę jakby to było gdyby większa część ludzkości nagle wyginęła. Czy ta grupa, która by przeżyła inaczej by zaczęła myśleć i przyszłość tej grupy wyglądałaby inaczej. Czasem myślę, że ludzkość jest jak rak albo wirus. Karmi się tkanką żywiciela i rośnie osłabiając go i zabijając. Żywiciel to Ziemia oczywiście

Nie dramatyzuję, ale uważam, że człowiek nie jest najważniejszy na tym świecie. Wszystkie gatunki są ważne

Gość Lolesław BOlek
Papierek i cyferki mają wartość bo ktoś ci tak powiedział, wmówił. Mówisz nie da się świata bez kasy, bo jak kupić ? Właśnie o to idzie, większość ludzi nie wyobraża sobie świata bez "kupowania" i to jest smutne :(

Gość Lolesław BOlek
A człowiek jest faktycznie tylko paprochem. Ale paradoksalnie wydaje mu się,że jest czymś wyjątkowo ważnym, ma przecież wartościowe papierki.