Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nie mogę sie pozbierać

Mój mąż miał romans a teraz czuję jego skutki

Polecane posty

Mój mąż przez rok był oczarowany dużo młodszą kobietą. Jednak wybrał mnie. Teoretycznie. Bo praktycznie nadal ją kocha pomimo tego, że już się nie spotykają. Znalazłam w historii komputera, że udzielał się na jakimś forum i pisał, że tylko tam może powiedzieć co w nim siedzi. Że kocha ją do bólu, że będzie to najważniejsza kobieta w jego życiu, że codziennie o niej myśli, co robi, jak wygląda, że dużo jej zawdzięcza. I faktycznie mąż był alkoholikiem w białym kołnierzyku. Na co dzień szanowany pan, a po południu picie do nieprzytomności. Żadne groźby ani prośby nie przynosiły skutku, a ona tak z miesiąca na miesiąc przestał pić. I to z jego wpisów dowiedziałam się, że przestał pić tylko dlatego, że ona otworzyła mu oczy. A ja naiwna myślałam, że w końcu się opamiętał. W ogóle jak o niej pisał. W życiu nie podejrzewałam go, ze potrafił być taki romantyczny i subtelny. Wszystkie opisy pięknie ubierał w słowa. Ludzie z forum początkowo go potępiali, ale z czasem zaczęli czytać niczym powieść o zakazanej miłości. Kibicują mu, podnoszą na duchu, zazdroszczą tak wspaniałej kobiety, miłości swego życia, a gdzie jest miejsce w tej bajce dla mnie? Chyba jako czarny charakter, który stoi na przeszkodzie miłości dwójki ludzi, którzy za późno się spotkali. O zgrozo! Czuję się strasznie. Okropnie. Nie wiem co o tym myśleć. Chyba się zabiję.

Gość rolia
ech...nienawidze takich histori... po co ty z nim kobieto jeszcze jestes? no po co?

Gość co za babsztyl w
A mozesz mi wytłumaczyć dlaczego zmuszasz go do bycia razem???Pewnie szantazujesz dziecmi:-( Kobiety sa okropne czasami!!! Ja bym sie w zyciu nie poniżała zeby zebrac o to zeby facet ze mną został... powinnas pozwolic mu odejść..

Świadomie czy nie, może bardziej z obowiązku, zwłaszcza jeśli macie dzieci, a może dopiero później zrozumiał, że źle wybrał, ale nie wiedział jak się z tego wyplątać. Jesteś z nim szczęśliwa wiedząc o tym? Jeśli nie to nad czym się w ogóle jeszcze zastanawiasz?

Gość co za babsztyl w
Znajac zycie szantażowała go pewnie dziećmi:-( stary trik wszytskich opuszczanych przez męzów żon:-(

Wybrał Ciebie... Ale Ty sobie odpowiedz na pytanie czy chcesz być z osobą, która jest z Tobą tylko z pobudek innych niż miłość? A być może przed Tobą jest jeszcze ta wielka miłość, której nie dajesz szans tkwiąc w związku z nieodpowiednią osobą? :)

Nie mogę sie pozbierać Już sama nie wiem. I nie wiem czy będę szczęśliwsza, gdy go opuszczę. Nie wiem jak możesz byc szczesliwa wiedząc , ze Twój mąz kocha , tęski, marzy i śni o innej kobiecie:O Co na to dzieci? Dzieci powinny znac prawde

Gość wielka miłosc meza polega na t
ym ze dziewczyna jest młodsza i atrakcyjniesza :O jakies to typowe :O

Z wpisów na forum wyczytałam, że odszedł od niej świadomie. Tłumaczył jej, że nie jest jej w stanie niczego jej zapewnić. Że póki jest zdrowy jest wszystko w porządku, ale on ma 50 lat, a ona 25 i powinna mieć kogoś młodszego, bo on za 10 lat to dziadek będzie, a ona nie będzie się nim opiekować. Ona ma się bawić i cieszyć życiem, a nie pielęgnować dziadka. No i że jak jakiś facet wyrządzi jej krzywdę to pójdzie i go za jajca powiesi. Ale to nie jest najważniejsze. Najbardziej boli mnie to jak ją opisuje, jakie na nim zrobiła wrażenie, jaka mądra i nietuzinkowa. O mnie nigdy tak nie mówił. Nie wiedziałam, że ma też taki talent literacki, że normalnie ludzie z forum czytają to z zapartym tchem. Początkowo myślałam, że mąż tam tylko zajrzał, ale gdy zaczęłam czytać wątek dokładnie i znalazłam pewno podobieństw była pewna na 100% że to mój maż.

Że póki jest zdrowy jest wszystko w porządku, ale on ma 50 lat, a ona 25 i powinna mieć kogoś młodszego, bo on za 10 lat to dziadek będzie, a ona nie będzie się nim opiekować. Ona ma się bawić i cieszyć życiem, a nie pielęgnować dziadka za to stara , wierna żona bedzie zmieniac mu pampersy w razie czego . Zanim jednak tak bedzie , pan maz pouzywa sobie w najlepsze z jakąs młoda siksa;O:O ostry przebieg "drugiej młodości". Kochasz go ??

"Z wpisów na forum wyczytałam, że odszedł od niej świadomie. Tłumaczył jej, że nie jest jej w stanie niczego jej zapewnić. Że póki jest zdrowy jest wszystko w porządku, ale on ma 50 lat, a ona 25 i powinna mieć kogoś młodszego, bo on za 10 lat to dziadek będzie, a ona nie będzie się nim opiekować." Cóż za altruizm :O Rzygać mi się chce normalnie! Boi się, że gdy się zestarzeje to go w dupę kopnie, a on zostanie sam. A tak... No cóż... Sprawdzona żona zaopiekuje się dupkiem. Egoista pieprzony. Kobieto. Mnóstwo ludzi się rozwodzi i jakoś się układa wszystko. Abstrahując od wszystkiego, ale nie pozwól zdeptać swojej godności do końca.

Gość znajdz sobie
kochanka, pouzywaj świata, poczujesz się prawdziwą kobietą a potem wróć do męża i będziecie kwita!

Gość bo to trzeba uzyc mocy
abstr­ ah­ ując

Kompletnie nie wiem co powiedzieć(mimo tego że w pewnej chwili miałem wrażenie że to napisał facet), naczytałem się już w necie podobnych historii, choćby dlatego nie będę próbował flirtować z tyle młodszą kobietą. Oczywiście jeśli to prawda współczuję autorce, świadomość że ktoś jest ze mną z rozsądku(tylko) nie wiem czy mi by pozwoliła być dalej z taką osobą. Mąż ma 50 lat.. to ile lat mają wasze dzieci, moje są dorosłe, jestem sam od 8 czy 9-ciu lat, więc ja tego dylematu nie mam, na mnie dzieci nie wpływają.

Gość powiesz mu,
że wiesz o TYM forum?

Nie przyznam się do tego. On bardzo nie lubi gdy się mu grzebie po rzeczach. Sam tego nie robi, więc w tym momencie zrobiłabym z siebie idiotkę. I co mu powiem? Masz ją przestać kochać? Jak on tam pisze, że forum to jedyne miejsce gdzie może o tym powiedzieć, co w nim siedzi. A inni mu kibicują a zarazem współczują. Bo zakazana miłość.

Możesz wyjaśnić sprawę, możesz powiedzieć, że przypadkiem na to wpadłaś i chciałabyś wyjaśnić. Postawcie sprawę jasno, zastanówcie się co do siebie czujecie i jak ewentualnie można to rozwiązać. Jemu też pewnie będzie lżej.

Gość pererere
skoro on ma 50 lat to dzieci są już chyba na tyle dorosłe ,ze sobie z tym poradzą 🖐️ chcesz być nieszczęśliwa do końca życia ?

Gość joijiojo
Jezeli poradzisz sobie bez niego finansowo, to kaz mu sie wyprowadzic i odejdz. Za pare lat zaniemoze i faktycznie bedziesz mu zmieniac pieluchy majac swiadomosc, ze on tak naprawde cie nie kocha. On nawet nie zostal z toba ze wzgledu na TWOJE uczucia, tylko ze wzgledu na jej. On nie cierpi, bo Ciebie skrzywdzil (nawet o tym nie mysli), tylko dlatego, ze nie moze byc z nia. Chcesz gotowac obiadki i prac gacie takiemu facetowi (jesli to teraz robisz)?

Gość ja żre suchy chleb
i chodze sprzatać żeby się utrzymać ,ale odeszłam od mendy która mnie zdradzała i oszukiwała nie rozumiem kobiet które tkwią w upokorzeniu wole biednie ale bez tego drania