Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość em22

tabletki a ciąża

Polecane posty

Gość em22

Witam dziewczyny. Od 9 miesiecy biorę tabletki Novynette, od poczatku bardzo mi sluza jednak ostatnio zauwazylam ze pobolewaja mnie jajniki, czuje nudnosci wieczorami, wzdecia, nawet papierosy jakoś dziwnie smakuja, normalnie nie martwilabym sie tym ale biore je dosc nieregularnie zdarza mi sie spoznic o 3-4 godziny a do tego w trakcie ostatniego cyklu podczas stosunku wystąpiło lekkie krwawienie a ostatnia miesiączka byla dosc skąpa, duzo bardziej skapa niz zawsze (drugiego dnia prawie wogóle nie krwawilam), slyszalam opowiesci o dziewczynach ktore mimo brania tabletek zaszly w ciaze, jestem ciakwa czy znacie takie przypadki? czy sadzicie ze moge sie obawiac?

Gość prosze o odp
ja na nich zaszłam w ciąże. Objawy identyczne. Brałam tabletki regularnie ale przechodziłam 3dniową grypę żołądkową i zapewne w tedy zaszłam w ciąże.

Gość brak mi słów.....!!
ja sądzę że tabletki trzeba brać regularnie, dziewczyny zapominają wziąść lub biorą nie o tej godzinie a póżniej wielkie zdziwienie że "zaszłam w ciąże a przecież się zabezpieczałam"

Gość prosze o odp
tak to prawda z tym ze osłabienie działania tabletek może powodować także stres i ogólne osłabienie organizmu.

Gość em22
hmm.. ale ja nie przechodzilam zadnej biegunki, wymioty zdarzyly sie raz podczas przerwy ale to po alkoholu chociaz nigdy mi sie to nie zdarzalo, jak sie zorientowalas ze jestes w ciazy? bralas nadal tabletki? martwie sie ze jesli to ciaza cos moze sie stac dziecku zaczelam juz nastepne opakowanie

Gość prosze o odp
ja również brałam jeszcze jakiś czas tabletki. Pierwsze co mnie zdziwiło to plamienia2dniowe skąpe zamiast normalnego okresu. Następnie całkowicie odrzuciło mnie od papierosow i alkoholu. Później zaczęły się omdlenia i osłabienie. Test nic nie wykazał. Gdy poszłam do lekarza byłam w 9tyg ciąży. Teraz córa ma2latka i jest zdrowa, nigdy nie chorowała. Staramy się o 2ale coś słabo to idzie. Paradoks

Gość uyt
biorac regularnie chyba nie da sie zajsc w ciaze..

Gość 555OOOO
wszystko sie da