Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PanGoo

Krosta jak guz na twarzy

Polecane posty

Gość PanGoo

Czytałem dużo o tym, aż w końcu sam cos napisze ... Tak wiec od roku albo od dwóch lat pojawiają mi sie na twarzy dziwne "guzy" krosty, kaszaki, czyraki. Nie wiem co to do jasnej cholery jest. Na początku to wyciskalem, ale stwierdziłem ze to pogarsza sytuacje, bo mi tylko sie powiekszalo.Pojawiały sie one co jakiś czas i miałem je góra 3 tyg. Jakieś 3 miesiące temu wyskoczylo mi to znowu na poliku pod okiem. Dobilo mnie to i poszedłem do lekarza. On na to "To jest normalne, każdy w wieku dojrzewania ma takie problemy". przepisał mi zel wysuszajacy. Zeszło mi po tygodniu... Następnie po 3 tygodniach w tym samym miejscu znowu mi to wyszlo. Pierwszy raz mam to tak długo. Mam sine fioletowe czerwone twarde opuchniecie pod okiem ponad miesiąc . Nie wiem co robić, dobija mnie to bo po drugiej stronie jeszcze jedno mi wyszło, a rodzice cały czas zwlekaja żeby pójść do dermatologa... Macie jakieś rady ? Z góry dzięki:)

Gość Zawszedousług
Lekarza mogę polecić.

Gość rocznik 79 1979
przemywaj pare razy na dzien buzie wacikiem namoczonym lekko we własnym moczu, ciut "posikaj" zeby na wacik nie poleciał ten pierwszy mocz i przemywaj buzie pare razy na dzien, przecieraj, zobaczysz za 2 tyg poprawę az sam sie zdziwisz, jesli sie brzydzisz to po 15-20 min oplucz twarz wodą samą. Brat moj wiek dojrzewania 17 lat dostawal takich guzów na całej twarzy sam sie skusił, przeciez nie musisz nikomu sie tłumaczyc co robisz ;) spróbuj