Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kłopotny

czy na każdej uczelni trzeba zapłacić za semestr st. niestacjonarnych Z GÓRY?

Polecane posty

Gość kłopotny

proszę o pomoc, gdyż mam do wyboru 2 uczelnie, na jednej na 100% trzeba przedpłacić, a na stronie drugiej nie ma takiej informacji.

Gość asdfdsa
Nie na każdej.

Gość do osoby wredna blondyna
Ty pewnie płaciłaś, bo czytać ze zrozumieniem nie potrafisz.

Gość kłopotny
No właśnie :P Chodzi o to, czy zawsze trzeba płacić za 1 semestr z góry a jeżeli to czy na każdej uczelni jest to bezwzględny wymóg bez możliwości rozłożenia na raty?

Gość nie trzeba na każdej
uczelni płacić z góry. Jeżeli któraś uczelnia ma taki wymóg to na pewno od razu o tym informuje i jest to też zapisane w regulaminie.

Gość kłopotny
Na jednej z uczelni przeze mnie wybranych jest to wymóg z góry, na drugiej nie jest o tym nic napisane. W takim razie dzięki za rzeczową odpowiedź a nie w stylu "nie uczyłeś się to płać" :) Tak się składa, że się uczyłem tylko nei chcę pasożytować dalszych 5 lat na rodzicach :P wolę w ten czas zbierać doświadczenie zawodowe, choćbym miał niewiele przez ten czas zarabiać. A jeszcze jedno - na uczelniach, gdzie nie płaci się z góry płaci się po zakończeniu semestru? Przyznam, że tak by było dla mnie bardzo wygodnie przynajmniej na 1 semestrze...

Po semestrze to raczej nie. Na pewno za cały semestr trzeba zapłacić przed jego końcem, czyli albo są to miesięczne wpłaty albo płacisz od razu za cały. A moja znajoma mówiła, że u niej można było wpłacić całą kwotę tuż przed końcem danego semestru, ale nie wiem czy to prawda. Musisz się dowiedzieć w szkole, która cię interesuje.

Gość kłopotny
Jeszcze się dowiem, ale to dobry znak, dzięki :)