Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przecinek1234

krem emla - pierwszy raz

Polecane posty

Gość przecinek1234

Hej. Strasznie mnie boli podczas próby kochania się z moim chłopakiem. Ból jest nie do wytrzymania, nie mogę się również rozluźnić. Próbowaliśmy już kilka razy. Udało się nawet włożyć trochę do środka ale ból jest na prawdę duży i strasznie mnie blokuje. Wyczytaliśmy w internecie, że można zastosować krem emla. Czy jest to prawda? jeżeli tak, to jak się go aplikuje w takim przypadku? Tyko proszę bez tekstów typu: za krótka gra wstępna czy problem tkwi w głowie albo - najlepsze: czy go kochasz! Proszę uważnie przeczytać pytanie i odpowiedzieć na nie. Z góry dziękuję za pomoc :)

wiem w sumie niewiele, ten krem jest do użytku zewnętrznego więc nie możesz sie nim nasmarowac jakoś tam w środku, raczej tylko z zewnątrz, a nie sądze by to pomogło ja współżyje juz pare lat i i tak zazwyczaj na początku stosunku przy wchodzeniu mnie troche boli, prawde mówiąc myślę, że przesadzasz troche i za bardzo sie skupiłaś na tym żeby koniecznie już mieć stosunek, nie ważne jak on jest duży a Ty ciasna - wszystko tam masz rozciągliwe wiec jak jest nawilżenie itp, to powinno być ok, jak już wejdzie i tam sie troche porusza to ból minie, tak to działa i tyle

Gość przecinek1234
Dziękuje za pomoc, ale jak pisałam proszę o wypowiedź osoby, które są zorientowane w temacie. Za dużo się już naczytałam takich wypowiedzi w internecie i nie o to mi chodzi. Proszę o zrozumienie. Jeszcze raz z gry dziękuję za wszelkie informacje.

to konkretna odp jest taka - kremu emla nie mozesz sobie zaaplikować do środka do pochwy

Gość Daria8787
Cześć dziewczyny. Też słyszałam o tym kremie i jestem ciekawa jak on działa i czy wogóle. Na ulotce było napisane, że można stosować na błony śluzowe. ps. moniak - jak niewiele wiesz, to po co się odzywasz... skąd mamy wiedzieć, że masz rację?

niewiele wiem bo nie spotkałam sie z kimś kto by ten krem stosował, natomiast wiem, że można go owszem zastosować na błonę śluzową, ale jest on stosowany jako znieczulenie do zabiegu i zabieg wykonuje się po zmyciu kremu (gdy już zacznie działać znieczulająco) - i o to chodzi, krem należy zmyć po pewnym czasie, a jeśli wprowadzi sie go do środka do pochwy to będzie potem z tym problem, ciężko będzie pozbyć się resztek kremu i może wdać się zakażenie, poza tym to lek silnie znieczulający więc poza tym że nie będzie sie czuć bólu to nie będzie sie czuć nic, żadnej przyjemności z seksu, no i jest on zdaje się na receptę

Gość przecinek1234
Ostatnio oglądałam w telewizji, że kobieta przyszła z podobnym problemem do ginekologa i zapisał jej jakiś żel, który można stosować dopochwowo...i że znieczula. Czy wiecie czy coś takiego jest u nas w sprzedaży? a co sądzicie na temat środków przedłużających erekcję..skoro facet dłużej może to chyba go w jakiś stopniu musi znieczulać. Czy to może zadziałać również na kobietę?

Gość mamamam27
a wiedziałam że nazwa mi się z czymś kojarzy - to jest środek którym można smarować dziecku miejsce przed szczepieniem - dobrze myśle?? hmm ja bym tego nie stosowała w tamte miejsca - a dużo jakiegoś żelu nawilżajacego? albo coś?

Gość xxxmężatka
a może masz podobny problem: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3991120 mnie też tak boli i boli,że nie mogę zapanować nad bólem, też nie potrafię się ju ż rozluźnić, bo odczuwan tylko starch przed ponownym bólem... jakby istaniał taki specyfika, który znieczula tam, też by mi życie ułatwił...

Gość przecinek1234
słyszałam też o żelu, który użwa się przy zabiegach chirurgicznych. nazywa się lidokaina i jest składnikiem kremu emla. Można stosować dopochwowo - podobno. jest tylko na receptę. Czytałam na jakimś forum (tylko na jednym), że jedna dziewczyna zastosowała specyfik i że wszystko było ok. Mi udało się kupić krem emla ale nie mam na razie odwagi go użyć ;)

Gość gość
Stosowałam przez pewien czas Emla, ale ostatnio się przerzuciłam na Swiss Medical. Taniej wychodzi, na dłużej wystarcza i lepiej znieczula. I tez nie ma tutaj problemu z chodzeniem do lekarza i proszenie o receptę, bo lek można sobie zamówić bez takiej formalności. Dokładny opis działania i zasady stosowania są opisane na www.zenn.pl