Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a girl from the bush

Ludziska z Anglii, bądź całej Brytanii, bardzo proszę o pomoc.:)

Polecane posty

Na wstępie napiszę, że mam 17 lat i po zakończeniu edukacji w liceum, chciałabym wyjechać do UK. Fascynuje mnie ten kraj, uwielbiam też język angielski, choć tu pojawia się problem. Zabrzmi to absurdalnie, ale w mojej szkole (są to połączone podstawówka, gimnazjum i liceum) nie ma tego przedmiotu, jest za to rosyjski, co nie na wiele mi się przyda.:( Angielskiego zaczęłam uczyć się sama, z tekstów piosenek, filmów, książek. Całkiem nieźle rozumiem tekst, gorzej ze słuchaniem, a jeśli chodzi o rozmowę, nie bardzo mam z kim ćwiczyć. Uczę się od dwóch lat, dużo już rozumiem, ale to chyba i tak mało... Mimo to bardzo chcę tam wyjechać. Toteż mam kilka pytań: - Jak dobrze znaliście język, gdy tam wyjeżdżaliście? -Czy powinnam studiować tu czy tam? -Jaką kwotę mniej więcej przewidujecie na wyjazd? -Kwestie mieszkaniowe, itd. -W jakich zawodach potrzebują ludzi? -Na co powinnam być przygotowana? -Czy (bardzo ewentualnie) mogę liczyć na jakieś stypendium? Bardzo dziękuję za wszelką pomoc.:)

Halo?;)

Gość petito from the cipkowo
nie jedź

Ale dlaczego?

?

Bardzo proszę o pomoc, zależy mi.:)

Mówiąc brzydko - chrzanisz.:) Jeżeli nie podoba się to co napisałam - nie czytaj i opuść to miejsce, zabierając swą rozkładową woń.:)

Hehe jeśli znajdziesz choćby jedna osobe Z ANGLII siedząca na polskim forume to bedziesz kozak :D Mysle, ze znajdziesz tu samych polaków, którzy tam wyjechali ale nie sa z angli tylko z Polski

Chyba nie otrzymam odpowiedzi.:(

Jeżeli bierzesz każde zdanie tak dosłownie i rozkładasz je na czynniki pierwsze, to chyba faktycznie jesteś upierdliwym gimgównem m realu.

:(

Gość jmg+eatgmdwq.amt
buahahahahahahaha

Odpowiem Ci...Żeby studiować w UK trzeba zrobić certyfikat np. CAE lub IELTS ( na 6,5-7). Jeśli chcesz tam iść to bardziej opłaca się studiować tam. Kwota na wyjazd na studia powinna być wyższa niż ta na wyjazd tylko do pracy. Owszem studia łatwo łączyć z pracą, ale niekoniecznie na początku obcokrajowcom, więc spodziewaj się, że przez 1 półkroku nie dasz rady na cały etat. Ja zależnie od miasta wzięłabym 2000 funtów do 3000. Co do mieszkań... pokoje są najtańsze, zależnie od miasta od 200-400 funtów na miesiąc, mieszkanie kawalerka pewnie około 600-1000. Ewentualnie akademik ale one nie są tańsze od pokoi. Co do zawodów nie mam pojęcia... Ogólnie studiuje tam dużo mniej osób niż u nas. Co do stypendiów, możesz liczyć tylko na kredyt na czesne i w niektórych uczelniach (bardzo niewielu) na jakieś bursary. Należy ci się coś dopiero po 3 latach mieszkania tam. Pozdrawiam.

Ogromnie dziękuję za te informacje.:) A jak sprawa stoi ze znajomością języka?

Chodzi mi o to, że mniej więcej w jakim stopniu trzeba go znać, by dobrze zdać i się porozumieć?

Napisałam... IELTS 6.5-7. Co się równa całkiem dużo powyżej rozszerzonej matury z angielskiego. Zobacz sobie testy... spróbuj napisać, jeśli nie masz pow 85 % teraz to raczej ze studiami będzie ciężko. Tak opisują ten poziom IELTS" 7 - Good User Posługuje się językiem z drobnymi, okazjonalnymi pomyłkami i błędami. Ogólnie dobrze radzi sobie ze skomplikowanymi zwrotami i rozumie bardziej skomplikowane argumentacje. 6 - Competent User Efektywnie posługuje się językiem, pomimo drobnych błędów i pomyłek. Używa i rozumie dość trudne zwroty, szczególnie w znanych sobie sytuacjach. 5 - Modest User Częściowa znajomość języka. Mimo wielu błędów w większości sytuacji nie ma problemów ze zrozumieniem. Jest w stanie prowadzić rozmowę na podstawowe, znane sobie tematy. " a matura rozszerzona to jest jakieś 5,5-6.

Czy język angielski nie jest teraz w szkołach obowiązkowy? Z jakiego jesteś województwa? Znam jedna podstawówkę, gdzie nie ma ang w klasach 1-3....dalej już jest ..

Czemu miałby być obowiązkowy? Nie ma ku temu żadnego powodu, niektóre szkoły mają rosyjski inne angielski a inne jeszcze niemiecki.