Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka co szuka prawdy ;]

bóg ? życie pozagrobowe ? fakty i mity i wasze opinie na temat religi

Polecane posty

"Śoz zwracam honor, napisałeś że autorka jest myśląca bo wątpi i zaogrągliłam" :) "ci co siedzą na ślepo w jakiejs wierze to też niezbyt mądre co prawda, ale biegnięcie za ateizmem wedle mody wiele się od tego nie różni" No tak, brak wiary w istotę nadnaturalną bez przemyślenia jest faktycznie równie głupi co ślepa wiara. "ale wśród młodziezy zauwazylam trend wysmiewania sie z wierzacych jak z ostatnich naiwniaków z ciemnogrodu" To prawda, jednak ci młodzi to nie są prawdziwi ateiści/agnostycy. To po prostu zbuntowana młodzież mająca dosyć hipokryzji, bogactwa, kłamstw i autorytaryzmu w Kościele Katolickim.

Gość popopopopopork
Chrześcijanie to nie tylko katolicy Żeby o czymś dyskutować trzeba mieć o tym jakieś pojęcie,choćby same podstawy;)

Gość szkoda, że na forum nie
A Ty ŚOZ wierzący, czy ateista? A taką dygresje sobie pozwolę umiescic- wiara to chyba nie zawsze wiąże się ze ślepą zgodnością z kościołem.

Gość popopopopopork
"To po prostu zbuntowana młodzież mająca dosyć hipokryzji, bogactwa, kłamstw i autorytaryzmu w Kościele Katolickim." Często ta "zbuntowana" młodzież nie ma zielonego pojęcia o tym z czego się nabija. Słyszą naokoło że KK jest zły ale jak zapytasz dlaczego to nie potrafią odpwiedzieć albo sięgają do krucjat (o ile uważali na historii)

"Chrześcijanie to nie tylko katolicy" A czy ktoś tutaj tak napisał? Ja na pewno nie. "A Ty ŚOZ wierzący, czy ateista?" 100%, zadeklarowany ateista po wielu przemyśleniach. "A taką dygresje sobie pozwolę umiescic- wiara to chyba nie zawsze wiąże się ze ślepą zgodnością z kościołem." Zdecydowanie - nie zawsze. Jednak niestety w wielu przypadkach tak jest.

Teraz z Natanka zrobili dobry oręż przeciwko kościołowi, bo się chłopina osmiesza.

Gość popopopopopork
[Chrześcijanie to nie tylko katolicy" A czy ktoś tutaj tak napisał? Ja na pewno nie.] Nie pisalam do Ciebie ani odnośnie Twoich słów. To był komentarz do tego wpisu: "chrzescijanie i silnie wierzący pytanie do was .... gdzie w bibli jest napisane o spowiedzi ?? " Jaśniej bo chyba nikt nie skumał: Chrześcijanie to nie tylko katolicy dla których sakrament spowiedzi jest istotny ale także inne kościoły nie uznające spowiedzi w ogóle albo uznający ale w inne wersji niż w KK. Dlatego piszę że zeby o czymś dyskutować trzeba mieć o tym jakieś pojęcie.

"Jaśniej bo chyba nikt nie skumał:" Trudno skumać do jakiego postu się odnosisz bez przytaczania go, zwłaszcza, że być on ileś tam wpisów wcześniej. A tak w temacie to doskonale zdajemy sobie sprawę, że chrześcijanie to nie tylko katolicy, a spowiedź występuje w wielu formach.

wybaczcie :p szybko pisałam nie zastanowiłam sie Ale o Natanku to mi nawet nie wspominajcie ;] to jest chory człowiek ktory nie powinien byc dopuszczany do takich wystapien publicznych ;]

polisz ? - nie pijesz? -nie narkomania?? -też nie a harewgo potera czytał ? -taa przeczytałem wszystkie częsci!! i diabeł zaczoł nim krecic po kosciele jak wsazówkami zegara xd xd buahahahaha xd

to przytacza spora część nowo powstałych (na zasadzie trendu) ateistów w odpowiedzi na pytanie czemu KK jest zły :D jakiegos jednego szurniętego natanka nie mowie o tych ateistach ze szczerego przekonania i przemyslenia, ktorzy wiedza na prawde co neguja

a harewgo potera czytał ? -taa przeczytałem wszystkie częsci!! i diabeł .... o cholera też czytałam:(

Kościół "hoduje na swojej piersi" też takie osobistości jak JP II. Ateiści też nie raz są przychlasty. A Natanek to chory człowiek.

Gość popopopopopork
"A tak w temacie to doskonale zdajemy sobie sprawę, że chrześcijanie to nie tylko katolicy, a spowiedź występuje w wielu formach." Ty może tak, ale taka co szuka prawdy najwidoczniej nie. "Ale o Natanku to mi nawet nie wspominajcie ;] to jest chory człowiek ktory nie powinien byc dopuszczany do takich wystapien publicznych ;] " Poczytaj trochę o Natanku to się dowiesz że zabroniono mu wyglaszać homilie, ewangelie czy co tam chce i KK odcina się od tego człowieka.

Nie jest sławny, bo na KK teraz jest nagonka, a ateizm w szczycie mody.

heheh ja tez czytałam i jakos diabeł sie mna nie interesuje :D:D haha no taka prawda kosciół na to przyzwala aby tacy ludzie jak Natanek i rydzyk mogli rządzic ludzmi.... pojdzie ci taka babka do koscioła posłucha takiego Natanka a potem truje ci dupe ze czerwone i czarne paznokcie to zło ;]]

KK sam się niszczy:) od środka naprawdę, nie potrzeba mu do tego żadnej nagonki

"Nie jest sławny" Jeżeli oni nie są sławni to ja nie wiem w takim razie kto w tym kraju jest? O tych przychlastach niemal każdy słyszał. "bo na KK teraz jest nagonka" Nie dziwota. "a ateizm w szczycie mody." Jakoś nie widzę tych ateistycznych tłumów w przeciwieństwie do pełnych kościołów, pielgrzymek i spotkań katolickiej młodzieży.

ŚOZ, bo ateiści się nie grupują z racji tego, że nie wierzą w nic.

Gość popopopopopork
http://www.deon.pl/religia/kosciol-i-swiat/z-zycia-kosciola/art,6451,kara-koscielna-dla-ks-piotra-natanka.html http://www.deon.pl/religia/kosciol-i-swiat/z-zycia-kosciola/art,5805,oswiadczenie-kurii-w-sprawie-ks-piotra-natanka.html Taka co szuka prawdy ile masz lat? Chodzisz do KK? Interesujesz się choć trochę religią (jakąkolwiek)? Odróżniasz wiare od Kościoła? Bo mam wrażenie że masz najwyżej 15 lat i nabijasz się z rzeczy usłyszanych/przeczytanych/zasłyszanych w towarzystwie o których tak naprawdę nie masz pojęcia. Masz zadatki na marionetkę która uwierzy we wszystko co jej się powie.

popopopopopork-> jakbyśmy byli na FB to bym dała lubię to :classic_cool:

"ŚOZ, bo ateiści się nie grupują z racji tego, że nie wierzą w nic." Ależ wierzą - w bardzo różne rzeczy - np. w wiedzę, racjonalizm, sceptycyzm, ludzką dobroć :P - różni wierzą w różne rzeczy. Łączy ich tylko jedna rzecz - niewiara w Boga i rzeczy nadnaturalne. A nie grupują się ponieważ: 1. Nie potrzebują tego 2. Zaraz by się pojawiły bojówki z ONR i inne przychlasty.

Gość popopopopopork
"Jakoś nie widzę tych ateistycznych tłumów w przeciwieństwie do pełnych kościołów, pielgrzymek i spotkań katolickiej młodzieży." Chcesz to się grupuj, masz to zagwarantowane w Konstytucji tak samo jak Katolicy, reszta Chrześcijan, Świadkowie Jehowy, Buddyści,Krisznowcy i w cholere innych związków religijnych. Przeszkadza Ci to że katolicy się spotykają, modlą, chodzą na pielgrzymki?

No widzisz, to że tłumów nie ma nie swiadczy o niczym. Akurat ja codziennie spotykam jakiegos ateiste. Nawet na kwejku byly przesmiewcze posty o wierze w boga- slowem TRENDY

"Przeszkadza Ci to że katolicy się spotykają, modlą, chodzą na pielgrzymki?" Nie, nic takiego nie napisałem. To jest jednak dowód na to, że jednak nadal większą popularnością cieszy się w naszym kraju religia katolicka aniżeli ateizm. "Akurat ja codziennie spotykam jakiegos ateiste." Ja też znam sporo ateistów. Takich prawdziwych. Natomiast znam więcej katolików (takich mniej lub bardziej świadomych :P ).

Gość popopopopopork
"To jest jednak dowód na to, że jednak nadal większą popularnością cieszy się w naszym kraju religia katolicka aniżeli ateizm." to tzn co? Te pielgrzymki? A skąd wiesz czy gdyby nie skupić w jednym miejscu ateistow i katolików tych pierwszych byłoby więcej? A nawet jeśli więcej byłoby katolików to znaczy że ich wiara jest zła? albo dobra?

"to tzn co? Te pielgrzymki? A skąd wiesz czy gdyby nie skupić w jednym miejscu ateistow i katolików tych pierwszych byłoby więcej?" Dowodami na to są: - spisy powszechne (ostatni nieco przeterminowany, najnowszy w drodze) - ankiety - sondaże - owe pielgrzymki i pełne kościoły - dane z kościołów (naturalnie zawyżone) Jeżeli to nie są dowody to ja jestem księżną Cambridge. "A nawet jeśli więcej byłoby katolików to znaczy że ich wiara jest zła? albo dobra? " Dlaczego zachowujesz się jak kobieta i nad interpretujesz moje słowa? Ja nic takiego nie napisałem.

Bog - nie wierze Zycie pozagrobowe - nie wierze Moja opinia na temat religii jest taka, ze jest to najwieksze oszustwo naszych czasow.