zmartwiona88 0 Napisano Sierpień 6, 2011 Witam, od dwóch tygodni czasami swędzi mnie jedna z warg sromowych większych, zauważyłam również iż mam na niej suchą skórę i biały nalot. Jeśli chodzi o ten nalot to zauważyłam go przez przypadek podczas prysznicu gdy się podrapałam w ową wargę (został pod paznokciem). Mam umówioną wizytę u ginekologa niestety dopiero na 28 sierpnia. Dlatego na razie chciałam się czegoś dowiedzieć na temat tego co to może być i jak można podleczyć używając leków bez recepty. z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewula8791 0 Napisano Sierpień 7, 2011 to prawdopodobnie grzybica!! Lek.nie jestem,ale ja spróbowałabym z kremem Clotrimazol Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zmartwiona88 0 Napisano Sierpień 7, 2011 Czy jest jeszcze ktoś kto może się wypowiedzieć? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
janiołek 0 Napisano Sierpień 7, 2011 ja również obstawiam grzybicę skóry wargi sromowej także nic więcej chyba nie da się tutaj powiedzieć. do tego 28 sierpnia możesz stosować zioła: nagietek, kora dębu, rumianek itp. do przemywania, smaruj dwa razy dziennie clotrimazolum i noś bawełniane majtki. żeby infekcja nie przeszła głębiej możesz też osłonowo lacibios femina łykać... a do dermatologa szybciej się nie dostaniesz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach