Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka co szuka prawdy ;]

bóg ? życie pozagrobowe ? fakty i mity i wasze opinie na temat religi

Polecane posty

Gość popopopopopork
"Dlaczego zachowujesz się jak kobieta" Jestem kobietą, jak mam się zachowywać wg Ciebie? " i nad interpretujesz moje słowa? Ja nic takiego nie napisałem." Ja nie nadinterpertuję Twoich słów tylko PYTAM a to jest różnica;)

Gość Wiersz o przegrańcu
Łysy, szpetny, stary, chamski, murowany bokser damski. Nie ma mowy o kulturze, za to pewna fala wzburzeń. Stary pryk na rencie żyje, co dzień do lusterka pije. Nie da rady z nim pogadać, umie chłop wyzwiskiem władać. Siedzi to przegraństwo w necie, trudno mówic o facecie. Facet nie jest taką pizdą, co się zabawia z własną glizdą. Nikt go tu nie znosi już, zmieni chuj forum anuż? Frajerni lud nie toleruje, burakom w mordę charkiem pluje. Przynajmniej żeśmy się pośmiali kochani, jaka to z offermy jest cipa do bani. Przegrał życie zjeb z kretesem, niech ożeni się z sedesem.

Gość nbhnjhmjkm,k,
''Dekalog to nie jest wymysł żadnej religii . To są uniwersalne (powiedzmy) prawdy aby można było żyć w społeczeństwie. Naturalnie nie cały dekalog bo np. "pamiętaj aby dzień święty święcić" jest stworzony tylko i wyłącznie na użytek klasy kapłanów i ich kieszeni '' i masz takie pojecie o religii jak wiekszosc ateistów - czyli gówniane tak się sklada że chrzescijaństwo jako pierwsze wprowadziło jakiekolwiek zasady na tym swiecie, wczesniej ludzie nie mieli żadnych zasad, bo królowały religie politeistyczne, więc wogóle nie było żadnego prawa, ośmieszassz się tylko piepsząc takie bzdety

Gość Zuzanna Amelliiaa
Juz kilka tysiecy lat przezd chrzescianstwem stworzono Ksiegi Weddyjskie a pozniej Buddyzm. Pozniej zasady filozofi Tao i kilka innych.

Gość a tak apropoooooooooooo
a dlaczego w takich tematach wciąż biadolicie tylko o bogu? a co z ludźmi wierzącymi w reinkarnacje, duchy, dusze, wieczną nirvanę itd ? macie strasznie ograniczone poglądy co do religii, BO RELIGIA TO NIE TYLKO WIARA W BOGA ta raz, a dwa - nie trzeba być katolikiem żeby wierzyć w boga, ba, nawet chrześcijaninem nie trzeba być idioci - sorry, ale nie moge inaczej nazwać ludzi którym religia kojarzy sie tylko z katolikami i ateistami wielu ateistów wyznających reinkarnację nazywa się ateistami, co mnie śmieszy taki prawdziwy ateista zawsze kojarzył mi się z kimś nie wierzącym w nic poza nauką w dodatku jeszczą śmią śmiać się z boga skoro sami wierzą w coś również ''nieracjonalnego'' czym jest reinkarnacja haha

Gość Andrzej j
Ja uważam że religia powinna być odłączona od państwa . Dlatego też głosuje na Palikota bo on chce aby wycofać lekcje religii ze szkół

Gość nbhnjhmjkm,k,
mówiąc ''świat'' raczej nie miałem na myśli żółtków - u nich to wiadomo, ale religie wschodu tylko na wschodzie pozostały, chrześcijaństwo jest bardziej ''światowe'' poza tym i tak ma zasady bardzo podobne do chrześcijaństwa

Gość noxi jest
widac ty tez niewiele wiesz :D

Gość kamill4
Ja również na Palikota . Palikot rośnie w siłe ma już poparcie 3 % czyli do 5 % niewiele brakuje

Gość Zuzanna Amelliiaa
Te "zoltki" - jak to ich okreslilas - mialy cywilizacje dlugo zanim twoi przodkowie wyszli z jaskin. "wschod" to tylu ludzi , ze mogliby cie zadeptac. Jakims dziwnym trafem u nich twoje chrzescianstwo nie za bardzo sie przyjmuje za to ich filozofia jest coraz bardziej popularna wsrod bialych. Jak ci nie odpowiada wschod to mozesz jeszcze schylic czola przed Islamem , ktory tez obejmuje spora czesc swiata. Chrzescian jest akurat bardzo malo a katolikow jeszcze mniej. I nie pisz bzdur. Byddyzm i filozofie wschodnie nie sa w zadnych wypadku podobne do chrzescianstwa. Co najwyzej chrzescianstwo moglo czerpac wzory z nauk wschodu jako bardziej rozwinietych.

Gość nbhnjhmjkm,k,
akurat islam wziął się z chrześcijaństwa, więc nie rozumiem porównania i to ty piszesz bzdury, buddyzm i chrześcijaństwo są bardzo podobne jesli mówimy o ścieżce prawej reki (czyli o tym bardziej znanym nurcie)- to prawie to samo -za zlo kara, za dobro nagroda + ''żyj tak aby nie krzywdzić innych' mówiąc bardzo ogólnie, tyle ze chrzescijanie wierza w boga, żółtki w reinkarnacje

Religie zawsze były do siebie podobne. Wystarczy porównać to jak nachodziły na siebie starożytne wierzenia. Podobnie jest z Chrześcijaństwem i Islamem, choć to pierwsze mocno się zmodernizowało. Można dopatrzeć się podobieństw, a to dlatego, że po pierwsze ludzie podróżują i wymieniają się wszystkim, w tym wiarą, a po drugie, zapotrzebowanie emocjonalne w kwestii wiary są podobne.

Gość ja pierdacze
a ja mysle ze fszyskie religie to mity a faktem jest tylko swiat wumpiruf pszekonalam ise dzis o tym na topiku o kociej krfi