Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Magically

Czy to ciąża????????????????????????????

Polecane posty

Mój problem polega na tym, że boję się, iż może być w ciąży. 17 oraz 18 lipca kochałam się z chłopakiem. Okres powinnam dostać 28. Natomiast cały czas go nie mam. Dodatkowo powiem, iż kochaliśmy się z prezerwatywą, która nie pękła, nie zsunęła się, a chłopak we mnie nie skończył. Zrobiłam już 2 testy ciążowe i wyszły negatywne, ale nie wiem, czy to nie jest jeszcze za wcześniej na testy. Z objawów ciążowych, to oprócz nieznacznego wzrostu piersi nic nie zauważyłam u siebie, a dodam, iż w lipcu wykonywałam sporo czynności wymagających dużego wysiłku, byłam w górach na wczasach, miałam trochę spraw na głowie. Bardzo się marwię, więc powiedzcie mi czy z tego co piszę są duże szanse na to, aby okazało się, że faktycznie jestem w ciąży? :(

nie jesteś w ciąży spoko, było zabezpieczenie (które nie zawiodło), minęło od tego czasu już sporo dni no i spóźnia sie już okres wiec na pewno nie jest za wcześnie na test, wg mnie ciąża wykluczona okres może Ci sie spóźniać ze stresu, z wysiłku, zmiany klimatu jeśli gdzies wyjeżdżałaś... nie martw się, byłaś zabezpieczona, testy negatwyne

Bardzo chciałabym, żeby tak było. Zawsze z chłopakiem uważamy na to co robimy podczas naszych zabaw i czy prezerwatywa jest cała i dobrze założona. Dlatego jeśli coś by poszło nie tak to ja nie wiem ;[

nie denerwuj się, jak z zabezpieczeniem było ok i testy wykonałaś juz po terminie spodziewanej miesiączki to ciąża jest wykluczona

ale wiem, że testy mogą się mylić. Po za tym wydaje mi się, że nie miałam owulacji w spodziewanym dniu, gdyż w ten dzień nie miałam śluzu. Natomiast ileś dni później miałam kłucia w jajnikach i mokro w majtkach od śluzu. Czy jeśli przesunęłaby się owulacja, to okres od razu też się opóźnić może?

oczywiście, jeśli przesunęła Ci sie owulacja to i okres sie przesunie na później jeśli chodzi o testy to mogą sie mylić jeśli są zrobione za wcześnie, ale w Twoim przypadku nie martwiłabym sie o to - widzisz, test ciążowy wykrywa hormon HCG ktory jest w organizmie kobiety tylko w czasie ciąży, jeśli tego hormonu jest już na tyle dużo, że za jego sprawą zatrzymałoby się miesiączkowanie to test również już go wykryje a więc nie masz się czym martwić ! :)

moniak dziękuję za pomoc! ktoś jeszcze się wypowie? kolejny dzień, a okresu dalej nie ma :((

Musisz się uspokoić, bo wydaje mi się że to właśnie z tego stresu (ciąża czy nie ciąża) może Ci się spóźniać. A więc uszka do góry, w ciąży nie jesteś! :) Sama tak miałam ostatnio i dopiero jak na 100% wykluczyłam ciążę to okres się pojawił :)

Witam,mogę Tobie w tej chwili poradzić,abyś zalogowała się na stronie www.wpadka.pl.Tam otrzymasz różne informacje,oraz możesz zadać bezpośrednio pytanie lekarzowi ginekologowi. eRzecznik serwisu http://wpadka.pl masz 72 godziny Konkurs na najlepszego DJa Polski, poleca DJ S.K.Pelle sprawdź http://wpadka.pl/konkurs "