Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miranda1111

skutki uboczne 72 po ?

Polecane posty

Gość miranda1111

Witam! W dniu owulacji odbywałam stosunek ze swoim partnerem, niestety prezerwatywa pękła, więc po 8 godz przyjęłam tabletkę 72po,po 4 dnia pojawiło się krwawienie (prawie 2 tyg przed spodziewaną miesiączką), poza tym tkliwość piersi, ale wiem że jest to możliwe, więc się nie przejmowałam, jednak to krwawienie trwa już 15dni i jest cały czas intensywne. Niestety nie mam możliwości pójścia do lekarza ponieważ jestem za granicą. Czy któraś z Pań miała podobne objawy? Czy istnieje możliwość że jestem w ciąży ? No i jak długo mogą utrzymywać się skutki uboczne po przyjęciu tej tabletki ?

Gość rsl
ile masz lat? jak długo miesiączkujesz?

Gość jkolkol
Za granica tez sa lekarze. Wolisz zaoszczedzic pare groszy i byc bezplodna na cale zycie? Eccch te zasciankowe samo-leczace sie Polki...

Gość rsl
Z tego co wiem to tabletki 72h po są na receptę, więc jak je dostałaś?? musiałaś iść do lekrza... no chyba, że tam gdzie przebywasz sprzedają je bez recepty.

Gość miranda1111
mam 22 lata, miesiączki mam regularne zazwyczaj, po tej tabl miesiączkowałam 16 dni a teraz pozostała tylko tkliwość piersi

Gość miranda1111
w Norwegii są bez recepty

Gość miranda1111
bezpłodność to najmniejszy problem w tym momenci, bo mam już córeczkę więc bym to jakoś zniosła

Gość rsl
Ta tabletka bardzo potrafi namiesząc w organizmie. Wiem, brałam. U mnie to bylo jednak tylko chwilowe, chociaż rezgerulowało mi to wszytsko co sie tylko dało. idz do lekarza innej rady nie mam.

Gość jkolkol
Taka tabletka to kombajn z hormonami, wiec nie dziwota, ze wszystko teraz rozstrojone jest. A co, chlopak pyta, kiedy znow bedzie mozna pobzykac?

Gość miranda1111
tylko zastanawiam się jak ja się dogadam z tym lekarzem, znam tylko angielski a norweskiego niestety nie, bo jestem tu krótko :/

Gość rsl
pomyłka nie brałam tylko wziełam raz i już nigdy wiecej ;)

Gość rsl
domyslam się, że po angielsku bys się dogadała z lekarzem.

Gość jkolkol
No tak, widac , ze Matka- Polka, cieszylaby sie z bezplodnosci. Brawo. Wysuplaj te pare groszy i idz do lekarza - przeciez to nie o kase chodzi, tylko o to, ze sie znalazlas w Norwegii bez znajomosci jezyka, prawda? A angielski, ani me, ani be tez? Przeciez oni tam mowia po angielsku. Bedziesz krwawic moze caly miesiac, wszystko zalezy od tego jak Twoj organizm zareaguje. Skoro masz juz coreczke, polecam raczej spirale, albo zastrzyk hormonalny, a nie gumki.

Gość miranda1111
nie pyta

Gość miranda1111
ale ja już nie krwawię 2gi dzień, tylko piersi mi bolą

Gość rsl
nie badz nieodpowiedzialna i idz do tego lekarza. Może to ma związek wlasnie z tym że już rodzilaś...

Gość miranda1111
angielski znam bardzo dobrze

Spoko napewno to wina tabletek, które sa ogromną dawką hormonów dla organizmu. Teraz kolejny okres będziesz mieć licząc od własnie tego krwawienia które miałaś, a nie jak miałaś swoją anturalną miesiączkę. także nic się nie przejmuj, napewno wsio bedzie ok. Mówię Ci ja, która niestety miała 3 razy "przyjemność" z tymi tabletkami.

Gość miranda1111
rodziłam 2 lata temu, już wszystko mam uregulowane, 28dniowy cykl, ale druga sprawa że źle reaguję na hormony, jak brałam tabl anty 2 mies to przez 2 mies miałam miesiączkę, więc zmieniłam na inne i po nich nie miesiączkowałam ale za to czułam się strasznie

Gość gość
Co do 72. Miałam już dwie miesiączki po jej zastosowaniu (nieregularnie). Teraz oczekuję kolejnej, ale spóźnia się prawie tydzień. Czy to nadal mogą być skutki 72? Dzięki Wam, zorientowani w temacie. PS: W Hiszpanii i Francji dostępne bez recepty :P Pozdo!

Gość gość
mi się pierwsza przesunęła o 10dni od poprzedniej tzn. tej przed przyjęciem escapelle. po przyjęciu escapelle dostałam miesiączkę po 30dniach druga też po 30 teraz czekam na kolejną choć po tych dwóch sądzę że kolejna też przyjdzie -regularnie:-)

Gość gość
"jak brałam tabl anty 2 mies to przez 2 mies miałam miesiączkę" To normalne przez pierwsze trzy opakowania.

Gość gość
W Norwegii ludzie bardzo dobrze znaja angielski, wiec nie powinno byc problemu z pojsciem do lekarza. Miesiaczka nie powinna trwac 2 tyg, nawet po tych tabletkach. Ja mialam 2 tyg wczesniej i troche bardziej obfita. Poza tym bez zadnych problemow.