Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość enamel02

Dzisiaj wyjeżdzam z Polski.

Polecane posty

Gość ja tez wyjezdzam (po jutrze)
i od tygodnia mam mega doła, a do tego zmarła mi bliska osoba, już calkiem mnie to rozbiło, czuje, ze bede tam nieszczesliwa. Nie znam dobrze języka, choc sama sie uczylam co dzien od roku, mialam mnostwo samozaparcia..

Gość Cyklistka
No i chuj z twoim kredytem, żeś nabrała to teraz spłacaj, kogo to obchodzi? I Jeszcze najelepiej niech komornik ci zajebie wszystko.

Gość vfdvagfb
Cyklistka ja Tobie zycze szzerze zeby Cie cos dobrego w zyciu spotkalo i zebys nie byla tu taka zgorkniala :)

Gość Cyklistka
Ja nie potrzebuje twoich życzeń mi sie żyje bardzo dobrze i bedę patriotką i umre tutaj gdzie jest mój dom i moja ojczyzna!

Gość enamel02
Żeby z rana zionąć taką nienawiścią, to trzeba mieć coś z beretem. Poważnie. Mimo wszystko i tak Ci źle cyklistko nie życzę. Masz tu 🌼 na to, aby dzień był lepszy ;) A pracę będę miała fajną, po znajomości :) I miasteczko małe, uzdrowisko w sumie.

Gość vfdvagfb
haha komornik nic mi nie zrobi bo zarabiam zagranica normalne pieniadze, w zawodzie. W Polsce niestety nie moglam sobie pozwolic nawet na nowa bluzke...

vfdvagfb wiem o czym mowisz. za 1 wyplate kupilam ps3 i komputer bo stary padl. oplacilam m , kupilam ubrania, odlozylam na jedzenie i jeszcze zostalo. dlaczego w pl nie moze tak byc- ja sie pytam ???!!!!!

Gość vfdvagfb
enamel bedzie dobrze :) Tylko nie zamykaj sie w domu, idz miedzy ludzi. Uwazaj na innych imigrantow i nie daj boze nie ufaj innym Polakom, bo naprawde ludzie bywaja niezyczliwi. Musisz uwazac jak dobierasz znajomych i nie wpakuj sie w jakies klopoty :)

Gość Cyklistka ,uwazaj zebys
sie wlasna zolcia nie udlawila!

Gość enamel02
Quis leget haec? -> A gdzie mieszkasz?

Gość enamel02
vfdvagfb -> Dziękuję za rady. Od wielu osób już słyszałam, aby uważać na rodaków... to jest przerażające, bo właśnie powinniśmy sobie pomagać na obczyźnie, a tu jeszcze Ci kłody pod nogi rzucają...

Gość vfdvagfb
Quis leget haec? No wlasnie o tym mowie. Przeciez to jest normalne zycie, zeby czlowiek mogl kupic jedzenie, zaplacic za mieszkanie, kupic ciuch i troszke zaoszczedzic.. NIgdy nie mialam apetytu na wielkie pieniadze, rzeczy materialne mnie jakos mocno nie pociagaly, ale jak widac: za 3 plomby w PL zaplacilam 360zl, wlosy czasem trzeba obciac, kupic lekarstwa, jakies ubranie i ubezpieczyc i wyremontowac auto.. Teraz np jade na wakacje do Azji, bo zawsze o tym marzylam.. I cale moje wyrzeczenie polega na tym, ze w jednym miesiacu po prostu nie odloze kasy..

Gość vfdvagfb
enamel: wlasnie dlatego Cie przestrzegam. Musisz bardzo uwazac, bo na obczyznie z samotnosci mozesz sie wpakowac w bardzo niekorzystne dla siebie znajomosci.. ja tu mam kilka kolezanek i kolegow, ale tu gdzie mieszkam wiekszosc to porzadni ludzie, sporo specjalistow z roznych dziedzin..

[zgłoś do usunięcia] vfdvagfb Quis leget haec? No wlasnie o tym mowie. Przeciez to jest normalne zycie, zeby czlowiek mogl kupic jedzenie, zaplacic za mieszkanie, kupic ciuch i troszke zaoszczedzic.. dokladnie tak.... normalne zycie na ktore większość w pl nie ma szans :O

Gość vfdvagfb
no, ja tutaj wynajmuje piekne 2 pokojowe mieszkanie nad samym morzem, w najlepszej dzielnicy miasta (z tym, ze mam czynsz jak za podobny metraz na przedmiesciach).. Zyje spokojnie, wykonuje swoja prace, ide do domu i mam czas na przyjemnosci. Wiadomo, ze czasem trzeba przysia.. przeciez tak powinno byc i w Polsce. A nie wyzysk i smieszna pensja. Teraz wiekszosc osob w PL nie ma szans nawet na najmniejszy kredyt. Kolezanka ostatnio chciala. ma 28 lat i nie ma szans na wyprowadzke od rodzicow.