Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamanaaaaaaaa

Wstyd mi za moje zęby

Polecane posty

Gość załamanaaaaaaaa

Poszlam dzis do dentysty-ząb mnie bolał, usunęła mi gorna osemke, byla już do niczego, oraz po zrobieniu przeglądu okazalo sie ze na obie jedynki musze zalozyc korony jesli chce jakos wygladac:( czyli mostek na 4 punkty to jest 500 zl od jednego zęba:( porzebuje 2000 zl :( zastanawiam sie nad kredytem:( mam cholerny żal do rodzicow ze nigdy nie dbali o profilaktyke stomatologiczna w naszym domu:( efekt-moja siostra ma 26 lat i ma czesciowa proteze brał już ktos z Was kredyt na taki cel? Jestem na maxa zdesperowana!!!!

Gość Doktor Fiutas
2000zl to jest nic. przynajmniej dla mnie

Gość załamanaaaaaaaa
no to ci zazdroszcze, ja pracujac za najnizsza krajowa nawet za pol roku tyle nie odłożę

Gość uzębienie.sztuczne. :)
a ja mam 20lat i 2sztuczne jedynki (mostek porcelanowy) 1000zł kosztowały. O mnie tez rodzice nie zadbali jezeli chodzi o zęby. W ogole ich nie mylem do 16go roku zycia (tzn wczesniej mylem sporadycznie)

Słuchaj, weź się za te zęby, na początek zrób te najważniejsze, dentystka będzie Ci mówić, które dziury nie mogą poczekać. Możesz wziąć kredyt albo debet. Są dentyści, którzy swoim stałym klientom rozkładają takie 'droższe akcje' na raty. Pomyśl, jaj wspaniale będziesz się czuła potem wiedząc, że masz w buzi same perełki:). Tak naprawdę żaden makijaż nie ozdobi Cię tak, jak piękny uśmiech, więc, moim zdaniem, warto w to zainwestować bardziej niż w ciuchy i kosmetyki. Pozdrawiam i życzę wytrwałości na drodze do pięknego uśmiechu:).

Ja miałam to szczęście, że moi rodzice wydawali ostatnie pieniądze, żeby leczyć moje pierwsze małe dziury. Potem sama dbałam, a teraz mam 27 lat i nie mam żadnego ubytku, do dentysty chodzę tylko na kontrole. Mam wszystkie zęby i nie mam ani jednego martwego:). Więc można:). Nie płaczcie, że Wasi rodzice o to nie zadbali, tylko pamiętajcie w przyszłości o zębach swoich dzieci, żeby potem nie miały do Was żalu.

Gość ja swoich za to nienawidzę
bo przez to ile wydałąm na zęby które musiałam ratować, nie mam na nic kasy, i musze nadal, niezłe auto już bym za to kupiła, mówię o stomatologu, pomijam leczenie ortodontyczne :a

Gość nie masz tak zle, ja co prawda
7 lat temu ostatni raz bylam u dentysty i mam 2 szóstki do wyrwania i gorna piatke do leczenia ale mam masakrycznie krzywy zgryz :o tez mam żal do rodziców ze mieli to w dupie i zamiast założyć mi aparat kiedy był za darmo to tak teraz jak chce zalozyc to musze 4tys zapłacić za aparat + 100zl na co miesięczne wizyty i tak przez 2 lata :o a mogłam mieć proste zęby tylko rodzice mieli to w dupie i w ogóle ze mna nie chodzili. Teraz chodze do lasu na borówki i grzyby żeby na aparat zarobić :o

Gość załamanaaaaaaaa
Już wiem dlaczego mój mężczyzna odmawia keidy chcę mu zrobić loda:( niewiem co teraz robić:(

Gość ja swoich za to nienawidzę
ja mam o tyle gorzej że moim siostrom matka założyła aparat po tym jak zobaczyła u mnie. Tyle że ja byłam już na studiach i musiałam zapracować sobie na ten aparat i na wizyty comiesięczne, a moim siostrom matka na to daje kasę, bo sa "za duże " na darmowy, poza tym ten darmowy to obejmuje tylko ruchomy, stałych nie zakładają.