Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lesław

czy walczyc dalej?

Polecane posty

Gość lesław

Witam wszystkich. Jestem tutaj bo nie mam pojęcia co robic. Znamy się praktycznie od dziecka ale dopiero pół roku temu zdecydowaliśmy się byc razem. Przed tym okresem byliśmy przyjaciółmi, codziennie ze sobą rozmawialiśmy. Nasze rozmowy nie miały końca gadaliśmy o wszystkim ona w tym czasie miała kilku partnerów ja kilka partnerek. Pół roku temu ona wyznała mi miłośc. Nigdy nie była mi obojętna więc od tego czasu postanowiliśmy że zostaniemy parą. W tym czasie bywało różnie raz było lepiej raz gorzej. Przez cały okres trwania związku nie miałem żadnych wątpliwości co do moich uczuc, chociaż rzadko je okazywałem. Ona również rzadko to robiła. Przebywając ze mną ona się blokuje nie mamy tematów do rozmów, rozmowy nasze już nie wyglądają tak jak wyglądały przed podjęciem decyzji o byciu razem. Kilka dni temu ona stwierdziła że nasz związek nie ma sensu, że ja nie będę z nią szczęśliwy a ja nie chcem jej stracic.Zbyt wiele dla mnie znaczy. Jest wspaniałą kobietą. Co mam robic? Walczyc o nią czy dac sobie spokój? Jak z nią rozmawiac żeby się nie blokowała?

Gość lesław
jest między nami spora róznica ja mam 27 ona 21

Gość dyrdymałła
Poznaj inną kobietę, jedną, drugą. Jak zobaczy, że Ci się powodzi z innymi to może zmienić zdanie, ale wtedy Ty możesz już nie chcieć. Między wami obecnie nie będzie raczej wielkiej, ekscytującej miłości, bo znacie się jak łyse konie.... A ona może chcieć przeżyć taką wielką miłość - jak każdy.... :) Jak będziecie mieli być razem to będziecie, ale nie przyprawiaj się o ból głowy z tego powodu. Poznaj inne kobiety. Jest dużo wspaniałych kobiet nadających się do długiego związku...

walcz walcz. okazuj jej uczucia, i postaraj się zeby sie nie blokowała.;)

wiecie o sobie wszystko, może dlatego tak się stało, a tak poza tym 6 lat to wcale nie jest duża różnica wieku;) może spróbuj z nią porozmawiać, jeśli naprawdę ci zależy to walcz:)

Tylko o co tutaj "walczyc" :O Moze ona sie zwyczajnie czegos boi , co ma niekoniecznie zwiazek z Tobą ? A moze uzmysłowiła sobie, ze o ile jako przyjaciele funkcjonujecie bardzo dobrze, to para z was żadna ? A moze to taki durny "ksiezniczkowaty" typ?

Gość dyrdymałła
Nigdy, przenigdy nie dopuść do tego aby zależało Ci na kobiecie bardziej niż jej na Tobie, albo przynajmniej graj w ten sposób. Możesz być białym rycerzem, ale będąc takowym nigdy nie będziesz spełniony w związku z kobietą. Wielu facetów to przechodziło, ja też. Posłuchaj ich albo zostaniesz emocjonalnie zrujnowany.... :) I posłuchaj jej, powiedziała, że nie będziesz z nią szczęśliwy, to znaczy, że ona nie pragnie Cię tak jak tego byś chciał, jak mężczyzny. Jeśli w ogóle...

Gość dyrdymałła
I zapamiętaj - zdefiniowanie relacji typu "postanawiamy, że jesteśmy razem" nie wróży niczego dobrego. To nie tak zaczyna się dobry, zdrowy związek między osobnikami płci przeciwnej... :)

Gość lesław
nie do końca tak było że "postanawiamy". ona i ja jesteśmy tego zdania ze w pewnym wieku nie pyta się o takie rzeczy ale przez cały okres uważaliśmy się za parę

Gość dyrdymałła
"że ja nie będę z nią szczęśliwy a ja nie /-chcem!!!/ chcę jej stracic" - przemyśl sobie czy kobieta, która chce być z facetem mówi mu takie rzeczy? :) Jasny i czytelny sygnał.

Gość lesław
dodam, że po tym wszystkim powiedziała ze nadal mnie kocha

Gość dyrdymałła
To daj jej powód aby o Ciebie zawalczyła. Jesteś sporo starszym facetem od niej i skoro tu piszesz to znaczy, że wiesz bardzo dobrze, że sprawy nie mają się dobrze. Wylewanie uczyć z Twojej strony nie polepszy niczego, bo gdyby polepszyło nie pisałbyś tu, nieprawdaż? Rozmowa? Co jej powiesz? O co zapytasz? Szukasz tu gotowca? Nie znajdziesz, nie tędy droga. Napisała potem, ze Cię kocha? Ok, boi się Ciebie stracić - jesteś opcją - uwierz w to lub nie, ale jedyne co możesz zrobić w tej chwili to okazać jej, że może Cię realnie stracić! Ona Cię odepchnęła - to ona musi zawalczyć. Nie ma innej drogi, a jeśli jest to będzie to coś na kształt związku kontraktowego - z powodu braku opcji, coś czego na pewno byś nie chciał. Nie ma znaczenia czy ma kogoś innego czy nie. Ona che mieć mężczyznę, a nie kogoś kto się jej poświęci byle jej nie stracić. Pamiętaj, dobre dla Ciebie rozwiązanie będzie takie, które zapewni Ci emocjonalną stabilność, każde inne to sytuacja skazana na niepowodzenie. To tyle z mojej strony. Pozdrawiam